Mülkiyet hırsızlıktır demiş Pierre Joseph Proudhon öyle midir?

Mülkiyet hırsızlıktır demiş Pierre Joseph Proudhon. Sizce öyle midir? Düşünceleriniz nedir?

Din ve cinsellik saçmalığının tartışmalarından sıkıldığım doğrudur. Umarım kaliteli bireyler fikirlerini söyler.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Babam 24 yıl fabrikada çalışmış yememiş içmemiş biriktirmiş bi ev almış bu konuyu kendisiyle tartışmak istermisin?

E

İşte diyor ki çalıştığı fabrikanın sahibi hırsızmış da sömürüyormuş da.

Kaan Emil 6 yıl

Kaan Emil hımm onuda fabrikatörle konuşmak lazım...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Ergun Söylemezoğlu 24 yıl neden biriktirmiş? Yiyip içse daha yararlı olmaz mıymış? Yanlış anlama karalamak değil amacım sadece merak ediyorum. Yani düşünsene 1000 tl alıyorsun her ay 300 tl atabiliyorsun kenara ve her ay 300 tl az harcıyor kendini sıkıyorsun. Ne için? 24 yıl sonra geri kalan kısıtlı ömründe rahat bir hayat için. Bu da saçma geliyor biraz bana.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Kubilay Beşikci Buna sen karar veremezsin ki? Sanane adamın ne aldığından. Adamın özgürlüğü olması önemli. Hata yapar belki ya da çok güzel bi yatırım yapar. Kapitalizmin de güzelliği bu. Ayrıca ev almak gayet iyi bir yatırım. 750 TL kirası olan ev 24 yılda 216.000 lira eder. 216.000 lira veriyorsun ve elinde hiç bir şey kalmıyor. Çocuklarına hiç birşey bırakmıyorsun. Hiç güvencen yok paraya sıkıştığında satıcak malın mülkün yok. ZATEN EV SAHİBİ OLMAK ZARARLI VEYA SAÇMA BİŞEY OLSAYDI NİYE BU KADAR EV VAR? HERKES ZARAR MI EDİYOR?

Kaan Emil 6 yıl

Yiyip içip yatırmayan insanlar hayatı boyunca musluk suyu ve kola içer. Sana kalmış tabii. Özgürsün.

Kaan Emil 6 yıl

İnsan yer içermi dostum hayatı boyunca bendede evlat var tek derdim başlarını sokabilecekleri bir ev alabilmek...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Çocuklarına bir şeyler bırakmak için yaşıyorsan maddeler bırakacağına çalışmak isteği, üretim isteği bırakmak olduğunu düşünüyorum Kaan Emil Ne için doğup yaşıyoruz? Babamızdan kalan evlere arabalara binip rahat bir hayat yaşamak için mi? Bu söylediklerin yaşamak mı yoksa sadece var olmak mı?

Kubilay Beşikci 6 yıl

Ergun Söylemezoğlu Abim tamam ama o çocuğa bırakacağınız ev hayata karşı güçsüz kılmaz mı çocuğu? Düşünsene 20 yaşına geliyor ve sen ölmüş oluyorsun. Ve çocuğun hiç bir sıkıntı yaşamadan bir hayata eve sahip oluyor. Üzücü bir durum

Kubilay Beşikci 6 yıl

Kubilay Beşikci Senin için de yararlı kardeşim. Karlı bir yatırım ev almak. Bedava otur istediğin zaman sat o parayı geri al. Belki daha fazlasını.

Kaan Emil 6 yıl

Kaan Emil Neden ama işte? Ben zaten kirada da otursam kredi de çeksem kendimi kısıp kenara para atsamda o parayı harcayamayacağım. Ama tabii konumuz ve öğrenmek istediğim şeyler bunlar değil

Kubilay Beşikci 6 yıl

Yav kubilay çok klişe laflar ediyorsun dostum hiç aç kaldığını veya parasız kaldığını yada işsiz ve kirada kaldığını düşünmüyorum iki kızım var benim kapı önüne konulma korkusu yaşamadan başkasının cebine çalışmadan hayatlarını devam ettirme isteği ile güçsüz kılma ne alaka...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Düşünsene 20 yaşına geldiğinde baban sana bir ev bırakıyor ve ölüyor. Sonra sen o evi bir hata ile kaybediyorsun 25 yaşına geldiğinde. 25 yaşına geldiğin zaman hiç bir zorluk çekmemiş biri olarak sana çocuk muamelesi yapıyorlar gelen geçen ağzına sıçıyor ezip geçiyor. Bu mudur analık babalık? Mal mülk bırakmak mıdır? Yoksa bazı şeylerin üstesinden nasıl gelinir bu tür şeyleri anlatmak biraz düşünmesini sağlamak mı?

