Fatma hanım. . Naşide Har hanım reishi mantarlı 3u1arada kahve tavsiye ediyorum. Gaviscon şurup kullanıyordum artık kullanmıyorum reishi mantarlı çay ve kahveler sayesinde
Onikiparmak bağırsağı ülserinde mide sürekli gaz yapar ya da yemek fazla yendiğinde safra yetersiz gelirse bağırsaklar gaz yapar safra kesesi temizliği ve mide için tedavi yaptır
Yemeklerden yarim saat once su icin ve yemeklerden 2 bucuk saat sonra icin yemekte su icmeyin ve aralarda istediginiz kadar su icebilirsiniz. Yesil yaprakli sebzeler bol tuketin.
Merhaba kardeşim sizde candida mantari vardır onun içinde yemeklerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı elma sirkesi için 15 dakika bekleyin Ondan sonra yemek yiyeyim bunu uzun süre 6 ay devam edin rahatladıginizi ve o sıkıntılar Allah'ın izniyle gittiğini göreceksiniz Geçmiş olsun
Selamun aleykum kardesim bu konuda önerim duzenli olarak kullanirsaniz ve piyasanin iyisi olan ATC VİTAL cörekotu yagini tuketmeniz. Gunde 3 kez tatli kasigi yemeklerden 45 dakika once alacaksiniz. Insallah daha bir cok faydasini goreceksin kardesim. Bu konuda ATC -VİTAL Mehmet Bari facebook sayfami ziyaret edebilirsin. Rabbim şifa etsin insallah.
Hazımsızlık bir çok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Özellikle gastrit gibi rahatsızlıklar hazımsızlığa sebep olur.
Yaygın nedenleri şunlardır:
Yemekleri hızlı bir şekilde yemek Yağlı yemekler tüketmek Çok fazla baharatlı yemek yeme Kafein içerek gıdalar ve içeceklerin aşırı tüketilmesi Aşırı alkol tüketimi Gazlı içecekler Sigara içilmesi Sinirlilik Duygusal travma Antibiyotikler de dahil olmak üzere ilaçlar, bazı ağrı kesiciler Pankreas iltihabı (pankreatit) Peptik ülserler Safra taşları Mide kanseri
Hazımsızlık Nasıl Geçer?
Süt ve süt ürünleri mide, bağırsak ve hazımsızlığa iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Süt ve süt ürünlerinde bulunan bakteri familyaları bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak Hazımsızlığı geçirir. Ayrıca, Aşağıda ki bitkisel çay ile de hazımsızlığı giderebilirsiniz. 5'li çay: Zencefil- papatya- tarçın- limon kabuğu- taze nane (Hepsinden birer tutam atın ve 8-10 dakika demleyin) Piyasada Bulunan bağırsak düzenleyici yoğurtlar ( Activa örneğin) Tüketebilirsiniz. Ancak Bunları sık tüketmek iyi değildir. Turp Yiyin. Bir miktar turp'u dilimleyin üzerine limon sıkın ve yiyin. ( Hamile iseniz bunu kesinlikle yapmauın. Bebeğinizde yoğun olarak Gaz Yapar). Turp mide de oluşan asitle reaksiyona girerek geğirme ihtiyacını ortaya çıakrır. Kendiniz geğirmekten alıkoymayın. Geğirmeniz şişkinliğinizi gidermeye yardımcı olur. Spor Yapın. Yürüyüş yapmak bağırsakların çalışmasını sağlayan en önemli etkendir. Hergün düzenli yürüyüş yapıldığında bağırsaklar düzenli birşekilde çalışır ve hazımsızlığı geçirir. Yemeklerinize Kimyon Katın. Kimyon hazımsızlığı gidermek için işe yarayabilir.
Midedeki salgı bezlerinin yeterli şekilde çalışmaması, hızlı yeme alışkanlığı, yenilen yiyeceklerin iyice çiğnenilmeden yutulması, gazlı ve asitli içecekler, sakız, lifli gıdaları tüketirken beraberinde su içilmesi, yemek yedikten sonra istirahat, stres gibi nedenlerden midede şişkinlik oluşur.
Zencefil çayı: Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil çayı içmesi oldukça faydalıdır.
Nane çayı: Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. Dilerseniz içine limon da dilimleyebilirsiniz.
Rezene çayı: Rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.
Papatya çayı: Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.
