Kadın ve Erkek arasında fiziksel bir üstünlük var mı?

Selam arkadaslar ) simdi yine agir feminist feminazi gibi kavramlar havada ucusucak belki de. Neden bu konular dışına cikmiyoruz diyeceksiniz. Ben bu konuların tartisilmasindan yanayım çünkü diğer postlarimdan da fikirleri değişiklik gösteren dusunmeyi deneyen kişiler olmuş bence bu bir kazanç. Zaten buradaki amaç da fikirlerin çarpışması ve yeni fikirler ortaya çıkması değil mi? Mesela ben birçok değişik bakış açılarına tanık oldum bu hoşuma gitti. Tek istediğim biraz üstünde düşünmek fazla bir şey değil .
Konu şu: Genel dusunceler erkeğin kadindan fiziksel olarak güçlü olduğu yönünde ben bunun da dini ve toplumsal öğretiler sonucu olduğunu dusunuyorum. En basitinden çocukken dahi oynadığı oyuncakların cinsiyetlerine göre değişiklik göstermesi ve erkeğe kadından güçlü olduğuna dair vasıflar yükleyen yine toplum değil mi? Evrim açısından bakacak olursak gerçekliği nedir? Güç kavramının da diğer kavramlar gibi kişisel olduğunu düşünüyorum yanı cinsiyete gore bağdaştırmak bana mantıklı gelmiyor tıpkı kadınlar daha zekidir önermesi gibi safsata geliyor .

com-y9ke9w63vzj3kmfypg29.jpg
P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Güç dengesi uzun vade de anlaşılır... Zeka konusuna gelince şu postta cins olarak kendini üstün gören kim var ise zeka ve genel kültür anlamın da çok daha yetersiz olduğundan eminim... Kendini genelleyerek tatmin bu olsa gerek... Ne güzel dünya...

S

Sana gore her yerde erkekler daha iyi diğer yorumlarında da erkekler daha zeki dedin senin cidden kadinkarka sorunun var .

Pınar Boy 6 yıl

Lafa bak top olurduk. Homofobikligini de sergilemiş oldun .

Pınar Boy 6 yıl

Ben senin konuşmalarına gore çıkarım yapıyorum o zaman sorun ben de değil sen de. Her bakımdan sizden üstunuz diyen bir adam cinsiyetçidir. Sen bunu hep yapıyorsun bu ilk değil.

Pınar Boy 6 yıl

valla annemin babamdan daha agresif araba kullandığını, şimdiye kadar babam yapmışken annemin hiç kaza yapmadığını, babam çok yakmasın diye aracı 90-100 aralığında sürerken, annemin kırmızı ışıkta insanlarla kapıştığını söyler bu tezi en azından kendim için çürütürüm

Feyzi Dogusal 6 yıl

Kendiniz için değil genel olarak çurutmus olursunuz bu örnekler çok çünkü. Bu da kişisel bir durumdur. Ama anlatamazsin iste .

Pınar Boy 6 yıl

Simdi var ya. Mesela bak bu hakaret değil sadece bir sonuç cikicak emrah gerizekalidir bütün erkekler de gerizekalidir istisnalar kaideyi bozmaz gibi bir şey oluyor. Yanlış. Tamam emrah gerizekali olabilir belki de ama bütün erkekler değildir. Sadece örnek

Pınar Boy 6 yıl

Neden benimle konuşmayı çok seviyorsun çok zitiz aslında ben senin fikirlerini hic sevmiyorum mesela )

Pınar Boy 6 yıl

Farklı fikirlerle tartışmak güzel de aşağılayıcı fikirlerin neyini seviyim ki ben ayrıca farklı diyorum sizin ki gayet sıradan erkek fikriyati genel algı yani.

Pınar Boy 6 yıl