Kubilay Beşikci 6 yıl

Yüzme bilmeyen birini yüzme öğrenmesi için suya atmak herzaman işe yaramaz bazıları öğrenir bazıları boğulur...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Ergun Söylemezoğlu Yüzme öğret o zaman hocam sende. Elbet bir gün birisi o suya atacak seni ve çocuklarını.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Dediğim bu zaten suya atmadanda yüzme öğretilebilir benim yaptığım bu rahat ol

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Kulaç atmasını söyleyebilirsin ama heyecan yapar ve pratikte bilgisi olmadığı için yine boğulabilir. Kendinle çelişiyorsun hocam

Kubilay Beşikci 6 yıl

He kubilay he yarın evi satıp parayı yiyorum sağol beni aydınlattığın için hadi iyi geceler

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Hahha Sakin ol ya düşüncelerimi söyledim. Bana ne naparsan yap çokta umurumda değilsin.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Hadi ya iyi satmiyim o zaman

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Sen çocuklarının hayata karşı duruşunu bir ev ve araba karşılığı satmışsın. Evini arabanı satsanda bir şey ifade etmeyecek. Hadi iyi geceler.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Ne sayıklıyon lan sen neyi satmışım ne ahmakça bir muhabbet bu kaç yaşındasın sen

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Ohooo sen çok yanlış yerdesin hocam. Yaşa göre muamele yapılacaksa çocuklarına acıdım. Neyse neyse kendine iyi bak sakin ol. Fiziksel olarak geliştirdiğin kadar düşünce olarak da değiş biraz. Başarılar. Bol şans. İyi geceler.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Salak salak geyikler peşine düşmeyin böyle bir duruşunuzun bir dünya görüşünüzün olduğunu sanmayın hayat düşündüğünüzden çok daha acımasız ve zordur daha realist olun abi tavsiyesi sanada bol şans...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Ergun Söylemezoğlu hahahaha hâlâ kendiyle çelişiyor kıyamam. Hayat zor ve çocuklarına bu zorluğu bir kibritle yanacak bir ev ile karşı çıkacağını düşünerek yaşıyorsun ama olsun sevdim seni. En nihayetinde kendince çocuklarını düşünüyorsun. Hem salak salak muhabbetler yapan birisinin postuna yorum yapma bir daha bu da sana 24 yaşında birisinin tavsiyesi olsun. Sen bilirsin yinede.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Gençliğine veriyorum bu heyecanlı cevapları bende o zamanlar böyleydim sabahlara kadar diyalektik tartışır faşistlerle kavga eder göz altına alınırdık bayrak yarışı bu dün bendeydi bugün sende yarın bir başkasında bu dünyanın kanunu bu...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Bu düşünceleri bırak çocuklarına. Bak saksı çalışmaya başladı biraz. Düşünebiliyormuşsun gerçekten sevindim. Dünyanın kanunundan bahset, hatta kanunsuzluğundan falan.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Kubilay Beşikci Şu kurduğun senaryolara bak. Kendini haklı çıkarmak için çocuk gibi ilginç ilginç hikayeler uyduruyorsun. Yok 20 yaşında ev bedavaya babasından kalmış sonra bi hata(?) yapmış ev gitmiş falan. Boş şeyler. Bundan korkuyorsan evi kendine al bi kiraya ver ya da otur. İstediğin zaman sat parasını ye. Mirasında da çocuğuna bişey verme derneklere bağışla.

Kaan Emil 6 yıl

Kaan Emil sana ne?

Kubilay Beşikci 6 yıl

Kubilay Beşikci Ne demek sanane? Eleştirdim seni. Naparsan yap o eleştiri doğru ve silmeyeceğim ya okuyup anlayıp kendini geliştirirsin yada böyle sana ne dersin. Sana kalmış.

Kaan Emil 6 yıl

Senin eleştirin inan bana umurumda değil. Ne anlatmak istediğimi adam gibi oku sonra ağla.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Umrunda değilse niye sana ne falan diyorsun? Bir dediğin bir dediğini tutmuyor.

Kaan Emil 6 yıl

Sana ne? Bana ne? Ben adamla konuşmuşum tartışmışım olay kapanmış sen ne diye dahil oluyon. Sana ne yani?

Kubilay Beşikci 6 yıl

Sen adamla tartışınca cevap farklı bir şey mi oluyor? Haksız olduğunu belirtiyorum. Bunu annen de söylese baban da söylese sokaktaki bi ayyaş da söylese değişmez. Tartışmayı bilmiyorsun. Argümanın yok sana ne diyecek kadar düşmüşsün. Ben istediğimi yazarım istediğime takarım asıl sana ne? İlgimi çeker yazarım düzeltirim. Karışamazsın ki.

Kaan Emil 6 yıl

Kaan Emil hocam dikkat ettiysen bir noktadan sonra yazmadım ben sen neden dert anlatmaya çalışıyorsunki?

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

Tamam ağlayacaksan oynamayalım

Kubilay Beşikci 6 yıl

Oyun oynayan birtek sen varsın yetişkinler seyrediyor...

Ergun Söylemezoğlu 6 yıl

oy kıyamam tamam

Kubilay Beşikci 6 yıl