Müdürler öğretmenlerin boş günlerine nöbet yazabilir mi?

Kanunda yazmıyorsa amir keyfi hareket edemez o yüzden müdürler boş günene nöbet de kanunda yazmadığı için yazamaz

" Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez. "

Mevzuatta yazmamasına rağmen öğretmenlerin boş gününe nöbet vereceğini düşünen okul yöneticilerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları" baslığını ı hatırlatırım.

10.maddede "Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar. Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz." hükmü mevcut. Kanun hükmü açık, amir konumundaki kişiler. " Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez. " diyerek kanunda yazmayanı uygulayamayacağını anayasaya uygun şekilde emretmiştir.

Saygılar

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

15 saat gibi daha az dersi olanı tüm haftaya yayiyorsa idareci liyakatım yok deyip istifa etme erdemini göstermeli. Vicdanını da aramaya çıksın

S

Liyakat kelimesinin manasını öğrenin evvela. Yukarda yazmışsınız hal ve hareketlerini dahi kontrol etmek benim görevim oluyor da ders programını insiyatifime göre kullanınca vicdansız mı oluyoruz? Seni müdür yapsalar bu eleştirdiğin herşeyi yaparsın Sn. "Eğitimci Yazar ve Muhterem Büyük Genel Başkan" kanunlar yasak ve emirlerden oluşur. Yapar da der Yapamaz da der. Eğer yapamaz emri yoksa bu insiyatife Bırakılmıştır. Dün akşam yorumda dedin ki "Kanunlar emri verir" sonra bir arkadaş sana "Verilemez" ile biten yönetmelik maddesi yazınca kıvırdın. Sana şunu anlatayım da aslında atladığın yeri anla. Aslında bu mevzuların etik olup olmamasını tartışsan olabilir. Ama sen kalkıp mevzuat dersen orda duracaksın. Ayrıca her okul ayrı bir dinamiğe sahiptir. Bu yüzden insiyatif vardır. Bizler makine değiliz ve insani ilişkilerimiz var. Şahsi duygulardan söz etmiyorum yanlış anlama ama görevini yapmayan, geciktiren memura sicil cezası vermek yerine uyarı mahiyetinde bu insiyatifleri kullanan arkadaşlarımız var. Bunun yanında gerçekten vicdansızca bunu yapan da vardır. Ancak burda yorum yapabilmek için senin o okulun iç dinamiğini bilmen gerekir.

Muhammet Tuza 5 yıl

Ya sizlere laf anlata anlata dilimde tüy tükendi sizler ancak hakaretvari üslup kullanmayı bilirsiniz. Bu şekilde idareciliginiz de ortada benim yazım tekrar ediyorum kanun ve yönetmelik üzerine olması gereken her okulu yazmam olası bile değil ve ben karışmamam. Ayrıca kivirma lafını kullanmaniz da iletişim gücünüzü ve nasıl da kanunların sizin zorunuza gittiğini gösteriyor. Kanunlar ne yapılacağını emreder 657 sayılı dmk 10. Maddeyi okuyun bari bunu öğrenin

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

Her düşüncen yanlış... Kanun diyorsun.. Yok öyle bir kanun.. Yönetmenliklerle düzenlenir.. İyi dinle MÜDÜR isterse 8 -17 mesai uygular.. Mani bir hal yok... Düş eğitimcilerin yakasından..

Erdoğan Tolay 5 yıl

Ispartada kaymakam okuldan sonra 4 e kadar okulda bulunmasını emreden yazı yazıyor okullara mahkemeye gidiyor ve mahkeme iptal ediyor öyle 5 e kadar tutma diye bir durumda yok neyse birşey bildiginizi düşündüm cevap verdim bu da size son cevabım olsun araştırıp öğrenebilirsiniz

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

Siz şunlara yoğunlaşın.. 1.Sınıf öğr. Liği uygulaması yanlıştır.. 2.Ölçme-değerlendirme sıkıntılıdır.. 3.Bu ülkede EĞİTİM yapılmaz yapılan ÖĞRETİM dir.. 4.. Öğretmen kolay olunamaz.. Mesleği icra ederken 15-16 yıl geçtiğinde olgunlaşılır..

