Milliyetçilik, psikolojik bir hastalık mıdır; nasıl tedavi edilir?

"Sizce milliyetçilik pisikolojik bir hastalıkmıdır? Hastalık ise nasıl tedavi edilebilinir?"
( az önceki paylaşımdan ötürü incittiğim tüm arkadaşlardan özür dilerim.)

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

kişiler kendilerini daha büyük bit şeyin parçası hissetme ihtiyacı duyar. Özgüven düştükçe bu ihtiyaç daha da fazlalaşır. Kendi düşüncelerine (ya da kendisine çevresi veya toplum tarafından empoze edilen düşüncelere) en yakın olan topluluğun içerisine girme eğilimde bulunur. Herkesin kendi doğruları var elbette ve ortak paydalarda birleşen ideolojik gruplara dahil olmaya yeltenir insanlar. Bu dahil olma durumu fiili olabilir de olmayabilir de. Cemaatlere katılım da aynı sebeptendir.

milliyetçilik kavramı özünde kötü bir kavram değil, yalnız ütopik bir dünyada ülkeler, sınırlar ve dolayısıyla milliyetçilik de çok gereksiz. Ama öyle bir dünyada yaşamıyoruz. Sınırların olduğu, kapitalizmin hakim olduğu bir dünya düzeni var ve gerçekçi bir insan ya milliyetçi olur ya da bulunduğu ülkeye bağlılık hissetmez.

B

Kastettiğim de bu. İnsanlar bazen sorgulaya sorgulaya en dibine ulaşabileceklerini sanarken sorguladıkları şeyi ütopikleştiriyorlar. Bilim akıl mantık ve sosyalite içinde dengeli şekilde yapılmayan sorgulamanın her sonu ütopik ve sonuç vermeyen oluşumlara çıkıyor.

Burcu Üney 5 yıl

Sorgulamaları günümüz teknolojisi ilimi ve bilimi ile yapmalıyız

Burcu Üney 5 yıl

Burcu son yaptiginiz iki aciklamayi alkisliyorum. Yureginize saglik.

Deniz Soner 5 yıl