Kitabı sesli okumak diksiyonu düzeltir mi? güzel ve akıcı konuşmamı sağlar mı?

Kitabı sesli okumak diksiyonu düzeltir mi? güzel ve akıcı konuşmamı sağlar mı?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Direkt yok.
Öncelikle sesletim kurallarını bilmeniz ve kelimelerin doğru okunuşlarını öğrenmeniz gerekiyor. Daha sonra ise tekerleme çalışmanız, çene kaslarının gelişimi içinde kalem çalışması yapmanız lazım. Hızlı okuma da dahil.

Tüm bunları öğrendikten sonra sesli okursanız, evet ; alışkanlık kazanırsınız ama direkt kitap okursam düzelir olmaz

G

Teşekkür ederim. Doğru okunuş derken neyi kastettiniz? Normal okumuyor muyuz kelimeleri? Sesletim kurallarını nereden ve nasıl öğrenebilirim. Kalem çalışması da şöyle bir şey sanırım: https://m.youtube.com/watch?v=cz7M1Ss14u4

Merve Nizam 6 yıl

Aslında bunun eğitimini birebir alırsanız daha iyi olacaktır ince nüansları var her eğitimciyim diyene güvenilmiyor. Evet, kalem çalışması bu ve benzer çeşitleri. Örnek vereyim; “DEĞİL “ yazılırken “DİİL” diye okunur.. “GELECEĞİM” yazılırken “ GELİCEEEM “ yahut “ GELİCİİİM” şeklinde okunur .. Ünlü, ünsüz benzeşmesi, daralma, yumuşama vs.. Türkiye’de en büyük problem lehçeler, ağızlar. özellikle ıslık biçimindeki “S” sesletimi... Genel olarak ağız, çene, diş, burun problemleri ülkemizde yoğunlukta. Bunları bilmeniz gerekiyor ki gerçek anlamda sesletim sağlayabilesin. Kaynak kitaplar bakabilirsin yada diksiyon eğitimi almış kişilerin notlarına ulaşabilirsiniz, piyasada ki kitapçılarda olan kaynakların çoğunun içi boş.

Gökçen Çakdar 6 yıl