Erdoğan Tolay 5 yıl

isparta mahkeme kararini indirip inceleyin sonra 5 e kadar öğretmen tutulabilir mi iki kere düşünün. Başarılar size

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

Bu konuları sizler yazın

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

Birileri söyleyince yazmıyorum

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

muhammet .. Bu nerenin başkanı.. Eğitimci-yazarım dediği için dikkate aldım..

Erdoğan Tolay 5 yıl

Erdoğan Tolay Hocam. Dikkate almayınız. Müdür yapılmamış bir arkadaş galiba. Müdür olsa eleştirdiği tüm uygulamaları yapabilecek bir egoist usluba da sahip kendisi. Ama yine de ona ve Mevzuat araştırmalarına ayrıca üslubuna saygı duyuyorum. Benim kendisinden beklentim İdare düşmanlığını bırakıp, Genel olarak Eğitim Sorunlarına temas etmesi.

Muhammet Tuza 5 yıl

Muhammet Tuza bey ortak arkadaş olarak eyyup dayım görünüyor o yüzden müdür olamadığı için tespitinizin gerçeği yansıtmadığını vurgularim. Yazımda idare düşmanlığı yok aksine mevzuatı göstermek ve bir isin ne olduğunu gostererek yardımcı oluyorum. Bundan hic bir idarecinin rahatsiz olmamasi lazım

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

Ve 6 yıldır 200 ü geçkin yazı yazdım dolayısı ile sadece bu yazımın değil bircok konuda eğitimin bir cok sorunu olan konularla da ilgili defalarca yazdım.

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

Ben bu yazınız özelinde konuşmuyorum sedat bey. Genel olarak Meb Öğretmen sayfasında görüyorum ve sürekli idare şunu yapamaz idare bunu yapamaz şeklinde yazılar görüyorum. 200 yazının tamamını okumadım ama biraz da öğretmen arkadaşların yapmadıklarını yapamayacaklarını yaz benim ricam o

Muhammet Tuza 5 yıl

İste daha yeni gördüğünüz için demekki insallah diğer yazilarimi da okursunuz...

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

İnşallah. Selametle.

Muhammet Tuza 5 yıl

Saygılar sevgiler

Sedat Zümrüttepe 5 yıl

sedat bey, ısrar etmeyin.. Hiç bir hakim öğretmen mesaisi şu kadardır diye hüküm veremez.. Öğretmenin mesaisi 24 saattir.. O hükmü veren hakimi merak ediyorum.. Umarım halen görevdedir.. Mahkeme kararı değilde yargıtay kararı deseydiniz susacaktım...

Erdoğan Tolay 5 yıl

Hocam doğrusu öğretmenin çalışma süresi bütün memurların çalışma süresiyle aynıdır ayrıca ders saati az olan öğretmeninin boş günü diye bir madde yoktur ancak öğretmenin dersi erken bittiyse evine gidebilir ve de az dersi olan bir öğretmen için iki gün kadar boşluk bırakabilir bu DEFAKTO bir durumdur öğretmen için durum böyle iken aynı 657 sayılı yasaya göre memurun fazla mesai yapması durumunda ücret verilmez ve birikmiş mesailer en fazla yılda on gün olacak şekilde izine çevrilebilinir diyor şimdi bir başka mesleğin çevikte çalışan bir polisin durumuna bakalım asayişin durumuna göre ya da tayyip sabah namazını istanbulda kılacak diye fazla mesai yaptırılabilinir ve de hiç bir ücret ve aynı zamanda yasal olan on günlük izin de verilmez örneğin gezi olaylarında bir ay boyunca eve hidemeyen polisler oldu. Bence memur yasası mesleklere göre düzrnlenmeliydi ama hükümete kalırsa bunu da elimizden alıp yerine kölelik yasasını getirecek.

Timur Yetişti 5 yıl