Mezhepler neden var? doğru bir değil midir?

Dinlerini parça parça edip hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara yapıp ettiklerini haber verecektir.

6-Enam Suresi 159

Doğru Bir Değil Midir ?

com-7rsq0r4cetg5qb4oemi5.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Farz edelim ki bir marangoz sürekli tahta işleriyle kesme işleriyle uğraştığı için bir yerlerinden kan gelir. Eğer peygamberimiz aksini hiç yapmamış olsaydı ve Allah ve Rasulü buyurmuş olsaydı ki: "Kan abdest bozar" bu marangoz işi çok zor olacaktı. Sürekli abdest tazelemek zorunda kalacaktı. Ama bu adam Şafi mezhebine geçerse böyle bir sorunu olmayacak. Yani Peygamber efendimizin dediği gibi "Doğru yol üzerindeki ayrılıklar ümmete rahmettir kolaylıktır". Yine bu mezhepler ayrılık değildir peygamberimizin yolundan gider ki, Peygamberimiz bir gün namaz kılarken ellerini dirseklerine bağlayarak kılmış, bir gün de karnının üzerinde bağlamış. İmam Şafi "biz dirseklerden tutmayı tercih ediyoruz demiş, İmam Hanefi biz de karında bağlamayı demiş. İkisini de peygamberimiz yapmış.
Bunun yanında kırsal bölgede yaşayanlarla şehirde yaşayanların yaşam şartları ve geçim türleri elbette farklılık arz eder. Bu yüzden dinin buyruklarında temizlik vb. Gibi pek çok konuda bulunulan bölgeye göre müsaade, kolaylık getiren amel konusundaki farklı içtihadların getirdiği rahmet inkar edilemez..

"bütün eklediklerim alıntıdır"

T