İslam'a göre kadınların miras hakkı

com-ojd9npnqlph7qqqsa1jb.jpg
İslam'a göre kadınların miras hakkı
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Nisa 34"... Bundan dolayı iyi kadınlar ita'atkar olup, Allah'ın kendilerini korumasına karşılık (Allah'ın verdiği başarı ile) gizliyi korurlar (kocalarına asla ihanet etmezler). Hırçınlık, etmelerinden korktuğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarda onlara sokulmayın, onları DÖVÜN. Eğer size ita'at ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın." (Nisa, 4/34)

S

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Safa Kesmez cımbızlayıp değiştirip esas vurgu yapmak istediğin yeri BÜYÜK harflerle yazmana gerek yok. Karısı dövenler sadece müslümanlar değil ki. Dövme konusuna gelince insan dövmez eşini yada bir başka insanı ama herkes böyle düşünmüyor en azından hani bilirsiniz fazlasıyla bunu yapanlar var onlar için "hafifce" ibaresini kullanmış. Hani kendine hakim olamıyorsan en azından hafif olsun bu. Dövmeyen zaten dövmez dövmeyene illede döv diye emir vermiyor.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Mehmet Bayıroğlu tefsirler ayrı tercümeler ayrı. Sen de haklısın tabi

Safa Kesmez 6 yıl

Safa Kesmez istersen bunu da açıklarım. Vaktin varsa tabi sonuçta branşıma giriyor.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Tabi buyur lütfen

Safa Kesmez 6 yıl

Mehmet Bayıroğlu şakamısın sen ya hafifçe dövmek nedir

Yasin Mengen 6 yıl

Yumrukla değil tokatla

Safa Kesmez 6 yıl

Safa Kesmez hmm alalh çok merhametliymiş gerçekden yumrukla değil tokatla dövdürüyomuş kadınları

Yasin Mengen 6 yıl

Yasin Mengen NEDEN ELEŞTİRİRKEN HAKARETE VARAN CÜMLELER KULLANIYORSUNUZ? BEN SİZE ŞAKAMISINIZ DİYOR MUYUM? HAFİFCEYİ ANLAMIYORSANIZ ZATEN SİZE ANLATACAK DURUM YOK.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

isime bak ve eleştiriye bak esas şaka sensin bu durumda

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Hakaret yok şakamısınız lafı şakamı yapıyorsun anlamında kulllanılır bizim oralar da

Yasin Mengen 6 yıl

Ya dostum benim ismim senin neden müslüman olduğunu açıklıyor yalnız. Hiç birşeyimizi kendimiz seçmiyoruz senin müslüman olmanıda sen seçmedin.

Yasin Mengen 6 yıl

Polemiğe girmeyin bence. Dinler veya inançlar arası diyalog önemli. Herkes fikrini söylesin

Safa Kesmez 6 yıl

Yasin Mengen mutlaka doğrusun. Hristiyan olarak dünyaya gelseydim elbetteki hristiyanlığı savunurdum

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

o kadarını anlıyorum ama inancım bu olduğu için elbete savunmamı bu yönde yapacağım

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Referans şu. Müjdelenmeyenler sorumlu tutulmaz

Safa Kesmez 6 yıl

ee ben senin inancına laf etmedim kadına veya herhangi bir canlıya şiddetin azı hafifi çoğu vs. Kabul edilebilir olmadığını belirtiyorum

Yasin Mengen 6 yıl

Yasin Mengen şiddetin azı çoğu hafifi vardır yok mudur? Bu bir emir değil dikkat edersen. Eğer şiddetli bir tepki vereceksen bu şiddetli olmasın gibisinden bir uyarıdır. Sana illede döveceksin demiyor. Ama şöyle bunu anlamak istemeyen her türlü anlamaz. Şiddeti bende tasvip etmiyorum o ayrı. Ama inanın böyle düşünen insan sayısı çok az. Adam çocuklarını öldürüyor buyur sana şiddetin hafifi ve ağırı mukayeseyi sen yap.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Peki hafifçe dövün demek yerine şiddeti yasaklasaydı daha makul olmaz mıydı?

Yasin Mengen 6 yıl

bize göre olurdu. Ama şiddet insanın doğasında var kaldı ki bundan 1400 yıl önce gelmiş bir kitap ve geçerliliği hala devam etmekte o dönemde böyle bir yasak gelse nasıl anlatacaksı? Adamlar kız çocuklarını diri diri gömüyordu o dönemde.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

şimdi 2017 de gelse bir peygamber eminim ki kitapta yazacak ilk emir arasına girer şiddetin yasaklanması. Ama işte indirildiği tarihide göz önünde bulundurmak gerek.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Hocam Allah her şeye gücü yeten her şeyi bilen varlı değil mi Kuran ı Kerim son kitap Allah ın sözü değil mi Allah ne zaman dan beri insanlara göre plan yapar olmuş İçkiyi yasaklayan tanrı şiddet i nasıl yasaklayamadı insanlar bana inanmaz korkusuyla siz şuan yorumlarınızı kendi vicdanınıza göre yapıyorsunuz islam a göre değil malesef

Yasin Mengen 6 yıl

Yasin Mengen kendi fikrim olduğu doğrudur. Fakat burada elbette kendi fikirlerimizi okuduklarımızı bildiğimizi söylememiz lazım. Tefsirde böyledir zaten. Ben tefsir yapmıyorum ama okuduğum tefsirler bana bunu söylüyor. İçkiyi de ilk zamanlar yasaklamadı hicretin 5.yılında yasaklandı. O dönem onu kaldırıyordu. Birçok tefsiri vardır bazı hocalar dövün kelimesi yokturu savunuyor. Ben diyanet mealine bakarak konuşuyorum. İsterseniz bir video ekleyelim.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Dövün kelimesi yoktur u sadece Türkiye de bazı kesimler savunuyor. Arap ülkelerinde ise uygulanıyor.

Yasin Mengen 6 yıl

haklısınız. Keşke olmasa dövmek gerçekten insanlık dışı abartıp öldürende var şiddet doğamızda var. En azından hafifçe dövün

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

kadınlar anlaşılmak için değil sevilmek içindir

Safa Kesmez 6 yıl

Dövüşmeyin sevişin

Safa Kesmez 6 yıl

Hafifçe dövmenin de canlılar üzerinde fazlası ile psikolojik sorunlar yaratıyor ve bu da ölümlere yol açabilir. Safa buak konu sadece kadınlar için şiddet değil ayrımcılık yapmayalım tüm canlılar için

Yasin Mengen 6 yıl

Yasin Mengen canlıları sevelim doğayı koruyalım insanlardan

Safa Kesmez 6 yıl