Kyk kredi borcu nedeniyle maliyeden geldiler? bu borcu yapılandırabilir miyim?

Merhabalar dostlar, bugün kapıma maliyeden biri geldi. Ben KYK(Kredi Yurtlar Kurumu) borcumun ilk üç taksidini yatırmış sonrasında yatırmamıştım. Bugün aldığım belgede faizli tutarı yazıyor ve yedi gün içinde ödemezsem (heralde taksidi diyorlar yoksa komple on altı milyarı nasıl öderim bi haftada bilmiyorum) haciz, hapis blabla bi ton tehdit yazıyor. Ben bu konudan baya uzağım hiç araştırmadım. Zaten bugünkü aklım olsa asla almazdım. Mezun olup hayata borçla başlamak kadar kötüsü yok. Sizin başınıza geldi mi? Borcu yapılandırabiliyor muyum? Bu gelen faizin affı yok mu? Ya da genel olarak bildiğiniz bir yol var mı? (bi aralar evlenenlere falan indirim yapılıyordu ya öyle bişi, en olmadı evlenirimshgasag) Benim üstüme bir mal yok fakat 1. dereceden akrabalarıma haciz gider mi? Lütfen beni bilgilendirin. Annem babam yok, kara kara düşünüyorum elimde belge, napılır ne edilir diye.

I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

2011 mezunuyum. 2012 den beri devlet memuruyum. Tek kuruş odemedim. Ne gelen var ne giden. Vergi dairesinde olduğunu biliyorum. 2014 te vergi dairesine düştü hala da aynı yerde. Tek yaptığım e devlet girince öyle bir bakmak. Unuttular mi acaba beni.

A

Ben de e-devletten bakıyordum. Bugun kapıya maliyeden adam gelince şok oldum. Dedim artık böyle mi uyarı yapıyorsunuz direk kapıya gelerek, güldü

Işınsu Ucarli 6 yıl

onlar hatırlatacak zamanı bilir siz rahat olun

Kerem Atagören 6 yıl

Rahatım zaten.

Alev Ahmedova 6 yıl

Işınsu Ucarli kapıya adam gelmesi çok garip ilkkez senden duyuyorum. Elektronik ortamda hallediyorlar normalde.

Alev Ahmedova 6 yıl

Banka hesaplariniza bloke konabilir, vadesi gecmis taksitlerinizi odemeden de bloke yi kaldirmiyorlar, bu benim basima gelmisti, hesabima bloke koymuslardi.

İlyas Taşhan 6 yıl

Ben de bekliyorum onu senelerdir ama birçok arkadaşıma yaptılar onu bana uğrayan olmadı henüz.

Alev Ahmedova 6 yıl

Bloke vardır haberiniz yoktur. Banka Kredisi başvurusunda ortaya cikar veya aracınız eviniz varsa haciz konulmuştur fakat haberiniz yoktur. Satmaya çalıştığınizda ortaya cikacaktir

Ozan Hakverir 6 yıl

1 sene önce araba sattım. 9 ay önce kredi çektim. 3 ay önce de kefil oldum. Hiç sorun çıkmadı.

Alev Ahmedova 6 yıl

Doğrudur ama bu dediklerimin hepsi olacaktır

Ozan Hakverir 6 yıl

O gün gelene kadar Allah kerim.

Alev Ahmedova 6 yıl

Devlet verdiği çöpü bile unutmaz

Erman Wilkomir 6 yıl

T. C. Alev İlaldı kendini ihbar etmişsin.

Mehmet Sıla 6 yıl