Kargoların "geldik bulamadık" yalanı için ne yapabilirim?

Selamlar
Kargoların "geldik bulamadık" yalanını neredeyse hepimiz yaşıyoruz. Bu konu hakkında hukuki yollara başvuran varsa beni aydınlatabilir mi?
Durum şu, kitapyurdu'ndan geçen hafta bir alışveriş yaptım ve kargo cumartesi 11'de şubeye ulaştı. Pazartesi tüm gün evde olup pencerenin önünde kök salmama rağmen sokaktan firmaya ait bir araç geçmedi ve akşamında "adresinizde bulunamadığınızdan şubeye getirildi. Şubeden teslim alabilirsiniz." Seklinde bir mesaj geldi. Subeyi aradim "isaretlenmis kargolar tekrar dagitima cikmaz" dedi. Kargonun da kitapyurdu'nun da musteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Hep ayni sey "aciliyetini belirttik ivedilikle cozum olusturulmasini sağlayacağız." Yalan tabi. https://Sikayetvar.com/'a da yazdim. Kargo aradi yine ayni seyi soyledi vs. Hep yalan dolan yani. Simdi ben bu durumda hukuki olarak ne yapmalıyım? Tuketici hakları mahkemesine basvursam sonuc alır mıyım? Daha once deneyen oldu mu? Yoksa bosuna ugraştığımla mı kalırım? Avukat vs. Gerekli midir?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

3 yıldır falan bir aralar her hafta en az 2 kargom gelirdi ve bir fiil tüm kargolarımda problem çekmeye başlamıştım. Çözümü ise şu şekilde buldum ;
Daire kapısına teslim olucak şekilde ağırlık plakaları satın aldım. Haliyle ürünü getirmemek için çabalamaya başladılar merkezlerini arayıp bastım şikayeti ürünü getirdiler ancak araçtan gel indir al dediler üstüne alamam getir kapıya dediğimde küfür ettiler. Küfürden sonra kargocu estetik cerrahisinden randevu almak zorunda kaldı üstüne ürünleri almadım sitedende iade aldım cayma hakkımı kullanıp açılmamış kutu sonuç itibariyle sıkıntı çıkarmadılar. Aradan 1 ay geçti Ufak bir sipariş yine gelmeyince bizzat tekrar ağırlık plakası siparis ettim. Getirdiklerinde bu sefer kapıma kadar taşıtıp ben almaktan vazgeçtim herzamanki yalanınız olan geldik evde yoktu dersiniz dedim ve kapadım kapıyı. Daha sonra gittim şubeye durumu hepsine izah ettim her gelmeyen kargoda elemanlarınız şu kadar ağırlık kaldıracak diye. Şu ana kadar bir kürdan tanesi bile sipariş versem kapımda bitiyorlar tüm elemanları telefon numaramı aldı kargom gelir gelmez telefon edip müsaitmisin diye soruyorlar hatta işi abartıp evde yoksam nerdeysen oraya gelelim dedikleri oluyor. Boşuna dememiş atalarımız dinsizin hakkından imansız gelirmiş.

noktasına virgülüne dokunulmadı. Dh forumdan alıntıdır.

Y

Sen nasıl bir kralsın ya

Fatih Kardaş 6 yıl

Harika çözüm

Yasemin Diritoğlu 6 yıl