Milliyetçilik ve Türk milliyetçiliği hakkında yorumlar

Milliyetçilik ile ilgili genel yanılgınız şundan kaynaklanıyor. Milliyetçilik kendi vatanını, yurdunu ve insanını sevmek değildir. Milliyetçilik sadece milliyetçi olanları sevmek ve diğerlerini ötekileştirmektir. Örnek olarak bir Türk milliyetçisi Türkleri sevmez sadece Türk milliyetçilerini sever. Türk milliyetçiliği yapmayan Türkleri de ötekileştirir. Türk olmamakla suçlar. ( Bu sitede bile yüzlerce kez yaşadım bunu.) Onlara göre Türk milliyetçisi olmayan herkes teröristtir, haindir. Bunu açıkça dile getirmekten de çekinmiyorlar zaten.

Temel olarka milliyetçilik reel sorunların gizlenip birer kimlik, etnisite sorunuymuş gibi görünmesini sağlamaya çalışır. Sanki dünyada farklı milletler olmasa, sömürü, savaş ve ekonomik krizler olmayacakmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışır.

Mesela bir işçisiniz ve hakkınızı arıyorsunuz. Hemen mesele gerçek zemininde uzaklaştırılır ve kimlik sorununa indirgenir. Hakkını arayan işçi derhal terör ile ilişkilendirilir. Milliyetçi sağcı zekası bu şekilde çalışır.

Başka bir örnek de ülkemizin ormanlarının, derelerinin, kıyılarının yağmalanmasına da en çok milliyetçi kesim destek vermiştir. Ülkemizin işçilerine yine en düşük maaşı layık gören de, emekliliklerin haklarının gasp edilmesine, niteliksiz sağlık hizmetlerine layık gören de yine aynı kitle.

Bir miliyetçi ülkesini ne kadar boktan bir duruma sokarsa kitlesini o derece arkasında toplar. Boktan durumda olmayan bir ülkede milliyetçilik, sağcılık zayıf olur. Ekonomi kötüye gittikçe sağcılar güçlenir, ülkede bombalar patladıkça sağcılık güçlenir. Savaş durumda yine aynı...

Kısacası milliyetçilik sizin hep kötü durumda olmanızı ister. Ona muhtaç olmanızı ve kaderinizi onun eline teslim etmeniz gerektiği inancını size aşılar. Tıpkı sizin bağımlı olup sürekli kendisinden Alışveriş yapmanızı isteyen bir uyuşturucu satıcısı gibidir.

Bence fazla geç olmadan paçanızı kurtarmaya çalışın. Yoksa son 5-10 yaşadığınız kaos ve kriz halleri sürekli hale gelecek. Ucuz popülizm ve işe yaramaz kafa karıştırıcı gündemler içinde ömrünüzü çürütürsünüz.

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Milliyetciler Turk milliyetcilerini sever kelamini gordukten sonra seninle ilgili butun umutlarin sona erdi Cemal.

Öncelikle milliyetcilik ile sağcılığı ayni anda telaffuz etmeyi birak bakalim.
Milliyetcilik salt sağ veya sol fikirlere indirgenemeyecek kadar geniş bir kavramdir.

Ötekileştiren zihniyet ümmetçi muhafazakar zihniyettir.

Simdi sen daha gelisimini tamamlayamadigin icin sana anlatmak lazim.

Millet; irksal bir atif degildir literatürde. Sağda da solda da vardir bu reflex.
Muhafazakarlik; adi üzerinde egemen kulturu muhafaza eden bir siyasal argümanla hak iddia eder. Ilerici her türlü harekete şüphe ile yaklasir. Oysa milliyetciler ilericidir, toplumsal gelişimden taraflardir.

Türkiyede bu gün senin milliyetci sandigin egemen kitli ümmetçidir. 2016 yilina kadar Türk Milleti dememiştir diyememiştir.
Onun peşine takilan, kendisine milliyetci diyen kitle de yapisal Bakimdan ümmetçi bir cizgidedir.

Türkiyede emekten taraf sol kesim kendi icindeki hiziplerin catismasi ile bürokrasiyi kilitlemis, bir bakanligin onay verdigine diger şerh düşmüş ve bu yaratilan konjonktürde sağ muhafazakar hareketler, iş bitirici ama yaraticiliktan ve ileri gorüslulukten uzak cozumlerle kendine egemenlik alani yaratmistir. Bkz, Demirelin actigi imam hatipler, memur geçim sorunuyla alakali Özal'in işini bilmekle alakali ettigi laf vs vs.

