İlk kez bir fotoğraf makinesi alacağım öneriniz nedir?

merhaba. Kendime ilk kez bir fotograf makinesi alacagım ama ne alacagım konusunda kararsız kaldım. Ben yeni olmasını istediğim için canon 1200d yada 100d dusunuyordum ama bu islerden anlayan bir arkadaşım ikinci el alacaksan 1200d yada 100d yerine 600d, 650d yada 700d al dedi. Sizin bu konudaki öneriniz nedir?
ben biraz sakarlıgımdan dolayı saglam olmasını, piksel oranının yüksek olmasını ve günümüz teknolojisine uygun olmasını tercih ediyorum.

com-yuhpqj83ov4ucfq3nqvz.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Selamlar;
Öncelikle deyinmeliyim ki ne kadar kişi fotoğrafla ilgileniyor, bu güzel bir şey
Yazılanlar o kadar çok ve kafa karıştırıcı ki, bazen karşıdakinin terimleri bilemeyeceğini unutuyor gibiyiz Çünkü bende arkadaşlarımın yanında fotoğrafçı bir arkadaşımı bulunca arkadaşlarım bize uzaylı gibi bakıyor normal olarak. Gelelim asıl konulara. Şimdi nikon-canon olayı, fenerbahçe-galatasaray gibi nerdeyse. İki markada çok kaliteli ürünler ortaya koymakta ve her yeni modeli bir önceki selefinden muhakkak iyi oluyor. Renk demiş arkadaşlar ama, hangimiz photoshoptan geçirmeden fotoğraf yüklüyoruz ki artık? Çok çok az... Bu yüzden bu önemli değil. Aslında baskı alınmayacaksa megapixel bile çok önemli değil. Diğer bir husus aynasızlarda sınır yok aynalılarda var.. Evet doğru ama hanginiz hobi amaçlı 200.000kare çekip aynayı bitirdi, ki ayna değişim ücresi 200-300lirayı geçmiyorken. Aynasızların en büyük avantajı bence sadece boyutları. Her marka kendince en iyi olmak ister. Bizim çok kaliteli
diya tabir ettiğimiz bilgisayar ekranları sadece belli bir megapixele kadar destek sağlıyor(genel görüşte). Nikonu nikon yapan canonu canon yapan makinalar üst seviyelerdir. Onlarında üst seviye lensleridir. Asıl mesele oralarda... Giriş seviyesi makinalarla alacağınız görüntü üç aşağı beş yukarı aynı olur. Orta segment içinde bu böyledir. Makinalarda sağlam bir görüntü için markadan ziyade kullanılan sensör tipi, mm aralığı ve işlemcisi en son megapixeli önemlidir. Önce lens sonra makine olayıda kısmen doğru değil. Makineniz çok iyi bir gövdesi var ama lens kötü? Lens süper gövde yetersiz? Bunların uyumu çok önemlidir. Full frame lensi crop makineye takıp full frame performansı istemek biraz yersiz. Crop, full frame ve orta format makineleri aktif olarak kullanan biriyim, ben bile bu kadar fark göremiyorum markalar arasında... Hangisi eline uygunsa, amaçlarını karşılıyorsa onu almak en mantıklısı. Fanatik düşünmeye gerek yok bence. Önemli olan doğru açı ve uygun ışık, hepsi bu kadar aslında. O yukardaki marka ve modellerin hepsi yeni başlayan biri için aynı olacaktır. Benim tavsiyem 1200liraya makine almaktansa(bütçe hayli düşük, kötü makine kötü lens insanı soğutur çünkü) Huawei veya Apple marka iyi bir cep telefonu, sokak manzaralarını çekmek için birebir. Hatta ona birde gymbal denilen sabitleyici aletlerden alırsanız her yerde video fotoğraf çekersiniz, tadından yenmez. telefonlar hayli gelişti ve dslr makinelerin tahtını sağlam sallıyor(ticari amaç yoksa) benden söylemesi Ama ilerleyen zamanlar için işleri ilerletip fotoğrafa profesyonel olarak bakmak isterseniz, bu yazdıklarımı unutun, onun yolu çok başka :)) selamlar saygılar.

Ç