Müslümanlar cehennemde yaşayacakları acılara rağmen neden namaz kılmıyor?

Varsayalım ki köleyiz. Sahibimiz bize günde 100 şınav çekmemizi emrediyor aksi halde bize işkence edecek. İstinasız görevi görevimizi yerine getiririz. 100 şınav nedir ki? Peki günde 5 vakit namazı: Çok daha az efor sarf ederek yapabileceğimiz bir işi neden biz müslümanlar olarak yerine getirmiyoruz? Oysaki sahibimizin yapıcağı işkenceden duyacağımız acının cehennemde kat ve kat fazlasını çekeceğimizi bilerek... Aslında biz ateistlerden daha acınacak haldeyiz. Onlar inanmadıkları için yapmıyorlar fakat biz inandığımız halde yapmıyoruz.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

"Onlar suçlulara sorarlar: Sizi Sakar cehennemine sürükleyen nedir? Suçlular şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik." (Müddessir, 74/40-43).

Ö

Salat edenlerden değildik olacak.. Salat da destek anlamında kullanılmıştır.

Yavuz Kervan 6 yıl

Salât bazı yerlerde de namaz olarak geçiyor?

Ömür Geripov 6 yıl

Namazı kendi için de bir deģerlendirsenize ... Allaha günde 3 yada 5 kez aynı ayetlerin okunmasının kime ne faydası var?

Neslihan Seydin 6 yıl

Okuduģunuz ayetlerin bir anlamına bakmanız yeterli... Kim için dua ediyorsunuz? Mesela ne okuyorsunuz? Kurandaki dua örneklerine bakın? Duaları nasılmış

Neslihan Seydin 6 yıl

Zaten dua; gereğini yerine getirip, allahın yaratılış kanunları gereği sonucunun meydana gelmesini beklemek, istemektir. Öyle kuru kuruya istemek, dilemek manasına gelmez.

Yavuz Kervan 6 yıl

Bir eylemin gerçekleşmesi için gerekli bütün şartların oluşması halinde sonuç zaten kaçınılmazdır. Dua etmenin somut yada soyut kanıtlanabilir bir etkisini izah eder misiniz ?

H Ibo Böyük 6 yıl

Bir şeyi istiyorsak gerçekleştirmeye çalışırız ve şartları yerine getirmek aslında istemek (dua etmek) anlamına gelir. Allah da dualara her zaman icabet edendir. Tabiki bu her istediğimizi yapabileceğimiz anlamını taşımaz. Ya gücümüz yetmeyebilir ya da o an ki koşullar buna engel olabilir.

Yavuz Kervan 6 yıl