Kyk kredi borcu nedeniyle maliyeden geldiler? bu borcu yapılandırabilir miyim?

Merhabalar dostlar, bugün kapıma maliyeden biri geldi. Ben KYK(Kredi Yurtlar Kurumu) borcumun ilk üç taksidini yatırmış sonrasında yatırmamıştım. Bugün aldığım belgede faizli tutarı yazıyor ve yedi gün içinde ödemezsem (heralde taksidi diyorlar yoksa komple on altı milyarı nasıl öderim bi haftada bilmiyorum) haciz, hapis blabla bi ton tehdit yazıyor. Ben bu konudan baya uzağım hiç araştırmadım. Zaten bugünkü aklım olsa asla almazdım. Mezun olup hayata borçla başlamak kadar kötüsü yok. Sizin başınıza geldi mi? Borcu yapılandırabiliyor muyum? Bu gelen faizin affı yok mu? Ya da genel olarak bildiğiniz bir yol var mı? (bi aralar evlenenlere falan indirim yapılıyordu ya öyle bişi, en olmadı evlenirimshgasag) Benim üstüme bir mal yok fakat 1. dereceden akrabalarıma haciz gider mi? Lütfen beni bilgilendirin. Annem babam yok, kara kara düşünüyorum elimde belge, napılır ne edilir diye.

I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

Vergi dairesine devri yapılmış mı? Yapıldıysa gidin vergi dairesine yapılandırın. Ben şimdi ayda 250 tl ödüyorum ama az kaldı

T

ya bu nasıl guzel bır haber boyle:) vergı daıresıne devrı yapılmıs gorusmeye cagırdılar.. Pazarrtesıyı ıple cekıyorum resmen... Umarım benden nakıt ıstemezler o kadar bedelı... Eger yapılandırırsa super olur

Ozdogan Canyurt 6 yıl

evet vergi dairesine geçmiş olay ziraat bankasından

Işınsu Ucarli 6 yıl

Ben biraz indirimli olsun diye bir kısmını nakit ödeyip gerisini yapılandırmıştım taksit taksit ödüyorum internet vergi dairesi sayfasından. Yardımcı olurlar aklınızdaki tüm soruları sorun gidince, yapabiliyorlarsa hepsini taksitlendirsinler sonrası yavaş yavaş ödeniyor zaten.

Türkü Gülbetekin 6 yıl

İnş hepsini bir anda tahsil etmezler. İki gündür tüm tadım kaçtı, çok pişmanım böyle bir borca imza attığıma..

Işınsu Ucarli 6 yıl

Yok sanmam hepsini isteyeceklerini ama belki bir kısmını isterler bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem.

Türkü Gülbetekin 6 yıl

10 bin tlye 17 bın tl geri ödemek evlat acısı gibi ya... Keşke almasaydım dıyorum bende...

Ozdogan Canyurt 6 yıl

Ohhh o kadar olur mu ya neredeyse iki katı.

Türkü Gülbetekin 6 yıl

Benim de 11bin idi imza attığım 3 yılda 16bin olmuş

Işınsu Ucarli 6 yıl

Türkü Gülbetekin yakın bir arkadaşım 17 bine imza attı, geri ödemesi 23 bın tl çıkmış,.. Devlet işte..

Ozdogan Canyurt 6 yıl

Ben bankadan ucuz bir kredi yakalamıştım bir kısmını nakit vermek için o zaman biraz indirimli olmuştu da şimdi ne kadar indirdiler hatırlamıyorum 1 sene önceydi. Şimdi de ufak ufak ödüyorum. Çekebiliyorsanız kredi çekin hesaplamak lazım tabii bazen kredi daha makul olabiliyor. Gidip kapatın.

Türkü Gülbetekin 6 yıl