Hazımsızlığa İyi gelen Gudalar
Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız yiyecek menünüzü gözden geçirmeniz gerekiyor demektir. Sindirim sistemini alt üst eden ve sizi rahatsız edici durumlara sokan hazımsızlık için neler tüketmek gerekir?
Baharatlı gıdalar: Yayınlanan bir araştırmaya göre uzmanlar baharatlı besinlerin sindirim sistemi için faydalı olduğunu belirtiyor. Aşırı baharat mide sorunlarına sebep olsa da kararınca tüketildiğinde midede daha fazla asit üretilmesini sağlıyor. Bu sayede tükettiğiniz besinler daha çabuk sindiriliyor.
Yoğurt: Yoğurt içerisinde aktif kültür bakterileri bulunan bir besindir. Bu aktivite midedeki enzimleri harekete geçirir ve besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar. Her yemekten sonra yoğurt tüketmek midenizi rahatlatacaktır. Eğer yoğurttan hoşlanmıyorsanız probiyotikler de aynı etkiyi yapacaktır.
Sıcak içecekler: Restoranda ya da evde kalktığınız zengin bir sofranın ardından bir bardak çay veya kahve içmek geleneklerimizde vardır. Ancak genelde keyif için sürdürdüğümüz bu alışkanlığı mideyi rahatlatmak için de benimsemeliyiz. Nitekim, bir fincan kahve-çay hazımsızlığa iyi gelir. Eğer kafeinsiz bir şeyler içmek istiyorsanız kafeinsiz kahveler veya naneli içecekleri tercih edin.
Şişkinliğe Sebep Olan Besinler
Bazı besin maddeleri midede şişkinliğe ve bağırsaklarda sancılara sebebiyet verebilir. Bu besinlerden uzak durmak ciddi bir rahatsızlık söz konusu değilse faydalı olacaktır.
Şişkinliğin sebepleri; yemek yerken hava yutmak, yiyecekleri düzgün bir şekilde çiğnememek, karbonatlı içecekler tüketmek, sakız çiğnemek ya da şeker yemek, sinir ve strese bağlı durumlardır. Midede ve bağırsaklardaki rahatsızlığı önlemek için bu besinlerden uzak durmak gerekir.
Karındaki rahatsızlık bağırsaklardaki bir soruna da işaret edebilir. Bu sorunun teşhisi çok önemlidir. Ancak sadece hassasiyet de sebep olabilir. Özellikle şişkinlik yapan besinler;
Brokoli Fasulye Lahana Karbonatlı içecekler Karnabahar Sakız Şeker olarak sıralanabilir.
Midedeki şikayetler sabah saatlerinde neredeyse yok olur. Ancak gün ilerledikçe ve öğünler geçtikçe rahatsızlık da artar. Ani sancı durumlarında sırt üstü uzanmak faydalı olacaktır.
Gaz sancısı da mide sorunlarına eklenebilir. Süt ve süt ürünleri gibi laktoz içeren besinler, yukarıda belirtilen sebzeler ve mısır, patates gibi tahıllı besinler de gaz şikayetine neden olur.
Probiyotik yoğurt
Probiyotik maya eczanedeki toz mayayimi kullaniyorsunuz?
Hayır Migros’taki danem marka maya tozunu kullanıyorum. Hem probiyotik hem kombiyotik
Tesekkurler..
Rica ederim.
Güvenilir mi? Haydar Beyin ürünleri mi?
Gaviskon
Doktor verdi hiç etkisi olmadı
Nane limon. İnananmazdım ama denedim. Günde üç kez aç karnına bir su bardağı demleyip için
Fatma hanım. . Naşide Har hanım reishi mantarlı 3u1arada kahve tavsiye ediyorum. Gaviscon şurup kullanıyordum artık kullanmıyorum reishi mantarlı çay ve kahveler sayesinde
Nerde ikamet ediyorsunuz
bol bol osurun inanın bi şey kalmayacak
Dişler çürükse çiğnemiyorsanız ekmek tüketiyorsanız şeker tüketiyorsanız hiç bir şey denemeyin iyileşmezsiniz
Evet dişlerde problem var ama ekmek şeker tüketmiyorum yediklerime dikkat ediyorum belki 20 gündür bu şikayetim var
Yemeği iyi çiğneyin ekmeği şekeri ya bırakın yada çok az tüketin ilaçdız bedava iyileşirsiniz
Onikiparmak bağırsağı ülserinde mide sürekli gaz yapar ya da yemek fazla yendiğinde safra yetersiz gelirse bağırsaklar gaz yapar safra kesesi temizliği ve mide için tedavi yaptır
Tamam teşekkür ediyorum
O nasıl yapılacak
Safrakesesi alinmissa napcaz
Safrakesesi temizliği nasıl yapılır, lütfen açıklarmısın
Her şeyi denedim ama bana faydası olan tek şey açlık diyeti oldu üç gün boyunca sadece bol su içtim ve bir çeşit meyveyi istediğim kadar yedim
Bende çok şey denedim canım bunu da deneyim inşaallah şifa bulurum
Inşallah ilk gün zorlanırsınız ama alışırsınız allah acil şifa versin
Bir cay kasigi karbontlu su ic
Rezene kaynet ic
Karbonatli su
Yemeklerden yarim saat once su icin ve yemeklerden 2 bucuk saat sonra icin yemekte su icmeyin ve aralarda istediginiz kadar su icebilirsiniz. Yesil yaprakli sebzeler bol tuketin.
