Kac zamandir aklimda olan bir seyi sizede sormak isterim.
Beyninizin yasam destek araclari ile donanmis metal bir govdeye koyuldugunu ve sizi biolojik kusurlu kilan et bedeninizden ( 5 duyu organina sahip olacaksiniz fakat bu olcum aletleriyle beyninize dijital sinyal olarak gelecek ) kurtuldugunuzu ve uzayda yada korunma ekipmani gerektiren her yerde korunmasiz bir sekilde olabildiginizi, yani robotik bir evrilmeyi dusunun.
Olumlu ( uzayda seyahat ) ve olumsuz (insan ozelligini kaybetme ) yanlarini iyi dusunun lutfen.
Bunu istermiydiniz?
Kaan Şenkul
K
Bedenimizin orjinalliğini bozmaya gerek var mı? Bence Avatar filmindeki gibi beynimiz, bedenimizi idare ederken böyle bir sisteme de uyum gösterebilir.
Beynimizi bir yapay vücut sistemine bağlayabilseydik ne olurdu?
-Robotları kendi vücudumuz gibi kullanacağımız için Güneş Sistemindeki ve Dünyadaki tehlikeli işlerde özellikle inanılmaz esneklik sağlardı. Hayati riskler çok azalırdı. Normalden daha çok mesai yapma kapasitemiz olurdu. 5 duyu organımızın kapasitesini aşan duyulara sahip olurduk. Diğer insanlarla iletişime geçmek telepatiye benzerdi. Ancak bilgiyi ışıktan hızlı iletemememiz çok kötü. Marstaki işleri akıcı bir şekilde idare edebilmek için orjinal bedenimizle orada olmak zorunda kalacaz gibi.
Bu durumun dezavantajı ne olurdu? Amelelik işleri robota kaldığı için, düşük kütle çekimi ile hareketsizlik vücudumuzu mahvederdi. Robatla beynimiz aşırı içli dışlı olduğu için, robotun başına bir şey geldiğinde kendi vücudumuza zarar geldi moduna girebiliz. Ya da hayati risk refleksimiz azalır ve orjinal bedenimizi daha az kazalardan sakınmaya başlarız. Bedenimizi kullanmaya programlı sinir hücreleri ile robot arayüzü ile etkileşimdeki sinir hücreleri rekabete girerse epilepsi tarzı krizler ve duyularımızı yorumlama bozuklukları gibi sıkıntılara yol açabilir. Akıllı telefondan gelen bildirimler bile bazen canımızı sıkıyor. Robotta bir arıza çıktığında arıza bildirimlerinin, internet sunucusuna giden DOS atağı tarzı, bize ulaşması durumunda kafayı yeriz herhalde.