Milliyetçilik ve Türk milliyetçiliği hakkında yorumlar

Milliyetçilik ile ilgili genel yanılgınız şundan kaynaklanıyor. Milliyetçilik kendi vatanını, yurdunu ve insanını sevmek değildir. Milliyetçilik sadece milliyetçi olanları sevmek ve diğerlerini ötekileştirmektir. Örnek olarak bir Türk milliyetçisi Türkleri sevmez sadece Türk milliyetçilerini sever. Türk milliyetçiliği yapmayan Türkleri de ötekileştirir. Türk olmamakla suçlar. ( Bu sitede bile yüzlerce kez yaşadım bunu.) Onlara göre Türk milliyetçisi olmayan herkes teröristtir, haindir. Bunu açıkça dile getirmekten de çekinmiyorlar zaten.

Temel olarka milliyetçilik reel sorunların gizlenip birer kimlik, etnisite sorunuymuş gibi görünmesini sağlamaya çalışır. Sanki dünyada farklı milletler olmasa, sömürü, savaş ve ekonomik krizler olmayacakmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışır.

Mesela bir işçisiniz ve hakkınızı arıyorsunuz. Hemen mesele gerçek zemininde uzaklaştırılır ve kimlik sorununa indirgenir. Hakkını arayan işçi derhal terör ile ilişkilendirilir. Milliyetçi sağcı zekası bu şekilde çalışır.

Başka bir örnek de ülkemizin ormanlarının, derelerinin, kıyılarının yağmalanmasına da en çok milliyetçi kesim destek vermiştir. Ülkemizin işçilerine yine en düşük maaşı layık gören de, emekliliklerin haklarının gasp edilmesine, niteliksiz sağlık hizmetlerine layık gören de yine aynı kitle.

Bir miliyetçi ülkesini ne kadar boktan bir duruma sokarsa kitlesini o derece arkasında toplar. Boktan durumda olmayan bir ülkede milliyetçilik, sağcılık zayıf olur. Ekonomi kötüye gittikçe sağcılar güçlenir, ülkede bombalar patladıkça sağcılık güçlenir. Savaş durumda yine aynı...

Kısacası milliyetçilik sizin hep kötü durumda olmanızı ister. Ona muhtaç olmanızı ve kaderinizi onun eline teslim etmeniz gerektiği inancını size aşılar. Tıpkı sizin bağımlı olup sürekli kendisinden Alışveriş yapmanızı isteyen bir uyuşturucu satıcısı gibidir.

Bence fazla geç olmadan paçanızı kurtarmaya çalışın. Yoksa son 5-10 yaşadığınız kaos ve kriz halleri sürekli hale gelecek. Ucuz popülizm ve işe yaramaz kafa karıştırıcı gündemler içinde ömrünüzü çürütürsünüz.

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Mesela Chp'nin sol görüşlü insanları Köy Enstitüleri kurmuş, bunun dışında da Halkevleri gibi bu ülkenin yoksul insanlarına ücretsiz eğitim veren bir kurum var solcu olarak. Sağcılarda çocuk tecavüzü ve pavyon basma dışında bir icraat var mı? Bu ülkenin insanına ne verdi sağcılık? Cehalet, kin ve sefalet dışında??

C

Sadece kötü tarafına Bakıyorsun bende komunizmi doğru bulmuyorum bu arada bi partiyi savunmuyorum hiç komunizmi doğru bulmadığı icin sadece kötü yönlerinide söylemiyorum ama partizanlik yapmak saçma geliyor

Ecemnur Sancaklı 6 yıl