Kadınlar neden erkeklere çıkma teklif etmiyor?

Dünya tersine dönsün. Kadınlarda cesur olsun. Hep erkeklerden beklenilmesin Madem kadın-erkek eşit bunu icraatta da görelim ne dersiniz canlar???

NOT: Canlar. Kadın ve Erkek insan olarak eşittir. İnsani temel üzerine dayalı her şeyde de eşit olmalıdır. Lakin fıtratı gereği eşit değildir. Diğer taraftan çoğu şeyi erkeğe yüklemek, erkekten beklemek hem haksızlık hemde ayrımcılıktır. Kadınlar kendi elleriyle erkeğe bir rol, rota, yön biçmiş olurlar. Terside erkeğin kadına. Orta yol bulmak lazım Kaldı ki bu durumlar ilahide değildir....

com-lz8wt65mwcbng42w20dx.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
108
108 CEVAP

Melek Kıncır can takdir ettim valla

K

Laf olsun diye demedim egerki karşı tarafta o potansiyeli görduysem ederim ne var bunda

Melek Kıncır 6 yıl

Ben de teklif edenlerdenim. Baktım cesareti yok, çok ta iyi anlaşıyoruz, bari ben edeyim dedim. "İyi ki sen teklif ettin. Senin beni kabul etmen benim için hayaldi" demişti ve inanmakta zorluk çekmişti. Vazgeçerim korkusundan apar topar istemeye gelmişlerdi. Valla uzun bir nişanlılık düşünüyordum, evli buldum kendimi.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Kadınlarda cesur olsun, ne güzel. Aynen öyle ne var ki bunda. Sanki erkek hep eder demek ilahi emir.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Tabi ki ilahi emir değil. Ama yetiştirilme tarzından, bir de ters tepki ile hepten kaybetmekten korkuyor erkekler. Her erkek te teklif etmeyi hak edemez ama... Kadın bunu çok istediğini ama çok çekindiğini hissederse üstlenir diye düşünüyorum. Ya da söyletmek için zemin hazırlar illa söyletmeyi başarır. Ben işkence çekmesin istedim.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Kesinlikle Mehtap Çabuk hanım. Katılıyorum.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Asıl eziyet evlenelim dedikten sonra başlıyor. Aileler tanışması, gelenekler, yuva kurma hazırlıkları. Aman kimse kırılmasınlar. Epey eziyetli ama sonu güzel en azından.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Mehtap Çabuk hanım her şeyin bedeli var o kadar da olsun yani

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Erkekler için hiç kolay değil ama.... Damat pinti mi? Şu olaya tepkisi nasıl? Hemen harlıyor mu, her olaya çözümü var mı? Epey sınanıyorlar. Ben eşimin her şeyle başedebilmesine ve kendini sevdirmesine hayran kalmıştım. Epey terlettiler, çok acımıştım haline...

Mehtap Çabuk 6 yıl

Mehtap Çabuk hanım buda bir nevi işkence, haksızlık değil mi?

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Benim bi arkadaşım var gelip gelip bana ağlıyordu çok seviyorum ama birturlu teklif etmiyo kızım zamanı değildir beklentisi vardır hayirrrr yaşım oldu 30 ne bekliycez daha 5 sene oldu git ozaman sen teklif et nagpim ..... Kız gitti teklif etti oğlan tarafı biz oglumuzu vermeyiz tek evladımız oğlan araya girdi ben seviyorum istiyorum orası hallodu ama bütün masraflar kız tarafina kaldı

Melek Kıncır 6 yıl

Yo işkence değil. Böyle durumlarda karakterini gizliyorsa çıkıyor ortaya... Ne insanlar var gizliyor kendini.. Biz birimizi iyi tanıdığımız için destek çıkıyordum. İçeriden bilgi sızdırıp tüyo veriyordum önceden... Böylece çok sevdiler. Kadir bey aileler farklı, maddi durumlar farklı. Niyeti ne kadar ciddi, ne kadar seviyor sınanması normal bence... Evlat kıymetli, evliliği sağlam mı olacak baştan güvenmek istiyorlar. Ben yine de bir çok adeti değiştirttim. Evi olsun diye istettirmedim. Tuzlu kahve yapmadım mesela... Ama eşim de sağ olsun beni çok şaşırttı. İnadına daha da iyisiyle meydan okudu. Tek başına yapabildiklerine onlar da hayran oldular. Ben de evlendiğimizde altın takmayı pek sevmem evde durunca da korkarım dedim araba aldık fena mı?

Mehtap Çabuk 6 yıl

Melek hanım; O da çok kötü olmuş. Evlenme teklif edip ailelere erkek teklif etmiş gibi yapsalarmış. Benim ailem hala bilmez. Erkek pasif kalmış orada yazık olmuş.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Evet Mehtap Çabuk hanım doğru.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Ailenin tek çocuğu keşke oanı video çekebilseydim annesi bir ağlıyor zannedersin kızını alıp gidiyorlar altli üstlü oturuyorlar kaynana her akşam onlarda ama çok mutluluklar bide kötü olsalardı ihale bana kalırirdi ben teşvik ettim sonuçta kız tarafı aşiret masraflara takılmadilar bile

Melek Kıncır 6 yıl