İslam'a göre kadınların miras hakkı

com-ojd9npnqlph7qqqsa1jb.jpg
İslam'a göre kadınların miras hakkı
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Mehir, kadının satın alınan bir mal olduğu anlamına gelir. Kadının hanesine + olarak yazan zihniyet kendini ve o yazının yazdığı yeri sorgulamalı eleştirmelidir. Mirasta verilen erkeğe göre olan yarım hak da kadına hakarettir. Kadının kendine ve çocuğuna ve hatta eşine bakma yükümlüsü olmaması da kadını aşağılayan bir durumdur. Kadın olarak bütün bu durumları kabul etmek aşağılık olduğunu kabul etmektir.

E

satın alınan mal malın sahibine verilir mehir kadına verilir. Dinden uzak olduğunuz bu yazdığınızdan belli oluyor madem bilmiyorsunuz en azından okuyun neyi eleştireceğinizi bilin. Koyun alırken parayı8 koyuna mı verirsiniz yoksa koyunun sahibine mi? Mehir kadın yapmış olduğu ve düğün için yapacağı ayrıca ayrılınca kendini geçindirecek kadar parası olması için kadının kendisine verilen para yada değerli eşyadır.

Mehmet Bayıroğlu 6 yıl

Senin okumuş halin bu mu? Okuduğundan hiçbir şey anlamıyor olmana şaşırmıyorum. Anlayabilmem için hazırbulunuşluğunun yeterli olması gerekir ki sende yeterli altyapı olmadığı yazdığından açıkça görülüyor. Koyun alıp satma hikayesini ilkokul düzeyi çocuklar anlatır algılar. Bu senin algının da ne seviyede olduğunu gösteriyor. Üzgünüm benim yazdığımı anlayacak bir donanımın yok. Donanımı olan insan anlar anlayacağını ki bu çok da zor değil. Basit bir normal zekalı insanın, kadın ya da erkeğin hukuki olarak eşit olması gerektiğini ve karşı tarafı aşağılayıcı sözlerin neler olduğunu bilmesi onun temel insani görevidir. Bu insanlık bilinci maalesef herkeste olmuyor!

Emre Demıral 6 yıl

Diğer konular hk değil, sadece mehir hk elestiriniz hatalı. Mehir başlık parası değildir, medeni hukugun olmadığı bir zamanda kadının gunumuzde mahkemelerin atadigi nafakayi peşinen almasıdır.

Özhan Kaybul 6 yıl

Neden erkek mehir almıyor da kadın alıyor? Toplumun ataerkil yaşaması erkeğin mehir vermesini mi gerektiriyor. Mehir dini nikahta, kadına imam tarafından sorulur. Kadın belirli bir miktar altın söyler, erkekle anlaşırlar ve nikah öyle kıyılır. Nitekim kuranda da mehrini verdiğiniz kadın size helaldir der. (Nisa 24) Bu kadının satın alınmasıdır!

Emre Demıral 6 yıl