İnsanlık tarihinde ortaya atılmış en sıra dışı iddia nedir?

İnsanlık tarihinde ortaya atılmış en sıra dışı iddia nedir?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Maymundan gelmedik hanfendi ortak atalardan bir okuyun evrimi önce bilginiz olmadan fikrinizde olmasin

A

Bir zamanlar maymundan geldik diyenler simdi ortakk ata demeye basladi.. Nerde bu ortak atalarinin devami

Veli Kuray 6 yıl

Ben de maymundan gelmedik dedim zaten. Gen, dna lar değişmez

Ayfer Çakırmelik 6 yıl

Mutasyonlar zamanla belli şartlarda olabilir ama insanin atasi asla maymun degildir

Mehmet Kırkkılıç 6 yıl

Ilk insan nasıl sa son insan da öyle olacak

Ayfer Çakırmelik 6 yıl

Götün de yaprak, elinde mızrak yani öylemi: ))

Yasemin Akabik 6 yıl

Onlarla mi doğdu

Ayfer Çakırmelik 6 yıl

Beyin insana büyük nimet ama bazilari farkli uzuvlarda israrli galiba:))

Mehmet Kırkkılıç 6 yıl

Kimse maymundan geldik felan demedi. Bu dindarlarin uydurmasi. Bize en yakin ırk homo sapiens. Bunlari sagdan soldan duydugunuz laflara bakarak degilde, topraktan cikardiklari fosilleri inceleyerek çok net anlayabilirsiniz. Benim anlamadigim şey şu; insanlar daha insan evrimini bilmeden etmeden araştirmadan neden biliyormuş gibi "yok biz maymundan gelmedik" gibi saçma sapan yorumlar yapiyor...

Alper Cakmak 6 yıl

Maymunfan gelmedik demek sacmalikmi ?

Mehmet Kırkkılıç 6 yıl

Konuyu bilmeden demek sacmlalik evet. Herkes "boyle birsey olamaz" dusuncesiyle soyluyor.

Alper Cakmak 6 yıl

Topraktan, çamurdan yaratılış bir Sümer efsanesi ve kökü kökeni mezopotamya düzlükleri, verimli hilal!.Tarihin en eski yapıtı 12 bin yıllık Göbeklitepe ve yazılı kültür yok, alfabe yok ancak görsel betimleme sanatı var. Kültürel evrim henüz tamamlanmadığından garip "senkretik" yaratıklar çizilemiş durmuşlar. Ne tektanrıcılık var, ne bir kutsal kitap ne de peygamber!.Alfabeyi dahi bulgulayamamışlar. Dolayısıyla ilk insan Adem'e yazı-çizi öğretildi masalı da Sümer patentli, mezopotamya tescilli bir öykü!.Tüm ortadoğu metinlerini ve kutsal yazıtlarını etkileyen ve domine eden kültür Sümer kültürü, mitosları, söylenceleri. Topraktan yaratıldığımızı öğrenmek için 12000 yıllık Göbeklitepe'den MÖ. 5000'lerdeki Sümer'e gelmeli. Daha öncesi böyle bir bilgi kırıntısı ve enformasyon yok!.Geciktiricili bir vahiylenmeden sonra Kutsal kitaplar bu "çamur" işine bulaşmışlar ki, o da Sümer'e dayanmakta!!. Dolayısıyla "çamurdan yaratılış" tezleri kökü belli bir mitin yansısı, kutsal bir bilginin-vahyin falan değil!.

Süha Yurtbay 6 yıl

Bakara 31.Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.

Mehmet Kırkkılıç 6 yıl

Hicr 26.ayet

Mehmet Kırkkılıç 6 yıl

Yehovist Tevrat mottosu ve imajı bu Bakara'daki dekor ve kurgu. Cennet bahçesinde Allah, Adem ve meleklerle röportaj yapıyor!!.Şeytan'la da garip bir polemik yaparak Adem'e secde koşullarını tartışıyor!! Tamamen Tevrat'taki cennet bahçesinde gezinti yapıp, konuşan, diyaloğa girip polemik yapan bir Yehova'nın izdüşümü, yansısı bu Allah.. Buradan uyanmak gerekiyor bu işlerin tümü Sümer'deki polemik yapan, cennetten insanları kovan tanrılar panteonudur, uyanmak DİLEKLERİMLE!!

Süha Yurtbay 6 yıl

Veli aslinda en ortak ata yosunlar oradan baslayabilirsin arastirmaya

Ferdi Suzuki 6 yıl

Ferdi yosunmu tuttu beynin

Veli Kuray 6 yıl

yok yosun tutmadi beynim fakat bilim oyle soyluyor

Ferdi Suzuki 6 yıl

Burakin be kardesim abuk seyleri.. Yok maymundan geldik yok gorilden geldik.. Simdi birde yosunmu cikti yani basimiza

Veli Kuray 6 yıl

Sizin bahsettikleriniz sapiklik ilmi

Veli Kuray 6 yıl

cok haklisin veli kardes pardon sen takma boyle eyleri kafana

Ferdi Suzuki 6 yıl

Dini ni bilmeyeni ataistte yaparlar satanistte prenseste kardeş. Boş olan beynini birileri gelir sapikca seylerle doldurur dolnuşa biner son durakta inersin sonrada ben nerdeyim ben buraya ne zanan geldim der durursun ksrdeş..

Veli Kuray 6 yıl

Veli bey ateisti kimse kolundan tutup zorla olacaksin diye yapmaz. Kisi kendi kendine arastirarak olur..

