Kurban için harcanan parayla neler yapılabilir?

Farklı Bir Bakış Açısı...!!!

BU bayramda da 850 bini büyükbaş, 2.7 milyonu küçükbaş olmak üzere 3 milyon 550 bin baş hayvan kesileceğini, halkın bu kurbanlıklar için 7.5 milyar liranın üzerinde para ödenecek.

Bu para ile ARAKAN satın alınır.
Bu para ile AFRİKA su problemi büyük ölçüde çözülür.
Bu para ile Evsizlere YÜZBİN ev yapılır.
Bu para ile ortalama 750 adet fabrika kurulur.
Bu para ile 50 bin işsiz iş sahibi olur.
Bu para ile ortalama 200 bin insan geçimini sağlar
Bu para ile yapılacakları saymakla bitiremeyiz.
Evet bir yıl kurban eti yenmese neler neler yapılır. Ama bunun için ümmetin kurban takıntısını kurban etmesi lazım.

Kurban takıntımı kurban etmem gerekiyor olabilir

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
84
84 CEVAP

Bir canlının yaşamına son vermenin dünyaya ne kattığı merak konusudur doğrusu.

J

Jale Saraç siz vejeteryen misiniz ?

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Zaten döngü bu değilmş bir canlının ölümü diğer canlının yaşaması değil mi. Siz yemek yemiyosunuz herhalde o yediğiniz elma armut fasulye canlı değil mi. Onlar ölmesse siz yemezseniz nasıl hayataa kalacaksınız bakın siz burda mesaj yazabiliyosanız öğlen yediğiniz tavuk ve mercimek çorbası sayesinde onları yediniz ve size hayat kattı

Metin Düşkün 6 yıl

Herkesin düşüncesine saygım var ama gözlerinizin içine bakan; kendilerini davranışlarıyla ifade edebilen bu canlıları fasulye ile karşılaştırmak ne derece doğrudur? Ayrıca fasulye; bitkinin meyvesidir, bitkiyi incitmez.

Jale ünsal 6 yıl

Jale ünsal siz hiç kesildi iz mi ki acıyıp acimadiğina karar vetmektesiniz. Bir ilahi dinin kutsal eylemini böyle itibarsislastiramzzsiniz. Saygımız olduğu kısmı ise kesin bir safsata. 1940 ların dilini kullanmayı n uyanın artık derim.

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Allahım yarabbim ne desem az fasulye bir örnek diyorum siz fasulyenin canı yanmaz diyorsunuz canlı diyosunuz size canlı örnek veriyorum hiç mi et yemiyorsunuz kurbanda Allaha adandığı için mi insanlığınız tuttu. Doğada Aslan kız kardeşine ceylanları yemeyelim baksana çok tatlı masum bakıyor mu diyor. Her canlı hayvan bitki ya da cansız birbiriyle etkileşim içinde olmak zorunda bitki toprağı böcek bitkiyi kuş böceği yılan kuşu tavuk yılanı insan tavuğu en sonda toprak insanı yiyerek döngüyü sürdürüyor biri ölerek diğerine hayat veriyor insan hariç hiçbirinde ruh yok bu döngüyle devam ediyor bu Allahın bize verdiği bir nimet ve şükran olarakda bir nimetini onun rızası için kesiyoruz. Onun için kesiyoruz ama ne kanı nede eti ona ulaşıyor sadece rızası yine bize dönüyor yani öyle bir yaratıcı ki ibadetlerimizi bile kendimizin yararına tasarlamış.

Metin Düşkün 6 yıl

Ben düşüncelerimi paylaştım. Kimseyi benim gibi düşünmeye zorlamıyorum, benim bakış açım bu.

Jale ünsal 6 yıl

Teşekkur ederim katkiniz icin Jale ünsal

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Nedense bazı bakış açıları çok geniş maşallah..

Özer Altınçelik 6 yıl

Bir kere kurban kestik kızım bundan çok etkilendi vejateryan oldu

Mine Tepedelenlioğlu 6 yıl

Dünyaya bisey katmiyor zaten obur taraf icin

Melih Hakabakan 6 yıl

Doğanın dengesi demişsiniz insan doğanın dengesini bozan dünyadaki en büyük unsurdur. Bir Aslanın hayatini sürdürmesi için bir geyiği ceylanı yakalayıp yemesine başka bir çaresi yoktur. Malesef bunları idrak edemiyoruz. Vejeteryanlik ile konunun bir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Hala aynı şeyleri söyleyip duruyoruz bir adım ilerledigimiz yok

Halim Doğu 6 yıl

Ayrica hepsi olmasada bi bolumu zaten kurbanlik amaciyla yetistiriliyor yani duzen bozma sozkonusu degil

Melih Hakabakan 6 yıl