Linux'ta python kodlarını nerede yazabilirim?

Python a yeni başladım. Linux'u da yeni indirdim sayılır nerde kod yazabilirim?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Bence Python'a yeni başladıysan öncelikle windows üzerinden çalışmalısın. Kali Linux kullanmaya başladığına göre kötü niyetli yazılımlar üzerine çalışacaksın Pythonda. Bu yüzden windows üzerinden test denemelerini yapman daha mantıklı. Sanal bilgisayardanda yapabilirsin tabii fakat pythonu öğrenmeye çalışırken diğer yandan Kali Linux seni zorlayacaktır. Bu şekilde bırakmanda olası.

A

Windows olayina katilmiyorum. Linux candir

Tolgahan Gözala 5 yıl

Abi tam bir oyun bağımlısıyım windows a geçersem 30 saat oyun oynarım kaliye geçmemin sebebi bu

Doğukan Çakılo 5 yıl

Arkadaş kötü niyetli yazılım yazmak istediğinden, genel olarak insanlar windows kullandığından dolayı sanal bilgisayarda uğraşması yerine kendi bilgisayarında step by step olarak deneyip öğrenmesinin daha uygun olacağını düşünmüştüm. Yoksa Linux candır tabii.

Alper Balikçi 5 yıl

Şahsen ben pythonu az buçuk öğrendikten sonra Kali Linuxa geçiş yapmıştım. İlk başlarda kötü niyetli yazılımlar üzerinde çalışırken windows üzerinden daha hızlı öğrenmiştim. Çünkü elinin altında hızlı hızlı, adım adım deneyip öğreniyorsun. Örnek vermem gerekirse, kişinin bilgisayarındaki windows startup klasörünü hangi modülle bulacağını öğrenmen gibi. Fakat bunu Linux üzerinde test edip öğrenmen biraz zaman alır.

Alper Balikçi 5 yıl

O zaman en yakın zamanda windows a geçeyim saol abi zaman ayırdığın için

Doğukan Çakılo 5 yıl

Rica ederim. Seçim genede senin, diğer arkadaşlarında yorum yapmasını bekle en uygununa sen karar verirsin. Yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmakta seni geliştirir fakat biraz daha çaba sarfetmen lazım. Sonuçta işletim sisteminide öğreneceksin o sırada. Kolay gelsin.

Alper Balikçi 5 yıl

Doğukan Çakılo windows degilde ubuntu mint gibi linux yazilimlari öneririm. Çünkü pis Windows

Tolgahan Gözala 5 yıl

En iyi linux yazilimi hangisi

Doğukan Çakılo 5 yıl

doğukan Sorun yaşarsan çozumu kolay turkce kaynagi bol, toplulugu buyuk linux dagitimi ubuntudur hocam. Ubuntu tavsiye ederim.

Tolgahan Gözala 5 yıl

Ha şöyle bir durum daha var. Kali Linux ile Metasploit Framework yoluyla zaten zararlı yazılımları oluşturuyorsun. Senin öğrenmen gereken o oluşturduğun yazılımları basit scriptlerle desteklemek. Örnek vermem gerekirse mfsconsole'dan reverse_http oluşturduğunda kişi programa tıkladığında sadece bilgisayarını kapatmadığı sürece bağlantı sağlayabilirsin. Diğer yandan o kişinin bilgisayarını açtığında yazılımı tekrar açması gerekir. Önceki örneğimde ki gibi senin yapman gereken en önemli şey windows startup'a virüsü kopyalatıp sürekli bir handler sağlaman. Yani kişi her bilgisayarını açtığında sana bağlanacak böylece kopmayacaksında. Tabii bunun içinde senin sürekli console'u açık tutman gerekli aksi taktirde portun alıcıya açık olmaz boşu boşuna şansını kaybedersin. Ha, tabii elin hızlıysa ilk bağlantıda kendinde startup'a kopyalatabilirsin consoledan.

Alper Balikçi 5 yıl

Alper Balikçi msfconsole yi biraz kurcalamistim kendi telefonumu izlemiştim ama internetten yardım Aldım gerçekten çok ilginç yazılım yapmışlar

Doğukan Çakılo 5 yıl

Tolgahan Gözala Tamamdır Abi saol

Doğukan Çakılo 5 yıl

Vagrant gibi bir şey kullan.

Emin Turkyılmaz 5 yıl