Kısa film için kamera alacağım, bütçe: 3000TL ne önerirsiniz?

Merhaba! Kısa film çekmek için kamera alacağım. Bütçem 3 bin lira. Tripod, lens gibi şeylerde alacağım için ancak bu kadar çıkarabildim. Başlangıç için uygun kamera önerebilir misiniz? Kodak hakkında ne düşünüyorsunuz?

com-vukgm4b4q484h5us5uaf.jpg
İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Merhaba, 10 yildir d-slr kullanicisiyim ve 4 yildir yonetmenlik yapmaktayim. Bugüne kadar canon&olympus&sony markalarinin en üst segment makinalarini kullandim. Bunu aciklamamda ki sebep burasi ve farkli bir cok sitede istenen tavsiyelere gelen yorumlar oldukca yanlis/yaniltici yorumlar oluyor. Hayati boyu alt segmentten 1-2 farkli body kullanan kisiler en iyisinin o oldugunu soyluyor.

O fiyat araliginda alabileceginiz en iyi body sony a6xxx serisi. Butcenize gore a6000 alabileceksiniz muhtemelen. Bu gövdeyi tavsiye etme sebebim ise o fiyat araliginda ki rakiplerine gore hafif olmasi/iso performansinin daha yuksek olmasi/keskinligin daha fazla olmasi/inanilmaz hizli odaklamasi. Dezavantaji ise aynasiz dslr makinalarin sarji cabuk bitiyor yaninda 2 yedek batarya almanizi siddetle oneririm.

Video icin mf prime objektif alip adaptorle kullanabilirsiniz. 200-300 liraya cok kaliteli objektifler bulabilirsiniz fakat dedigim gibi bunlar m42 bayonet dedigimiz manuel objektifler olacak.

Suan tam hatirlamiyorum a6500de var ama a6000 de olup olmadigina emin degilim. SLog2 denen profil sayesinde kurgu asamasinda cok fazla ve profesyonel mudehale edebileceginiz goruntuler cekebilirsiniz. Bunu raw video olarak dusunebilirsiniz. Raw videolari islemek guclu bir bilgisayar gerektiriyor ve inanilmaz yer kapliyorlar. SLog2 sony nin buna alternatif olarak cikarttigi bir profildir.

Sony icin herkes objektifleri pahali diyor fakat sunu unutuyolar. Zeiss objektif aliyorlar. Zeiss marka tum markalar icin pahali bir objektif. Sony aynasizlari sonradan cikti diye alternatif markalar yeni yeni uretime basladi ve adaptorlerle istediginiz objektifi zaten kullanabiliyorsunuz.

Son olarak sagladigi bir avantajda ayni cep telefonu gibi makinaya uygulamalar yukluyorsunuz. Turkiye marketinde cok uygulama olmadada abd marketini uzerinden giris yapip harika isinize yarayacak uygulamalarla makinanizi gelistirebilirsiniz.

A

Katiliyorum. Sony alpha serisi iyi bir secim olur. Cok ust seviye makinalar kadar olmasada fiyat ve video cekim kalitesi bakimindan baya iyi bir secim olur. Tanidigi varsa ikinci el alsa da olur veya sadece lensi ikinci el alabilir.

Akın Şahinalp 6 yıl

Aradığın tavsiye bu.

Servet Bölek 6 yıl