İzmir Bornova'da kedi aşısı nerede yaptırabilirim?

Arkadaşlar merhaba. 4 aylık bir kedim var aşılarını yaptırmam gerekli Bornova'da oturuyorum ve öğrenciyim uygun ve özverili bir veteriner veya baska bir kurum biliyorsanız help me şimdiden teşekkürler.

com-9rxdd62olbo1mx65kp1y.jpg
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Aşı yaptırmak gereksiz diye bir cümle kurmak çok mantıksız. Ev kedisi sokak kedisi diye birşey söz konusu değil. Gençlik hastalığı var vs o var bu var. Ki hastalık ayakkabınızdan bile eve gelebilir. Sizin kediniz hastalanmamış olabilir ama hepsi için aynı olacak diye bir durum söz konusu değil. Ben hiç evden çıkmamış kediye fiv virüsü bulaştığını gördüm veterinerlerde.

M

Parazitler konusunda öyle düşünmüştüm teşekkürler bilgi verdiğin için

Gökhan Dğn 4 yıl

ev ve sokak kedisi ayrımı illaki olur. Sokak kedileri aşırı pis ve kötü koşullarda yaşıyor ömürleride zaten düşük. İçleri her türlü parazit ve hastalık dolu ama ev kedileri öyle değil. Kedinizi sokakta veya bahçede büyütmeyip sürekli evde bakıyorsanız zaten izole bir hayat yaşatıyorsunuz. hastalığı ayakkabılarınız veya kendiniz ile bulaştırabilirsiniz ama yani bunlarda nadir olacak durumlardır. Fiv virüsü birincil olarak derin ısırık ve yaralanma ile bulaşan bi hastalık. Kedinizi sokağa salmayın kısırlaştırın önlem olarak. Aşıdan önce koruyucu önlem alınabilir. Yinede sizin düşünceniz ben sürekli aşı yaptırma taraftarı değilim.

Yusuf Yalın 4 yıl

Arkadaşım fiv virüsünün ne kadar kolay bulaştığından bir habersin, hastalık barındıran bir kedi ile aynı kaptan yemek yediğinde yahut dışarılarda satılan oyuncakları alıp eve getirip temizlemeden kullandığımızda hastalıklı hayvan ile temas etmişse bile bulaşabiliyor. Türkiyede ne kadar çok hayvanın fiv virüsünden öldüğünü bir araştır istersen.

Mehtap Akdenizoglu 4 yıl

Benim de evdeki kedilerimden biri 11, diğeri 7 yaşında, ikisi de 2 kere veteriner gördü. Fiv virüsünün cinsel yolla geçip geçmediği bile tartışmalıyken temasla yada aynı kaptan yemek yemekle bulaştığını söylemek komik, ev kedisinde fiv olmaz ayrıca rutin aşıların içinde fiv e karşı koruyucu aşı da yoktur

Cemre Onn 4 yıl

Fiv virüsünün ispatlanmış birincil bulaşma şekli derin yaralanmalar olarak geciyor. Diğer şekilleri tartışmalı olarak cinsel yollarla olduğu. Ayrıca fiv virüsüne yakalana kedide kesin tedavi olmadığı biliniyor ve sadece kediye iyi bakarak bağışıklığını güçlendirerek ömrünü uzatabilirsiniz. Bunundışında sizin dediğiniz şekilde veterinere gitmek daha riskli her türlü hayvan o kliniğe yatıyor ve acaba sterilizasyon şartları nasıl. Aşı için götürüp kediyi kontamine edip getirmeniz daha olası. Ev daha güvenli kedi için.

Yusuf Yalın 4 yıl

Isırmasına gerek yok salya tükürük yoluyla kediden kediye bulaşabilir, ev kedisinde fiv olmaz diye kati teşhisi nasıl koyabiliyorsunuz acaba gözümle gördüm:)

Mehtap Akdenizoglu 4 yıl

Ayrıca ben önceden önlem almaktan bahsediyorum, konuyu saptırmayalım.

Mehtap Akdenizoglu 4 yıl

Tamm işte klinikler hastalık bulaşması için en uygun yerler bunun için ne önlem alacaksınız?

Yusuf Yalın 4 yıl

Mesla ameliyatlarda hastalar genelde ortamdan kaptığı bakteriler ve virüsler yüzünden ölüyor

Yusuf Yalın 4 yıl

Ayakkabınizla bile virusu tasirsiniz

Sevgican Akabik 4 yıl