Kısa film için kamera alacağım, bütçe: 3000TL ne önerirsiniz?

Merhaba! Kısa film çekmek için kamera alacağım. Bütçem 3 bin lira. Tripod, lens gibi şeylerde alacağım için ancak bu kadar çıkarabildim. Başlangıç için uygun kamera önerebilir misiniz? Kodak hakkında ne düşünüyorsunuz?

com-vukgm4b4q484h5us5uaf.jpg
İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Nikon en iyisi

A

Neye kıyasla ?

Ayşat Yaldız 6 yıl

Ayşat Yaldız Canona kiyas edersek daha iyi urun kalitesine sahip. Fotograflari da daha kalitelidir

Akın Şahinalp 6 yıl

Akın Şahinalp sensör boyutu, sensör formatı, piksel değeri, dinamik range, çözünürlük, cekim formatı, lens desteği, renk skalası, siyah formatı, beyaz balansı, frame ve dip netliklerini karşılaştırarak Nikon en iyisidir diyorsunuz sanırım saygı duyarım. Gerçekten bu konuda doğayensiniz.

Ayşat Yaldız 6 yıl

Bugune kadar kac farkli makinayi test edip bu sonuca vardiniz? Tum nikonlar tum canonlardan mi iyi? Test derken gundelik kullanimdan bahsetmiyorum. Studyoda ve disarda keskinligini, iso performansini %100 yaklasip incelediniz mi hic? Eger bunu yaptiysaniz test fotograflarini alabilir miyim?

Adil Usluer 6 yıl

Baylar gecmis oldugunuz terimlerin bir kismini biliyorum. Profesyonel fotografci degilim. Canon sony ve nikonu orta seviye kullandim ve nikonu sectim. Nikonun orta seviye modelleri d5200 hatta d3200 orta ust seviye arasindaki canon modellerden daha iyi renk dengesi ve kontrastina sahip. Daha iyi odak mekanizmasina sahip. Bu yuzden isimle de alakali olarak nikon kullaniyorum. Nikonu satarken de canon kadar deger kaybetmiyor. Bu yuzden nikon diyorum veya sony a serisi de olabilir. Sonuc olarak is markada da bitmiyor, kullanan kisi ve lens en onemlisi bu iste bunu ben de biliyorum. Eger daha iyi bir fikriniz varsa asiri elestiri yerine arkadasa yardimci olmayi deneyebilirsiniz.

Akın Şahinalp 6 yıl

renk ayari&kontrast denilen seyler cekim oncesi govdeden yapilan ayarlamalarla duzenlenen seyler, yada raw cekim yapilip sonrasinda istege gore ayarlanan seyler. Odak mekanizmasi derken neyi anlatmaya calistiginizi anlamadim ama odaklamada iş büyük ölçüde objektiftedir. Deger kaybi derken buda makinanin durumuna bagli bir durum. Sayisal veri olarak bakacaksak duruma en cok satilan/muadili olan/farkli fiyat seceneklerine sahip marka canondur. Elestiri yapmadim, arkadasa aciklamalariyla beraber tavsiyede verdim, hatta sorusu varsa onlarida cevaplarim. Yani ben elimden gelen yardimi yaptigimi dusunuyorum ama siz konu hakkinda bilgi sahibi olmayan birine direk nikon en iyisi derseniz bu yanlistir. Neye gore iyi kime gore iyi? Her markanin belirli konularda iyi olan govdeleri var, burda olay tamamen kisinin ihtiyaclari be fiyat/performansa gore karar vermek. Yine bu siteden bi arkadas tavsiye istediginde telefonda saatlerce anlattim, saatlerce yazistik ama sirf boyut olarak elinde daha buyuk durmasini, bunun daha profesyonel gozukecegini dusundugu icin gitti dediklerimle alakasiz bisi aldi ve cok daha fazla parasi gitti sonrasinda ise ben bunu en az zararla nasil satarim hakliymissin diye yine bana geri donus yapti. Lutfen uzmani olmadigimiz, cok iyi bilmedigimiz konularda insanlarin aklini karistirmayalim.

Adil Usluer 6 yıl