Türk milliyetcisi etnisite Bakimindan butün halkla kucaklasmistir.
Egitim dili harici diger etnik dillerin akademik bir zenginlige erişmesinde beis görmez.

Sen simdi 3. sinif gazete köselerinin diliyle konusacaksan, buyur devam et ama şunu bil sana hak etmedigin halde gösterdigim son saygı budur.

Salt milliyetci nefret üzerinden devam edeceksen, seni yetersiz oldugun alanlara çekerek insanlara hedef göstermekten çekinmem.

En azindan şunu kafana sok,
Yurt severlik ile milliyetcilik ayni şeydir!
Başarabilirsin!!!

G

Türkiye'de milliyetçi görüşü ülkücüler sahiplenmiştir bana göre bu ülkede en işe yaramayan kesim de ülkücüler ve muhafazakarlardır, milliyetçilik ve vatan severlik aynı amaca hizmet eder ama ülkemizde milliyetçilik aynı zamanda kafatasçıllık ile aynı zemine oturtulmuş durumda evet milliyetçiliğin sağcılık ve solculuk ile alakası yok ama herkesin milliyetçilik anlayışı farklı bana göre vatanını en çok seven insan kendini en çok geliştiren, işinde en başarılı olan ve en çok vergi ödeyen insandır kahve köşelerinde boş muhabbet yapıp komplo teorileri ile ülke kurtarılmaz çağdaş eğitim ve bilim ile ülke kurtulur ve çağdaş eğitim ve bilimi savunan kitle bellidir bu konu hakkında daha fazla yorum yapmaya gerek yok bence

Samet Hamit 6 yıl

Yahu sosyalizmi de murat belge, oral çalışlar gibi liboşlar sahiplendi. Biz siz liboşsunuz diyor muyuz? Milliyetcilik milliyetciliktir, ülkücülük ile milliyetcilik farkkidir. Allerjiniz oldugu icin ikisini tek degerlendirmek hoşunuza gidiyor azizim. Ayip ediyorsunuz.

Görkem Gönülay 6 yıl

Bu ülkede sosyalizm hiçbir zaman olmamıştır bunun sebebide menderes, demirel, özal gibi amerikan köpeği siyasetçiler ve kendi menfaatini ülke menfaatinden üstün tutan sermaye sahipleridir 6.filoya karşı saf tutup namaz kılan ılımlı islam belasını başımıza saran amerikan köpekleri sonraları ülkücülük maskesi altında milliyetçilik yapmışlardır ama cahil bırakılan halk bu oyunu görememiş, milliyetçilik halkçılık, ulusçuluk, cumhuriyetçilik ve inkilapçılık(devrimcilik) olmadan tek başına vatan hainlerinin elinde çok tehlikeli bölücü bir silah olabilir ki olduda bu millet Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkabilseydi bugün huzurlu refah seviyesi yüksek bir ülke olabilirdik

Samet Hamit 6 yıl

Yuzyillarca bagnazligin övüldugü, tutculugun erkekligin şanindan sayildigi, degisimden öcü gibi korkutulmuş, selefi akim ile kafasina her firsatta taş yemiş bu halki iyi analiz edemeyen; Ataturk sonrasi kemalist oligarklarin, kendini iskandinav ulkelerinde yasadigina inandirmis akademisyenlerin tavirlarinin halki kemiklestirmesinin hic mi sucu yok? Devrim hele hele karşı devrim nasil sindire sindire yapiliyor goruyoruz. Egemenlik bizim, halk anlayacak durumda degil ama olsun yaptik oldu tarzinda hele hele 28 Şubat bin yil sürecek tarzinda tavirlarla, anca kendi gotumuze şise sokariz hocam. Yasadigim topluma. Yabancilasmadan halktan kopmadan yapabiliriz ne yaparsak. Türkçe ezan, din pratiginin halk kitleleri tarafindan anlasilmasina yönelik çok yerinde bir fikirdi ne varki uygulanmasi yanlisti. Halkta bu şekilde bir beklenti olusturulmamasi Adalet Partisi sonucunu dayatti.... Hakkaniyetli şekilde degerlendirmezsek, kaosa saplaniriz

Görkem Gönülay 6 yıl