Alper Cakmak 6 yıl

Veli efendi once konusmalarini törpule ikincisi cok komik duruma dusuruyorsun kendini ve kimsenin ataist veya satanist olmasi senin baskalarina genis genis konusma olanagi saglamaz ve ben defalarca kurani okudum defalarca yani hatim ettim inanki senin bildiklerini ben unutuum bak dostum sana bunlari anlaticak degilim zaten anlayacak kalibre de degilsin fakat oku once kendi kitabi ni oku defalarca oku anla ve o zaman etrafina vaaz ver bilmeden kulaktan duyma efsaneler ile gelme ve de lutfen buna cvp yazma cunku kendine gulduruyosun

Ferdi Suzuki 6 yıl

Alper Cakmak okuduklari tek kitap kuran oda arapca..

Gulnur Dilmenler 6 yıl

Bilmiyolarki iste dinlere inanmayanlar kuran dahil bütün kitaplari okuyarak detayli arastirarak karar verdi. Kendi kendimize oldugumuzu saniyolar. Birde ateist-satanist iliskisi nedir boş boş gevelemeler..

Alper Cakmak 6 yıl

Alper Cakmak bende inanan biriydim, inanclarimin korelme nedeni bugunku yonetim seklimiz, Anne ve babami kaybettikten sonra ciddi suphelerim olustu din ve yaratici konusunda sorgulamaya basladim, tartisma sitelerini takip ettim, sizde takip ediyorsunuzdur atheist diye kucumsedikleri insanlar kurani biliyorum diyenden cok daha iyi ayet ayet aciklayip sorguluyorlar, dikkatimi ceken bu tur sitelerde inanmayandan daha fazla inananlar mevcut hernedense, bana gore gizli inanmayan, sorgulayan cok ama korkularindan ortaya cikamiyorlar okuduklarimdan bunu anliyorum..

Gulnur Dilmenler 6 yıl

kurani okuyup anlayan akli basinda biri zaten inanmak icin bi sebep gormez. Herkes korukorune inaniyor. Cok yanlis. Kurani okuyun temennisinde bulununca yargilamis oluyoruz. Iyilikte yaramiyor ki

Alper Cakmak 6 yıl

Türk halkında gizli ve ketum bir "Deizm" hakimdir. Ancak çok kişi bu konuyu dillendirmez, renk vermez!! Yeni nesil ve ergenler biraz daha cesur çıkışla "deist" olduklarını söylemekteler. Bana göre ateizm-agnostizm süreçlenmesinde "deizm" iyi bir araliman ve imam hatipli dindar-kindar rolmodel neslin çözülmesinde de iyi bir turnusoldür!!

Süha Yurtbay 6 yıl

Aynen 20-25 yas gencler direk soyluyor deist oldugunu. Digerleri zaten hayatini dine uydurmus. "Ya dogruysa" zihniyetine kapilip vazgecmiyolar

Alper Cakmak 6 yıl

Süha kardesim brawo biraz daha derine in samanizm brawo

Ferdi Suzuki 6 yıl

Ferdi ben okumamis olsaydim biseylerde bilmmiyor olsaydim su anda belki bebde kedi yiyen satanist sapkin ataist olurdum.. Cok sukur biseyler biliyoruz.. Sen okumussun ama anlamamissin ferdi.. Gazete okur gibi ojumussun ferdi.. Anan babanda gurur duyuyormu oglumuz ataist oldu diye ferdi.

Veli Kuray 6 yıl

Veli sen birseyler bildigini mi dusunuyorsun

Ferdi Suzuki 6 yıl

Bu ferdigiller hep boyle işte.. Ataist olmayi bi halt sanar biseyler bildihini sanir.. Herseyin kendilihinden olustuhubu sanmak ferdigiller icin cok akillica olu..

Veli Kuray 6 yıl

Once maymundan geldik derler baktilar tutmadi curutuldu sonrada basladilar ortak ata zirvalihina.. Bu ferdigiller hep boyle olur zaten.. Hatta yosungillerden gelmiş ferdi giler aile co genis

Veli Kuray 6 yıl

hayatinda kac tane kitap okudun bunlari sana soyleten ne ne kadar bilgin var inandigin kitabi kac defa okudun vicdanin var ise benim ile tartisma git ensar vakfindaki erkek cocuk larina tecavuz eden hocalara anlat haaa onlara boyun yetmez ise 11 yasindaki kiz ile minarede basilan hocaya anlat engin bilgilerini onada yetmez izen her ramazanda milyarlar alip millete fakirligin cok guzel oldugunu anlatan nihat hocana anlat daha sayayimmi 9 yasindaki kizini 57 yasindaki bir adam karisi olmasini istediginde ki icindeki vicdanina anlat bak pasam senin bu zirvaladiklarini ben yillarca icimde yasadim benim tarafimda sorun yok istersen sosise tap istedigine inan bence sorun yok fakat o kalp var ya o asla seni yaniltmaz sadece onu dinle kimsenin kafasini kesme kimsenin erkek cocuklarina tecavuz etme kimsenin 9 yasindaki kizini kendine kari olarak alma ne yaparsan neye inanirsan inan bence sorun yok

Ferdi Suzuki 6 yıl

Ferdi Suzuki eger muhammedden bahsediyorsan 9 yasindaki ayse ile evliligini 6 yasinda aldi ayseyi 9 yasinda nikah kiydi, aradaki 3 sene neler yaptiginida biliyoruz, arti uvey oglunu bisatip karisinida haremine ekledigini herkez biliyor zaten)))

Gulnur Dilmenler 6 yıl