İstanbul'dan Trabzon'a taşınılır mı?

Trabzon'da yaşayanlar bir bakabilir mi 4-5 aya Kadıköy'den oraya göçme gibi planlarım var. Ne bileyim kendimi hep oraya ait ruhum hep orda gibi hissediyorum. Kiralar ortalama ne kadar insanları hakkında iyi söylemler yok ama benim dövmeler çok. Bir yeşillendirsenize işteyim yorumlara dönücem siz şeyapın

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Bir şehri gömenler,
Bir topluluğu kötüleyenler,
Bir önyargı voltranı oluşturanlar,
Bir klavyemin başında atayım tutayımcılar,

Ne güzel de karıştınız insanların hayatına. İçiniz pislik dolu. Sizin ki malesef yapıcı bir eleştiri olmadığı için aslında gömdüğünüz insanlardan geri kalır yanınız yok imiş.

Doğma büyüme Akçaabatlıyım. Giresun'da 5 ay, Bursa'da 4 yıl yaşadım. Son 3 yıldır'da Istanbuldayım.

Trabzon, Karadenizin 2. büyük şehridir fakat yine de pek gelişmiş bir şehir değildir. Dışarıdan gelen birisi için Trabzon şehir hayatı zorlayıcı olabilir. Ne anlamda? Kültür şoku. Fakat her yerin kendine ait bir dinamizmi, bir yazılı olmayan kurallar dizini olduğunu düşünürsek oyunu kuralına göre oynamak yeterli olacaktır. Kırsal kesim için o kadar zorlayıcı olmaz. Nasıl bir hayat tarzını benimseyeceğinize bağlı.

Istanbul'da da insanlar arkanızdan, çevrenizden laflar ediyor hakkınızda bir takım yorumlarda bulunuyordur. Yan masanızdan, metrobüste karşınızdan. Fakat bunlara ya kulak asmıyor ya da sığır çok diyerek geçiştiriyorsunuzdur. Muhtemelen. Fakat küçük yer de hemen yapıştır gelişine. Olaylar olaylar. Istanbul'da bir sığır bişey yapınca sorumluluk sadece o sığırda oluyor ama Trabzonda Erzurumda Kayseride olunca tüm şehrin insanları töhmet altında. Kim sığır kim efendi bilemezsiniz. Bilemeyiz.

Tamamı olmasa da bir kısmı önyargılı ve peşin hükümlüdürler. Hemen notunuzu verirler kendi içlerinde. Bu aslında hepimiz için böyledir. İlk 30 saniye ilk imaj şeysi hadisesi. Fakat biz içimizde tutarız bunu. O yörenin insanları saklamaz. Gerekirse yüzünüze söyler. İçi dışı birdir. İş çevirmez. Pat diye yüzüne söyleyemediği için daha gelişmiş şehirlerdeki insanların aslında oyuncu, düzenbaz, içten pazarlıklı insanlar olabileceğini düşünmeniz gerekir. Istanbul çok temiz sanıyorum. Asıl pislik yuvası burası. İçinde her türlü pislik var. Kimsenin içini bilemezsiniz. Bilemeyiz.

Belki de siz oradaki insanlar tarafından hemen sevileceksiniz. Şayet oradaki topluma karışma gibi bir düşünceniz varsa. Belki de sevildikten sonra saç renginiz, dövmeniz, kıyafetleriniz umursanmayacak. Bilemeyiz. X bir şehir için de geçerlidir bu. Hatta korunup kollanacaksınızdır belki de. Size bi lakap takacaklar belki de. Istanbullu kız diyecekler. Bizim dövmeli diyecekler. Ama sahiplenecekler. Bilemeyiz.

Şehir hayatını normal standartlarda yaşamak gerek. Çok içine düşmeden. Parka inip şarap içmenin özgürlükle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Doğayı doya doya yaşamalısınız. Eğer tercihiniz olursa KTÜ'ye yakın bir yere yerleşir, kendinize daha yakın insanlara ulaşabilirsiniz. Bilemeyiz.

Abartmadıkça bakan insanları sallama,
Trabzon simidi ye,
Kuymak yapmayı öğren,
Hamsiciler gibi çığırmayı bil,
Pide ye, köfte ye, balık ye,
Ekmeği taş fırından al,
Durduk yere kimseye sataşma,
Her zaman sırtını dayayabileceğin birileri olsun,
Dağlarda yürü,
Yaylada mangal yap,
Köylerde teyzelerin olsun,
Balığa çık,
13'lü oyna, japon kalesi yap,
Maça git, Mabed'e Medicalparkarena
Boztepe'de semaverde çay nargile yap,
Orta Mahalle evlerinin önünde otur, soluklan,
Sahilde turla, Beşirli ceplerinde otur,
Akçaabat dolmuşcularına çok şaşırma,
Trabzonspor insanların ana damarıdır, basma,

Ç

Ooo enişte gelmiş

Onur Yanpal 6 yıl

Onur Yanpal olm sen kimsin, niye enişten oluyorum. Yenge diyenler azaldı, artık bana enişte diyenler çoğaldı. Niye böyle oldu bu iş Ben enişteniz değilim, o yengeniz

Çağdaş Avcu 6 yıl

Çağdaş Avcu başkan ben kız tarafıyim

Onur Yanpal 6 yıl

Onur Yanpal neyse tamam tamam, ona da ihtiyaç var

Çağdaş Avcu 6 yıl