Kitap okumak neden bu kadar önemli, hayati bir mesele gibi görülüyor? Kitap okumayan her insan cahil midir?

Kitap okumak neden bu kadar önemli, hayati bir mesele gibi görülüyor? Kitap okumayan her insan cahil midir?
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

İnsanlara kitap okumayı öneririz çünkü kitaplar sayesinde – elbette sadece kitaplar değil, tüm bilgi kaynakları buna dahil değildir – insanların kazanımlarının sürekli artacağını düşünürüz. İnsanın öğrenme ve kendini geliştirme isteği zihinlerine çocukluktan itibaren bırakılan birer fidan gibidir. Doğru okudunuz, yanlış betimleme yapmadım. Bu düşünceler birer fidandır. Kitap okumak, kendini geliştirmek ve sürekli öğrenmek… Bunların hepsi insan zihnine çocuklukta bırakılan fidanlardır. Zaman içerisinde insan bunları ya yeşertir ya da isteyerek veya istemeyerek bu fidanların tek tek ölmesini sağlar.

Hangi yolda ilerlerseniz ilerleyin, bunların hepsi çocukluk günlerinizden itibaren kendisini zaten belli eder. Psikologlar bu konuda çok daha fazla şey söyleyebilirler. Benim uzmanlık alanım olmadığı için çok fazla şey söyleme fırsatına sahip değilim. Burada belirtmek istediğim şey, kitap okuma isteğinin arzusunun çocuk yaşta insana kazandırılması gerektiğidir. Ancak bu şekilde insan büyüdüğünde dahi kitapları sevebilir veya kitap okumak neden önemlidir, bunu fark edebilir.

H

Çocukluktan itibaren sürekli kitap okumayı deneyen ve çok sıkıcı, gereksiz bi ton bilgi ile dolu bulan biri için ne düşünürsünüz ?

Yusuf Parmak 6 yıl

Yusuf Parmak ben öyleyim gayette memnunum çoçukluğumdan beri herşeyi her kitabı okurum hiç zararını görmedim gün geldi gereksiz dediğiniz bilgilerin faydasını gördüm

Hasiyne Durhan 6 yıl