Kadınlar en çok neden eşlerinden şikayet eder?

KADINLARIN EN ÇOK ŞİKAYET ETTİĞİ ŞEY

Son yıllarda kadınlardan kocaları hakkında en çok duyduğum şikayet şu: “Kocam bana hediye almıyor, çiçek almıyor, sürpriz yapmıyor. Demek ki bana değer vermiyor! ”
Ya Allah aşkına kim soktu kadınların kafasına bu fikri?!
Aynı evde yaşadığın, sen ve ben’den çıkıp “BİZ” olduğun eşinden ne hediyesi bekliyorsun?
Eşin istediklerini alıyorsa, almana müsaade ediyorsa, ihtiyaçlarını karşılıyorsa, aldatmıyor, zulmetmiyor, küfretmiyor, evine, eşine ve çocuklarına sahip çıkıyorsa, hediye beklentisi ne içindir?
Ara sıra eşlere sürpriz yapmak, gönlünü almak elbette güzel bir haslettir. Herkes bundan hoşlanır fakat demek istediğim: Eşiniz bunu yapmıyorsa, alışkanlık edinmemişse bu bir kavga veya küslük sebebi olmamalı.
Bana ister katılın, ister katılmayın ama sosyal medyada binlerce beğeni alan sevgili modundaki karı-koca fotoğrafları, herşeyin güllük gülistanlık gösterilmesi, evdeki mahremiyetin abartılarak sergilenmesi, makyajlı hayatlar ve pek çok yalan paylaşım kadınları mutsuzluğa itiyor.
Dizilerden, bu tür paylaşımlardan etkilenip eşini haksız yere üzen kardeşlerime ALLAH’TAN KORKUN! Diyorum.
Zirâ huzur ve mutluluk ne tek taş bir yüzükte, ne de pahalı bir bukette saklı.
Bakın şu hadis kadınlara ne çok şey anlatır:
Kocanın (Yaptığı İyiliklere Karşı) Nankörlük Etmek
İnkâr anlamında olmayan küfür (nankörlük). Bu konuda Ebû Saîd el-Hudrî’nin Allah Râsûlü sallallahu aleyhi ve sellem’ den rivayet ettiği bir hadis vardır.
Şöyle buyurmuştur:
“Bana ateş (cehennem) gösterildi. Cehennemlikleri
n çoğunluğunun kadınlar olduğunu gördüm. Zira onlar inkâr edenlerdir”.
Allah Râsûlü’ne soruldu: “Allah’ı mı inkâr ederler?” Allah Rasulü şöyle buyurdu:
Kocalarını(n hakkını) inkâr ederler, iyiliği inkâr ederler. Onlardan birine uzun zaman iyilikte bulunsan, sonra senden (sevmediği) bir şey görse hemen ‘zaten senden hiçbir iyilik görmedim’ der”

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Iyide deger vermek nasil br seydir, size göre guzel sözler duymak deger icerirken, bir baskasina göre illaki maddiyatla karsilik bulan bir sey olabilir .
Bu deger ölcusu de, bir cicekten, tek tas pirlantaya kadar degisebiliyor.

Ve sahsen ben, vallahi bir sey beklemiyorum, hayatimda bir sey ögrendim, beklentisi olmayanin hayal yikintilarida olmuyor.

C

Gerçek anlamını yaşayınca anladığımız durum. Bir şeye değer vermek, onu hep yanında tutmak isteyip hep onu düşünmek midir? belki de dışarıdan bakılınca budur. Onu ondan çok düşünmektir değer vermek. Ona gelebilecek zararları önceden görmek istemek ve engellemek istemektir. Bu sizi hiç rahatsız etmez fakat tabiki zorlukları vardır. onsuz adım atamazsınız. Her an onu düşünürsünüz. ''acaba bugun gittiği partide naptı, o cocukla konustu mu?''gibi salak saçma endişelere kaptırırsınız kendinizi. Özlemi içinizde yaşamaktır değer vermek. Hiç bir zaman can yakmaz taki onun size aynı değeri vermediğini anlayana kadar. Bir anda farkedersiniz onun sizii sizin onu sevdiğiniz kadar sevmediğini ve ''ben napıyorum ya'' gibi sorular sorarsınız kendinize. Çok önemsemeyip değer vermeye devam edersiniz. Ama onu koruma yollarında etkisiz ve pasif kalırsınız. Cunku hakkınız yoktur ona bu kadar değer vermeye ya da onu bu kadar dusunup kollamaya. Dışarısı o kadar şerefsiz ve amacı sevgi olmayıp da, kendini kucuk kaygan deliklerde bulacagına inanan kişilerle doludurki, içten içe kendinizi yersiniz. O sizin bu durumunuzu hiçbi zaman anlamaz Yanlış bir şey yazdıysam affola silebilirsiniz

Onur Garzan 6 yıl

iki kere yazdin birini silelim derim

Cem Turkarslan 6 yıl

Onur ASIKMISIN brader

Cem Turkarslan 6 yıl

Değilim. Maddiyata göre değer veren biride benim gözümde beni değil paramı sevmiştir

Onur Garzan 6 yıl

Şimdi gönderinin altına yazmışsınız bu arada

Hasiyne Durhan 6 yıl

Kişinin insan olması dürüst olması kalbinde Allah korkusu olması yeter

Hasiyne Durhan 6 yıl