Elma sirkesi ben denedim
Sonuç nasıl oldu
Elma sirkesi ne işe yarar
Benim midem sisiyodu hazimsixlik var doktora gittim ilac verdi fayda gormedim 15 gun kullandim
Sukurler olsjn iyiyim simdi halada arada kullaniyom
Bol bol su tüketin
bol su
Sarı kantaronn
Kimyon
Rezene çayı için efendim.
Kesinlikle muskat.
İngiliz karbonatı..
Merhaba kardeşim sizde candida mantari vardır onun içinde yemeklerden 15 dakika önce 1 yemek kaşığı elma sirkesi için 15 dakika bekleyin Ondan sonra yemek yiyeyim bunu uzun süre 6 ay devam edin rahatladıginizi ve o sıkıntılar Allah'ın izniyle gittiğini göreceksiniz Geçmiş olsun
Karahindiba bitkisi
Corekotu yagi not yazisi
Selamun aleykum kardesim bu konuda önerim duzenli olarak kullanirsaniz ve piyasanin iyisi olan ATC VİTAL cörekotu yagini tuketmeniz. Gunde 3 kez tatli kasigi yemeklerden 45 dakika once alacaksiniz.
Insallah daha bir cok faydasini goreceksin kardesim.
Bu konuda ATC -VİTAL Mehmet Bari facebook sayfami ziyaret edebilirsin.
Rabbim şifa etsin insallah.
1 ay keçi boynuzu pekmezi sabah aç gece yatarken 1 yemek kaşığı iç bişey kalmaz
Kimyon tohumu rezene kişniş karanfil ve anason karışımı bir çay.. Şifa olsun...
Mide
Hazımsızlık bir çok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Özellikle gastrit gibi rahatsızlıklar hazımsızlığa sebep olur.
Yaygın nedenleri şunlardır:
Yemekleri hızlı bir şekilde yemek
Yağlı yemekler tüketmek
Çok fazla baharatlı yemek yeme
Kafein içerek gıdalar ve içeceklerin aşırı tüketilmesi
Aşırı alkol tüketimi
Gazlı içecekler
Sigara içilmesi
Sinirlilik
Duygusal travma
Antibiyotikler de dahil olmak üzere ilaçlar, bazı ağrı kesiciler
Pankreas iltihabı (pankreatit)
Peptik ülserler
Safra taşları
Mide kanseri
Hazımsızlık Nasıl Geçer?
Süt ve süt ürünleri mide, bağırsak ve hazımsızlığa iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Süt ve süt ürünlerinde bulunan bakteri familyaları bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak Hazımsızlığı geçirir.
Ayrıca, Aşağıda ki bitkisel çay ile de hazımsızlığı giderebilirsiniz.
5'li çay: Zencefil- papatya- tarçın- limon kabuğu- taze nane (Hepsinden birer tutam atın ve 8-10 dakika demleyin)
Piyasada Bulunan bağırsak düzenleyici yoğurtlar ( Activa örneğin) Tüketebilirsiniz. Ancak Bunları sık tüketmek iyi değildir.
Turp Yiyin. Bir miktar turp'u dilimleyin üzerine limon sıkın ve yiyin. ( Hamile iseniz bunu kesinlikle yapmauın. Bebeğinizde yoğun olarak Gaz Yapar). Turp mide de oluşan asitle reaksiyona girerek geğirme ihtiyacını ortaya çıakrır. Kendiniz geğirmekten alıkoymayın. Geğirmeniz şişkinliğinizi gidermeye yardımcı olur.
