Kendi kendine öğrenen yapay zeka programlamak mümkün mü?

Konu dışı :

Kendi kendine öğrenen yapay zeka programlamak mümkün mü? Mesela en ince ayrıntısına kadar İngilizce bilen ve denileni anlayabilen bir yapay zekanın, internette araştırma yaparak diğer tüm dilleri de öğrenmesi mümkün olabilir mi ?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Üstteki çeşitli kişilere yorum olarak yapılabileceğini yazdım ama şöyle bir problem var. Ne tür hakları ve sorumlulukları olacak? Ne için kullanılacak? Diyelim insana çok benzer ve kendini insan bilen bir makine yaptık. Doğru ve gerçek kavramları göreceli olduğundan, doğru ve gerçek kavramı bizden farklı olabilir.
Veya dedik ki bize de benzemesin, İnternete bağlanıp bize mutlak doğruyu öğrenip gösterecek bir makine olsun. Tüm kaynakları önüne serdik diyelim. Tüm yapılan yanlışların altındaki sebepleri gördüğünde, bu yapılan yanlışların karşısında makine ne yapacak? Bir daha hiçbir varlık yanlış yapmasın diye evreni veya insanlığı yok etmek isteyebilir mi?

O

Kötürüm bir makine oluştursak bile kendini tamir edecektir zaten. Ya donanım olarak ya yazılım olarak kendini dağıtıp ölümsüz olacaktır.

Ozan Kelemli 6 yıl

Şimdi bizim anlattiklarimiz insandan izole bir yapi, beynin yapısının çözülmeye başlamasıyla bu sistemin insan ile entegre çalışma gibi bir durumdan da söz ediliyor. (yani bir bilgisayara ek işlemci bağlamış gibi düşünün) Böyle bir sistemde insan zekasına rakip olabilmesi de ortadan kalkar. İlerisi için olayların nasıl gelişip ilerliyecegini kestirmek gerçekten zor! Şuan tahminden bulunduğunuz kısım eğer yapay zeka ağacımız bu yönde dallanirsa x ihtimalinin gerçekleşme olasılığı ne olurdan ibaret.

İbrahim Hancı 6 yıl