Kadınlar en çok neden eşlerinden şikayet eder?

KADINLARIN EN ÇOK ŞİKAYET ETTİĞİ ŞEY

Son yıllarda kadınlardan kocaları hakkında en çok duyduğum şikayet şu: “Kocam bana hediye almıyor, çiçek almıyor, sürpriz yapmıyor. Demek ki bana değer vermiyor! ”
Ya Allah aşkına kim soktu kadınların kafasına bu fikri?!
Aynı evde yaşadığın, sen ve ben’den çıkıp “BİZ” olduğun eşinden ne hediyesi bekliyorsun?
Eşin istediklerini alıyorsa, almana müsaade ediyorsa, ihtiyaçlarını karşılıyorsa, aldatmıyor, zulmetmiyor, küfretmiyor, evine, eşine ve çocuklarına sahip çıkıyorsa, hediye beklentisi ne içindir?
Ara sıra eşlere sürpriz yapmak, gönlünü almak elbette güzel bir haslettir. Herkes bundan hoşlanır fakat demek istediğim: Eşiniz bunu yapmıyorsa, alışkanlık edinmemişse bu bir kavga veya küslük sebebi olmamalı.
Bana ister katılın, ister katılmayın ama sosyal medyada binlerce beğeni alan sevgili modundaki karı-koca fotoğrafları, herşeyin güllük gülistanlık gösterilmesi, evdeki mahremiyetin abartılarak sergilenmesi, makyajlı hayatlar ve pek çok yalan paylaşım kadınları mutsuzluğa itiyor.
Dizilerden, bu tür paylaşımlardan etkilenip eşini haksız yere üzen kardeşlerime ALLAH’TAN KORKUN! Diyorum.
Zirâ huzur ve mutluluk ne tek taş bir yüzükte, ne de pahalı bir bukette saklı.
Bakın şu hadis kadınlara ne çok şey anlatır:
Kocanın (Yaptığı İyiliklere Karşı) Nankörlük Etmek
İnkâr anlamında olmayan küfür (nankörlük). Bu konuda Ebû Saîd el-Hudrî’nin Allah Râsûlü sallallahu aleyhi ve sellem’ den rivayet ettiği bir hadis vardır.
Şöyle buyurmuştur:
“Bana ateş (cehennem) gösterildi. Cehennemlikleri
n çoğunluğunun kadınlar olduğunu gördüm. Zira onlar inkâr edenlerdir”.
Allah Râsûlü’ne soruldu: “Allah’ı mı inkâr ederler?” Allah Rasulü şöyle buyurdu:
Kocalarını(n hakkını) inkâr ederler, iyiliği inkâr ederler. Onlardan birine uzun zaman iyilikte bulunsan, sonra senden (sevmediği) bir şey görse hemen ‘zaten senden hiçbir iyilik görmedim’ der”

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Toplumumuz icinde hem kadinlarin hem erkelerin yetistirilis tarzinda sorun var. Unutulmamalidir ki gercek mutluluk icin, kimsenin kimseye mecbur olmadigi, özgüveni yikilmamis bireyler olmaya ihtiyacimiz var.
Birbirimize mecbur olmadigimizi fakat birbirimize ihtiyacimiz oldugunu anladigimiz gün hersey düzelmeye baslayacaktir. Fakat bu da bilinclenme ile emek ile oluyor.
https://www.youtube.com/watch?v=-yYCL5S2QI0

U