Spor Yapın. Yürüyüş yapmak bağırsakların çalışmasını sağlayan en önemli etkendir. Hergün düzenli yürüyüş yapıldığında bağırsaklar düzenli birşekilde çalışır ve hazımsızlığı geçirir.
Yemeklerinize Kimyon Katın. Kimyon hazımsızlığı gidermek için işe yarayabilir.
Midedeki salgı bezlerinin yeterli şekilde çalışmaması, hızlı yeme alışkanlığı, yenilen yiyeceklerin iyice çiğnenilmeden yutulması, gazlı ve asitli içecekler, sakız, lifli gıdaları tüketirken beraberinde su içilmesi, yemek yedikten sonra istirahat, stres gibi nedenlerden midede şişkinlik oluşur.
Zencefil çayı: Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil çayı içmesi oldukça faydalıdır.
Nane çayı: Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. Dilerseniz içine limon da dilimleyebilirsiniz.
Rezene çayı: Rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.
Papatya çayı: Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.
Hazımsızlığa İyi gelen Gudalar
Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız yiyecek menünüzü gözden geçirmeniz gerekiyor demektir. Sindirim sistemini alt üst eden ve sizi rahatsız edici durumlara sokan hazımsızlık için neler tüketmek gerekir?
Baharatlı gıdalar: Yayınlanan bir araştırmaya göre uzmanlar baharatlı besinlerin sindirim sistemi için faydalı olduğunu belirtiyor. Aşırı baharat mide sorunlarına sebep olsa da kararınca tüketildiğinde midede daha fazla asit üretilmesini sağlıyor. Bu sayede tükettiğiniz besinler daha çabuk sindiriliyor.
Yoğurt: Yoğurt içerisinde aktif kültür bakterileri bulunan bir besindir. Bu aktivite midedeki enzimleri harekete geçirir ve besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar. Her yemekten sonra yoğurt tüketmek midenizi rahatlatacaktır. Eğer yoğurttan hoşlanmıyorsanız probiyotikler de aynı etkiyi yapacaktır.
Sıcak içecekler: Restoranda ya da evde kalktığınız zengin bir sofranın ardından bir bardak çay veya kahve içmek geleneklerimizde vardır. Ancak genelde keyif için sürdürdüğümüz bu alışkanlığı mideyi rahatlatmak için de benimsemeliyiz. Nitekim, bir fincan kahve-çay hazımsızlığa iyi gelir. Eğer kafeinsiz bir şeyler içmek istiyorsanız kafeinsiz kahveler veya naneli içecekleri tercih edin.
Şişkinliğe Sebep Olan Besinler
Bazı besin maddeleri midede şişkinliğe ve bağırsaklarda sancılara sebebiyet verebilir. Bu besinlerden uzak durmak ciddi bir rahatsızlık söz konusu değilse faydalı olacaktır.
Şişkinliğin sebepleri; yemek yerken hava yutmak, yiyecekleri düzgün bir şekilde çiğnememek, karbonatlı içecekler tüketmek, sakız çiğnemek ya da şeker yemek, sinir ve strese bağlı durumlardır. Midede ve bağırsaklardaki rahatsızlığı önlemek için bu besinlerden uzak durmak gerekir.
Karındaki rahatsızlık bağırsaklardaki bir soruna da işaret edebilir. Bu sorunun teşhisi çok önemlidir. Ancak sadece hassasiyet de sebep olabilir. Özellikle şişkinlik yapan besinler;
Brokoli
Fasulye
Lahana
Karbonatlı içecekler
Karnabahar
Sakız
Şeker olarak sıralanabilir.
Midedeki şikayetler sabah saatlerinde neredeyse yok olur. Ancak gün ilerledikçe ve öğünler geçtikçe rahatsızlık da artar. Ani sancı durumlarında sırt üstü uzanmak faydalı olacaktır.
Gaz sancısı da mide sorunlarına eklenebilir. Süt ve süt ürünleri gibi laktoz içeren besinler, yukarıda belirtilen sebzeler ve mısır, patates gibi tahıllı besinler de gaz şikayetine neden olur.
Acıkmadan yeme doymadan kalk yemekten sonra en az 2 saat su içme ekmek ve şekerli şeyler yememeye çalış sogan sarımsak lahana turşusu ye