Kadın ve Erkek arasında fiziksel bir üstünlük var mı?

Selam arkadaslar ) simdi yine agir feminist feminazi gibi kavramlar havada ucusucak belki de. Neden bu konular dışına cikmiyoruz diyeceksiniz. Ben bu konuların tartisilmasindan yanayım çünkü diğer postlarimdan da fikirleri değişiklik gösteren dusunmeyi deneyen kişiler olmuş bence bu bir kazanç. Zaten buradaki amaç da fikirlerin çarpışması ve yeni fikirler ortaya çıkması değil mi? Mesela ben birçok değişik bakış açılarına tanık oldum bu hoşuma gitti. Tek istediğim biraz üstünde düşünmek fazla bir şey değil .
Konu şu: Genel dusunceler erkeğin kadindan fiziksel olarak güçlü olduğu yönünde ben bunun da dini ve toplumsal öğretiler sonucu olduğunu dusunuyorum. En basitinden çocukken dahi oynadığı oyuncakların cinsiyetlerine göre değişiklik göstermesi ve erkeğe kadından güçlü olduğuna dair vasıflar yükleyen yine toplum değil mi? Evrim açısından bakacak olursak gerçekliği nedir? Güç kavramının da diğer kavramlar gibi kişisel olduğunu düşünüyorum yanı cinsiyete gore bağdaştırmak bana mantıklı gelmiyor tıpkı kadınlar daha zekidir önermesi gibi safsata geliyor .

com-y9ke9w63vzj3kmfypg29.jpg
P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Teknoloji ilerledi ve kas güçü sanırım elli yıl için de tamamen önemini yitirir...

S

Belki 50 yıl sonra en ileri ülkede önemini yitirir ya da yitirmeye başlar. Ama fiziksel güç - şiddet her zaman bir şeylere yön vermeye devam edecek. Sadece sanayi açısından düşünmeyin. Şeriat ilan etmeye sokağa gericiler inse, biz de laikliği korumaya sokağa ineceğiz ve fiziksel güç önemli bir faktör olacak. Bu noktada şeriatın ya da laikliğin daha doğru olması önemli olmayacak. Kimin daha güçlü olduğu önemli olacak.

Mustafa Özkaraaslan 6 yıl

Bu arada bu da benden, az önce çektim.

com-lmfhzhejgr4rsa1tgwx4.jpg

Neslihan Erçik 6 yıl

En azından karşıma geçip beni tehdit eden erkeğe çakacak gücüm var sanırım.

Neslihan Erçik 6 yıl

Resimleri karşılaştırdığımda beden genişliğine ve ten rengine uymuyor ama hadi senin için öyle olsun.

Neslihan Erçik 6 yıl