Kapitalizm ve evrim ilişkisi

Evrimsel olarak "vahşi kapitalizm" doğal ve doğru bir şey midir ?
Evrimde güçlü ayakta kalıp, güçsüz olan yok oluyor mantığından yola çıkıp bu evrimsel birşey diyerek "vahşi kapitalizm evrimsel olarak doğrudur, o halde doğrudur" denilebilir mi?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Bende ayni düsünceleri sizin icin kuruyorum. Hem teorik hemde pratikte bu kadar basarisiz bir düsünceyi insanlar nasil olurda bu kadar (dinlestirerek) savunurlar anlamiyorum.

D

Ben sizin yetersiz olduğunuzu söylüyorum, yanlış düşündüğünüzü söylemiyorum, düşünecek materyal biriktirememişsiniz, düşünce öncesi safhadasınız da ne işiniz var burada yazıyorsunuz, gidin bir şirkette hisse filan alın, para kazanırsınız...

Mehmet Ertün 5 yıl

Düsünecek mataryal biriktirmemisim, bu sizce böyle olabilir, ekran karsisinda ne kadar kendimi anlatabilirmki, ben cok sey okudum, özelliklede Sovyet tarihi ve Che'nin hayati, ancak ne size bunu kanitlama durumundayim, nede sizi ikna etmek. Cünkü belli bir düsüncenin kemiklesmis halini tasiyorsunuz. Ben size ne desem, siz sadece kendi cephenizden, kendi bakis acinizla degerlendireceksiniz. Sizin düsünce biciminizi cok iyi biliyorum, bu yüzden daha fazla cevap vermeyecegim size, cünkü siz sadece kendi perspektifinizle yasanmasi gerektigi, digerlerinin az bilgili veya yeterince ögrenmemis olan kisimdasiniz. Sizin gibi insanlardan yeterince cekti bu dünya... Sovyetlerde, Cinde, Venezuellada, Kübada...

Devrım Özkefe 5 yıl

Birde daha sizin ekonomiyle ilgili hic bir aciklamanizi göremedim, sadece benim bilgisiz oldugum hakkinda ve bu sistemi bilmedigim hakkinda konustunuz, ama elinizde ne ekonomik, nede sosyal bir veri yok buda ayri bir trajikomik bir olay.

Devrım Özkefe 5 yıl