Maaşıma nasıl zam yaptırabilirim?

Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır karar vermeye çalıştığım bir konu hakkında sizin fikirlerinize danışmak istiyorum. 17 yıldır çalıştığım şirkette her yerde olduğu gibi hak ettiğim maaşı alamıyorum. Bu yıl bir maaş iyileştirme konuşması yapacağım ve eminim ki istediğim maaşı vermeyecekler. Bu durumda işten ayrılmam gerekecek. Tazminatımı kendim çıksam da alabiliyorum ama 17 yıl buraya alıştığım için korkuyorum da... Sizce istediğim maaşı kabul ettirebilmem için hangi yolu izlemeliyim? Ya da buradan çıksam sudan çıkmış balığa döner miyim? Teşekkürler

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

17 yıldır fazla ses çıkarmadığından bir şey yapmamışlardır. Şimdi taktiksel olarak her insanın yeri doldurulabilir ama bunun olması için uzun bir süre gerekir. Eğer zora geldikleri bir noktadalarsa mecburen şartları kabul ederler. Hatta daha önce niye zorlamadım diye de ağlarsın.

M

haklısın, şu an bile pişmanım... Uzun yıllar aynı yerde çalışınca körlük oluyor ama artık gözü açmanın vakti geldi

Burcu Rendesoy 5 yıl

Türkiye'deki başka saçma olaylardan biri Sesi yüksek olan ses çıkaran el üstünde tutulur. Sessiz kenarda durana yük giydirilir.

Mustafa Akcaalan 5 yıl

Mustafa Akcaalan aynen öyle..

Burcu Rendesoy 5 yıl

Geçen sene aynı durumdan geçtim zaten. Maaşı x paraya sabitlemeniz gerekiyor. Piyasada bu fiyata çalışan bilgi işlemci yok dedim. Düzeltmeyi yaptılar. Hatta Kasım aralıkta düzeltme yapılmıştı. Ocak ayında da normal enflasyon zammı da eklediler.

Mustafa Akcaalan 5 yıl

Mustafa Akcaalan burada da yıl başı geldiğinde ödeme alamıyoruz, sıkıntılı günler yaşıyoruz demeye başladılar... Hala da zam oranlarını açıklamadılar

Burcu Rendesoy 5 yıl

Taktiksel olarak tazminatsız eleman azaltmak için yıldırma politikası da yapıyor olabilirler. Bizde de yaptılar oradan biliyorum.

Mustafa Akcaalan 5 yıl

Mustafa Akcaalan kendim çıksam da tazminatımı alabiliyorum artık gün sayısından dolayı, öyle bir şey bana işlemez ki

Burcu Rendesoy 5 yıl

17 sene olayını gördüm, konu sen değildin. Genel bir panik-tırstırma havası yaratma olay

Mustafa Akcaalan 5 yıl