Kanunda yazmıyorsa amir keyfi hareket edemez o yüzden müdürler boş günene nöbet de kanunda yazmadığı için yazamaz
" Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez. "
Mevzuatta yazmamasına rağmen öğretmenlerin boş gününe nöbet vereceğini düşünen okul yöneticilerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları" baslığını ı hatırlatırım.
10.maddede "Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli sorumludurlar. Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz." hükmü mevcut. Kanun hükmü açık, amir konumundaki kişiler. " Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez. " diyerek kanunda yazmayanı uygulayamayacağını anayasaya uygun şekilde emretmiştir.
Saygılar
Bende şunu öğrenmek istiyorum. Nöbetçi olduğumuz günkü öğlen arasında nöbet tuttuğumuz yerde(1. kat - bahçe... Vs) bulunmak zorundamıyız?
Normalde hayır fakat Bunu öğretmenler kurulunda görüşüp karara baglamalısınız
Anladım. Teşekkür ederim