Magnezyum ihtiyacını gösteren belirtiler

YETERLİ MAGNEZYUM ALIYORMUSUNUZ?
MAGNEZYUM ARTMIŞ İHTIYACINI GÖSTEREN BELİRTİLER

Kaslarda kramp
Tremor (titreme)
Tip 2 diyabet
Anksiyete stress
Potasyum eksikliği
Kalsiyum eksikliģi
Hipertansiyon
Zihinde bulanıklık
Halsizlik tükenmişlik
Yorgunluk
Hafızada zayıflama
Çiğnemede güçlük

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
1
1 CEVAP

Hocam, magnezyumun referans aralıkları neden geniş tutuluyor? Kitaplardan okuduğum kadarıyla kalp, ihtiyacı için olan magnezyumu kemiklerden çekerek tamamlarmış. O nedenle kan tahlilinde neredeyse herkesin magnezyum değeri normal çıkıyormuş. Laboratuvarlardaki referan aralıkları da çok geniş. Onun için hiçbir doktor hastaları uyarmıyor. Prof. Dr. Canan Karatay 2 - 2,5 aralığında olmalı diyor.. İlk defa bugün biz de 2 yi geçirebildiğimizi gördük. Bundan sonra 2nin altına düşürmez 2-2,5 aralığında tutarız.

A

Canan hoca sağ olsun Allah uzun ömür versin yerinde çok cesur açıklamalarla insanlığı aydınlatıyor. Mg konusunda da öyle 2-2.5 arası olmalı demesi gibi. Bende hocama katılıyorum.

Emin Helvacı 5 yıl

Neden böyle sorunuza cevabım tıbbın geri olmasıdır.

Emin Helvacı 5 yıl

Neyin normal olduģu bile yanlış biliniyor. D vitamini ve b12 de aynı durumda.

Emin Helvacı 5 yıl

Magnezyumla ilgili bir kitapta kan düzeyi ile ilgili şu çarpıcı bilgiyi veriyor: Önemli olan dokulardaki magnezyum(mg) düzeyidir. Kanda mg normal çıksa bile toplumda %80 sıklıkla hücre içi depo mg düşük bulunmuştur. Doku magnezyum ölçümü çok zor ve pahalı olması nedeniyle rutinde yapılamıyor. Bu nedenle mg eksilliği teşhisi konamıyor.

Emin Helvacı 5 yıl

Çok çok iyi anladım.

A Okan Kulah 5 yıl

Canan hocanın yaklaşımıyla kan mg düzeyi 2 ye çıkarsa dokularda ki depo magnezyumuda dolacaktır.

Emin Helvacı 5 yıl

Ben bugün başardım.

com-pfarfj8mdtq2jod9a1hz.jpg

A Okan Kulah 5 yıl

Serum fosfor düzeylerindeki yüksekliklerin en önemli sonuçlarından biri de fosforun kalsiyum ile birlikte, başta damar duvarları olmak üzere, tüm organlarda birikerek bu bölgelerde kireçlenmelere neden olmasıdır. özellikle damar duvarlarındaki kireçlenmeler bir yandan o damarın beslediği organların beslenme bozukluğuna neden olurken diğer yandan kalbin önünde direnç artışına neden olarak kalbin iş yükünün artmasına ve kalp büyümesine sebep olur. Kireçlenmeler kalp damarlarında olduğunda ise hastada kalp krizi riski belirgin ölçüde artar. Tüm bu nedenlerle kronik böbrek hastalığı olanlarda ağızdan gıdalar ile fosfor alımını tıpkı protein alımındaki gibi azaltmak gereklidir. Fosfor içeriği fazla olan gıdalar genellikle protein içeriği de yüksek olan gıdalardır. Ortalama olarak 600-800 mg fosfor içeren bir diyet yapılması gereklidir. Örneğin: Balık, et, kuru baklagiller, süt ve süt ürünleri, sakatatlar, kepek, badem ve fıstık gibi yağlı tohumlar, bulgur .... Kan değerlerimde fosfor yüksek, demir ve d vitamini dipte, ve bana yasaklanan yiyeceklere bir bakın, tam da lezzetli bir şekilde Karatay menüsüne alışıyordum olacak iş mi bu ?

İbrahim Ağamoğlu 5 yıl

ben aile hekimimden magnezyum, B vitamini ve D vitamini degerlerimi ölçtürmek istedim ... Olumsuz yanıt aldım ... Öyle senin isteginle bakilmaz doktor gerek duyarsa bakılır gibi bir cevap verdi ... Ssk ile bunlar takip edilemez mi? İllaki ozel mi? Teşekkürler ....

Ayşe Brütüs 5 yıl

Ayşe Brütüs hanım, ben bunları SGK ila eanlaşması olan özel bir hastanede fark ödeyerek yaptırdım. Biz burada har hafta gazetede köşe yazısı yazdığımız için az çok bütün doktorlar bizi tanıyor ve hiç sorun yaşamıyoruz. Komleksi olmayan doktor arkadaşlar da bazı şeyleri bizden öğreniyorlar. İkili ilişkiler çok çok önemli.. Bana iğne yapan hemşire arkadaşımız da D Vitamininin bilincinde ve kışın 15 günde bir yazın ayda bir o da D Vitamini alıyor. Almaya başladığından beri grip olmaz oldu... Yavaş yavaş bilin yayılıyor. Acaba kaç doktor magnezyumun farkında?

A Okan Kulah 5 yıl

Katiliyorum bana bunu soyleyen doktor karsimda ampul kırıp simite döktü ... Afiyetle ....

Ayşe Brütüs 5 yıl

okan bey, Siz'e ait raporunuzdaki TSH, demir ve ferritin içinC. Hocamızın yorumu ne oldu?

İbrahim Serbes 5 yıl

A Okan Kulah hocam çok rica etsem. Aldığınız tüm mineral/vitaminler için dozaj/süre bilgisini paylaşabilirmisiniz. İnanın çok ama çok ikrama geçer. Paylaşmak istemezseniz messengerdan yazabilirmisiniz. Ankaradan sevgiler saygılar...

Abdurrahman Alakus 5 yıl

İbrahim Serbes i̇brahim bey, Canan Hocaya göndermedim... TSH 'ın düşük olması tek kalan nodüle baskı kurduğu için. O da yavaş yavaş yükseliyor. Son kalan nodül yok olana kadar sanırım o şekilde devam edecek. Demir ve feritin de normal değerler aralığında olduğu için sorma ihtiyacı duymadım.

A Okan Kulah 5 yıl

Abdurrahman Alakus bu konuda Google'da gıda takviyelerimiz diye aratacak olursanız ilk sırada bizim kullandığımız gıda takviyelerini görürsünüz. Sanırım orada magnezyumu ekli değil bir ara onu da eklerim.

A Okan Kulah 5 yıl

okan bey,''damdan düşen'' ifadenizi beğendiğim için özellikle sizin yazdıklarınızı kaçırmamaya çalışıyorum.

İbrahim Serbes 5 yıl

okan bey d vitamini 254 çıkmış. Uluslararası d vitamini Konseyi 150 sınır diyordu.

Mücahit İpekçi 5 yıl