Kadın ve Erkek arasında fiziksel bir üstünlük var mı?

Selam arkadaslar ) simdi yine agir feminist feminazi gibi kavramlar havada ucusucak belki de. Neden bu konular dışına cikmiyoruz diyeceksiniz. Ben bu konuların tartisilmasindan yanayım çünkü diğer postlarimdan da fikirleri değişiklik gösteren dusunmeyi deneyen kişiler olmuş bence bu bir kazanç. Zaten buradaki amaç da fikirlerin çarpışması ve yeni fikirler ortaya çıkması değil mi? Mesela ben birçok değişik bakış açılarına tanık oldum bu hoşuma gitti. Tek istediğim biraz üstünde düşünmek fazla bir şey değil .
Konu şu: Genel dusunceler erkeğin kadindan fiziksel olarak güçlü olduğu yönünde ben bunun da dini ve toplumsal öğretiler sonucu olduğunu dusunuyorum. En basitinden çocukken dahi oynadığı oyuncakların cinsiyetlerine göre değişiklik göstermesi ve erkeğe kadından güçlü olduğuna dair vasıflar yükleyen yine toplum değil mi? Evrim açısından bakacak olursak gerçekliği nedir? Güç kavramının da diğer kavramlar gibi kişisel olduğunu düşünüyorum yanı cinsiyete gore bağdaştırmak bana mantıklı gelmiyor tıpkı kadınlar daha zekidir önermesi gibi safsata geliyor .

com-y9ke9w63vzj3kmfypg29.jpg
P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

( diğer postlarimdan da fikirleri değişiklik gösteren dusunmeyi deneyen kişiler olmuş ) yani senin gibi düşünmeye başlamışlar. Birde amaç farklı düşünceler ortaya çıksınmış

C

Çatlayabilirsin:)) ayrıca lafı nasıl anliyorsan öyle de anliyabilirsin bu senin tercihin

Pınar Boy 6 yıl

bak kısa öz birlik olmak her zaman destek olmak gerekir gerisi zırvalık anladın mı

Cemal Karacalar 6 yıl

Anladım örtmenim .

Pınar Boy 6 yıl

umutsuz vakasın

Cemal Karacalar 6 yıl

ya niye böyle yaptınız ki şimdi, ne güzel sorunun bilimsel cevabını açıklayan bir araştırma koymuştum ve konu üzerine daha fazla bir şey söylemeye gerek kalmamıştı. Hatta yorumumun ardından beste begüm "." bile koymuştu. Çok havalı duruyordu

Feyzi Dogusal 6 yıl

Cemal Karacalar senin zaten feministlerle bir derdin var biliyorum hele benle daha çok birkaç kere de atistik senle zaten tavırlarından hoslanmadigim için seni ciddiye almiyorum .

Pınar Boy 6 yıl

Bilimsel cevap zor. Kony ideolojik çok.

Umit Güray 6 yıl

Senin bilimsel cevap dediklerinin aksini iddia eden tezler de bulunur. Her bilgiyi geçerli saymiyorum ben bilgi kirliliği denen bir şey var ortada. Noktayı koydum havasına girmeye ne gerek var simdi .

Pınar Boy 6 yıl

eğlenmek için tamamen zararsız. Elbette varsa sunacağınız başka bilgiler siz de paylaşın. Ama eğer tamamen bedensel güç ile ilgiliyse soru ki tartışmanın gidişatından anladığımo, vücuttaki testosteron miktarı ile kas proteini sentezi arasındaki ilişkiyi gayet güzel aktaran bir makale paylaştım. Kaynak da koskoca NCBI

Feyzi Dogusal 6 yıl

Feminist olduğunu söyleyen bazı kadınlarla bir sorunum var. Sivri sineğin durumuna benzetiyorum. Kanını emmeye çalışır ama kan kimsenin umrunda değildir çıkardığı vızıltı ve kaşıntı rahatsız eder.

Cemal Karacalar 6 yıl

cemal bey ok kib by )

Pınar Boy 6 yıl

tmm sende by

Cemal Karacalar 6 yıl