Milliyetçilik ve Türk milliyetçiliği hakkında yorumlar

Milliyetçilik ile ilgili genel yanılgınız şundan kaynaklanıyor. Milliyetçilik kendi vatanını, yurdunu ve insanını sevmek değildir. Milliyetçilik sadece milliyetçi olanları sevmek ve diğerlerini ötekileştirmektir. Örnek olarak bir Türk milliyetçisi Türkleri sevmez sadece Türk milliyetçilerini sever. Türk milliyetçiliği yapmayan Türkleri de ötekileştirir. Türk olmamakla suçlar. ( Bu sitede bile yüzlerce kez yaşadım bunu.) Onlara göre Türk milliyetçisi olmayan herkes teröristtir, haindir. Bunu açıkça dile getirmekten de çekinmiyorlar zaten.

Temel olarka milliyetçilik reel sorunların gizlenip birer kimlik, etnisite sorunuymuş gibi görünmesini sağlamaya çalışır. Sanki dünyada farklı milletler olmasa, sömürü, savaş ve ekonomik krizler olmayacakmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışır.

Mesela bir işçisiniz ve hakkınızı arıyorsunuz. Hemen mesele gerçek zemininde uzaklaştırılır ve kimlik sorununa indirgenir. Hakkını arayan işçi derhal terör ile ilişkilendirilir. Milliyetçi sağcı zekası bu şekilde çalışır.

Başka bir örnek de ülkemizin ormanlarının, derelerinin, kıyılarının yağmalanmasına da en çok milliyetçi kesim destek vermiştir. Ülkemizin işçilerine yine en düşük maaşı layık gören de, emekliliklerin haklarının gasp edilmesine, niteliksiz sağlık hizmetlerine layık gören de yine aynı kitle.

Bir miliyetçi ülkesini ne kadar boktan bir duruma sokarsa kitlesini o derece arkasında toplar. Boktan durumda olmayan bir ülkede milliyetçilik, sağcılık zayıf olur. Ekonomi kötüye gittikçe sağcılar güçlenir, ülkede bombalar patladıkça sağcılık güçlenir. Savaş durumda yine aynı...

Kısacası milliyetçilik sizin hep kötü durumda olmanızı ister. Ona muhtaç olmanızı ve kaderinizi onun eline teslim etmeniz gerektiği inancını size aşılar. Tıpkı sizin bağımlı olup sürekli kendisinden Alışveriş yapmanızı isteyen bir uyuşturucu satıcısı gibidir.

Bence fazla geç olmadan paçanızı kurtarmaya çalışın. Yoksa son 5-10 yaşadığınız kaos ve kriz halleri sürekli hale gelecek. Ucuz popülizm ve işe yaramaz kafa karıştırıcı gündemler içinde ömrünüzü çürütürsünüz.

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Aysel hanım en büyük ırkçılığı siz yapıyorsunuz. Türk olduğumu bilmenize rağmen israrla Türk olmadığımı ima edip ırkçılığın bir tık ötesine geçiyorsunuz hatta. Sizin gibilerin Kürtlere neler yaptığını hayal bile edemiyorum öyle diyeyim

C

Senin Turk olmadigini ima etmeme gerek yok, kendin bunu ima etmissin zaten. Benim hicbir etnisite ile bir Alip veremedigim yok, Ermeni arkadaslarimda var, Kurt arkadaslarimda var. Bu Alinganliginiz baydi artik kardes. Ha ben Kurtler'e nelermi yaptim? Ben bir zamanlar Kurtler'in en buyuk destekcisiydim, ama baktim adamlar yatip kalkip, deger verdigim ne kadar sey varsa onlara kufur ediyorlar, irkciligin daniskasini yapiyorlar, kendi feodal ve cag disi torelerini bana dayatiyorlar, kendi dilimi ve atami inkar etmemi istiyorlar, benden bu kadar dedim ve gittim. Ille milliyetcilik yapmam gerekiyorsa, Turk milliyetciligi yaparim dedim, ki, Turk milliyetciligi yapmiyorum.

Aysel Akici 6 yıl

Su lafınız bile acayip

Osman Kasimoglu 6 yıl

ne lafi?

Aysel Akici 6 yıl

Bak yukarda ne dedim, Alinganliginiz BAYDI artik!

Aysel Akici 6 yıl

Alıngan olan sizsiniz çünkü o cümleyi size yazmadım kendinizi bu kadar önemli sanmayin kıymetli insan

Osman Kasimoglu 6 yıl

Ahahaha bak inatla bana Türk değilsin diyor bundan güzel ırkçılık mı olur? Kafatasımı ölçmek istermisiniz?

Cemal Babataş 6 yıl

İnsan birseye bu kadar tanımıyorsa kendinde birşey vardır. O yüzden takılır bayanın dediklerini israrla doğruluyor gibisiniz

Osman Kasimoglu 6 yıl

Iste bu tavirlariniz tiksindirdi beni. Ne yaparsan yap, okuz altinda buzagi ariyorsunuz, her laftan bir anlam cikariyorsunuz ama bu arada IRKCILIGIN daniskasini yapiyorsunuz. Size artik cevap vermiyecegim, yillar once gecmistim bu yollardan, yani hayvan terli yemiyor artikj.

Aysel Akici 6 yıl

Anlamıyorum sizi, belli ki siz de beni anlamıyorsunuz.

Cemal Babataş 6 yıl

Ilk baslarda ezilen etnisite deyip bu Alinganliginizi mazur goruyordum... Bir laf vardir "Cok naz asik usandirir", o laf buraya cuk diye oturuyor.

Aysel Akici 6 yıl

Bayan sizi hiç mi hiç anlamıyorum

Cemal Babataş 6 yıl