Kadın ve Erkek arasında fiziksel bir üstünlük var mı?

Selam arkadaslar ) simdi yine agir feminist feminazi gibi kavramlar havada ucusucak belki de. Neden bu konular dışına cikmiyoruz diyeceksiniz. Ben bu konuların tartisilmasindan yanayım çünkü diğer postlarimdan da fikirleri değişiklik gösteren dusunmeyi deneyen kişiler olmuş bence bu bir kazanç. Zaten buradaki amaç da fikirlerin çarpışması ve yeni fikirler ortaya çıkması değil mi? Mesela ben birçok değişik bakış açılarına tanık oldum bu hoşuma gitti. Tek istediğim biraz üstünde düşünmek fazla bir şey değil .
Konu şu: Genel dusunceler erkeğin kadindan fiziksel olarak güçlü olduğu yönünde ben bunun da dini ve toplumsal öğretiler sonucu olduğunu dusunuyorum. En basitinden çocukken dahi oynadığı oyuncakların cinsiyetlerine göre değişiklik göstermesi ve erkeğe kadından güçlü olduğuna dair vasıflar yükleyen yine toplum değil mi? Evrim açısından bakacak olursak gerçekliği nedir? Güç kavramının da diğer kavramlar gibi kişisel olduğunu düşünüyorum yanı cinsiyete gore bağdaştırmak bana mantıklı gelmiyor tıpkı kadınlar daha zekidir önermesi gibi safsata geliyor .

com-y9ke9w63vzj3kmfypg29.jpg
P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Fiziksel olarak erkeklerin biyolojik yapısı daha sert, daha güçlüdür. İlk dönemde yapılan araştırmalara bakıldığında, erkek avını yakalar, kadınına getirir. Erkek varken kadın güvende hisseder bu bi örnek tabi..

E