Melek ismi neden kız çocuklarına konulur?

Allah melekler için bir cinsiyet ortaya koymamıştır aksine koyanlarıda eleştirmiştir aşağıdaki ayette bunlara örnek teşkil eder.
Zuhruf 19- Onlar Rahman'ın kulları olan melekleri de dişi saydılar. Acaba meleklerin yaratılışını mı gördüler? Onların bu şahidlikleri yazılacak ve sorguya çekilecekler.
Şimdi burda bizim düştüğümüz bir durumu dile getirmek maksatlı sizlere soruyorum melek ismini kızlara niye veriyoruz?

com-ecmp2fqyl6dmmv5udrra.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Evet kardeşlerim bu gibi resimli kumaşlar hindistanda çinde bazende avrupadan hatta israilden bize gelir çokta ucuzdur bizim tüccarlar ucuz mezar bile bulsa içine atliyacak kodomanlar olduğu için dini duyguları kayde almazlar hakkında çoğu bilgi eksikliğinden dolayı fark etmezler şimdi cami diye ayasofya tabanını göstersem burda bu caminin kubbesinde isa, kutsal ruh, meryem ana resimleri ne geziyor desem inanki bir çoğu camiyi yıkmak için şimdiden yola cikarlar

V

Farklı bir noktadan baktınız. Konumuz farklı ama fiğürlerde bile bir inatlaşma var melekler kadın olarak çiziliyor.

Fethiye Dümen 6 yıl

Zaten onlar kendi inanışları gereği melekleri kadın olarak resmederler hırıstiyanlar ve yahudilerin inançları budur onlar üretir bizde anlamsız anlamsız bakarız örneyin hz ibrahimin hz ismaili kurban etme fügüran nı da aynı sebeplerle ortaya cıktı

Vehbi Boy 6 yıl

Evet kurban etme yok aslında yahudileri ve hristiyanları taklidi yada onları geçme güdüsü var bence

Fethiye Dümen 6 yıl

Nasil yani kevser suresinin anlami nedir

Yasmin SeCo 6 yıl

Orda kurban nerde geçiyor Yasmin

Fethiye Dümen 6 yıl

فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿٢﴾ Fe salli li rabbike venhar. 1. fe: Artık, o halde 2. salli: Namaz kıl 3. li rabbi-ke: Rabbin için 4. venhar: Ve kurban kes

Yasmin SeCo 6 yıl

Bu ayetler peygambere “Böyle giderse her şeyden mahrum kalacak. Kendi kendini mahvediyor. Kendine yazık ediyor. Putları tanımamakla, Kureyş geleneklerine ve kurulu düzenine karşı çıkmakla toplumda bir yere gelemeyecek, sönüp gidecek.” diyorlar. Oysa yakında görecekler kimin sönüp gideceğini/ebter olacağını. Bunun için sen Allah’a yönel/destek iste (salât et) ve saldırılara göğsünü siper et/diren (nahr yap). O zaman göreceksin sönüp gitmek bir yana, destek ve nimet (kevser) asıl sana yağacak…şeklinde Allahın peygambere yaptığı bir destek dir. Burda ayetlerin tevilidir.

Fethiye Dümen 6 yıl

Venhar in anlami ne tam olarak

Yasmin SeCo 6 yıl

Göğüs germek.

Fethiye Dümen 6 yıl

"Nahr" göğüs germek ise niye bu kadar anlamca uzak bir meal çıkmış Bunu Kurban olarak cevirmenin bir maksadi olabilir mi

Yasmin SeCo 6 yıl

Kurban kesimine ben gelenek olarak bakıyorum. Allah bunu eğer bir ayette diyor olsaydı o zaman kişiler üzerine farz olurdu Kurbanı niye herkes kesmiyor. Kurban niye İslam'ın şartı arasında sayılmıyor. Bu konuları hiç düşündün mü?

Fethiye Dümen 6 yıl

Bize ogretilen 5sarttan biri Kurban kesmek gücü yeten herkes kesiyor bizde

Yasmin SeCo 6 yıl

Hac görevinin icinde yer alir. Hacca gitmeyenler olduklari yerde keserler

Yasmin SeCo 6 yıl

Hani hacda neden kesiliyor dersen en sevap oldugu yer(Mina) olarak bilinir. Ama mantikli olan Kurban kesip etrafindaki et yiyemeyen ihtiyaci olan insanlara dagitmaktir. Bu yuzden her yil Kurban Bayraminda Kurbanlar kesilir.

Yasmin SeCo 6 yıl

Umrenin farki hac zamaninda yapilmamasi. Hac durumu iyi olanlara farz degil mi Neden durumu iyi olanlarin Kurban kesip dagitmasi tuhaf geliyor ki cok insancil birşey. Ayetler bunu destekliyor bence. Biraz daginik yazdim kusura bakma. Isler güçler derken yeni dinleniyorum:)

Yasmin SeCo 6 yıl

Hac görevlerinin arasında sayılan ayetlerde meal hataları var. YANLIŞ: “Gelsinler ki, kendilerine ait birtakım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” (Hac: 28) DOĞRU: “Gelsinler ki, kendilerine ait birtakım yararlara tanık olsunlar ve Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine belli günlerde Allah’ın ismini ansınlar. Onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” (Hacc; 28) Eski çağlarda tapınak kamu alanı demekti. Tâ Sümerlerde bile vardır. İnsanlar ihtiyaç fazlası ne varsa (hayvan, buğday, un, elbise, altın, gümüş) tapınağa getirirdi. Hayvanların üzerine “Tanrı malı” diye isim yazılırdı. Mesela un torbası ise onun da üzerine bu isim yazılırdı ve o artık kamu malı olurdu. Hatta matematikteki rakamlar tapınağa getirilen ve kamu malı (tanrı malı) olduğu seçilsin diye hayvanların ve torbaların üzerine atılan çizik ve çeltiklerden doğmuştu. İşte bunlar kamuya (Tanrı’ya) adanmış mallardı. Orada ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için toplanmaktaydı. Oraya gelen ihtiyaç sahiplerine (yoksullar, garibanlar, kimsesizlere) eşit bir şekilde dağıtılırdı. Bu arada uzaktan gelenler olduğu için onlara ikram maksadıyla bazıları da kesilirdi. “Yiyin” denmesi de bundandır. Görülüyor ki Kur’an eski çağlardan beri gelen ve tapınağı “kamu alanı” olarak gören anlayışı sürdürmekte ve Kabe civarını bir toplanma, kaynaşma, yakınlaşma ve paylaşma merkezi olarak değerlendirmektir. Yukarıdaki ilk meallendirmede parantez içinde yazılan ‘kurbanlık’, ‘onları kurban ederken’ ifadeleri Kur’an’ın Arapça orijinalinde yok.

Fethiye Dümen 6 yıl

Malesef arapca bilgim yok ama 2.mealde belirli gunlerden kasti ne olabilir Yine ayni anlam cikmaz mi

Yasmin SeCo 6 yıl

Belirli gün bizde yok mu cuma belirli bir gün değil mi? Bunu bende şu anda misal olarak veriyorum bunada bakmak gerekli ama tabiki.

Fethiye Dümen 6 yıl

Bilmem hic kurban dışında hayvanlarla ilgili belirli gunler ibaresine denk gelmedim.

Yasmin SeCo 6 yıl