Mutluluk nedir?

Aranıza yeni katıldım sevgili arkadaşlar.
Sanat, spor, psikoloji, sosyoloji, felsefeyle yakından ilgiliyim. Paylaşımlarımda bu yönde olacak zaten. Ben bu siteye katıldığım için mutluyum. Sizlere teşekkür ediyorum. Umarım en doğru bilgileri öğrenir ve hem hayal gücümüzü geliştirir hem de fikirlerimizi genişletip daha farklı pencerelerden bakmayı öğrenebiliriz hayata...
Sizin bu sözle ilgili fikirleriniz nelerdir? Size göre mutluluk nedir ve kiminle başlar kiminle biter ne zaman başlar ne zaman biter?

com-jw6nnxiasuw8dkn74jmo.jpg
N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
57
57 CEVAP

Hoşgeldiniz değerli arkadaşım Ben 37 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve aynı zamanda bir alman vatandaşıyım bununla da çok mutluyum 80 de lise 2den ayrılıp babam nurdaydı işçi acelesi olarak geldim doğduğun yermi yoksa doyduğun yermi diye sorarlar bende diyorumki doyduğun yer almanyayi tercih ederim memleketim çok güzel ama karnımı. Doyurmayinca güzellikte para etmez mesala almanlara sorulsaydı mutluluk nedir diye onlar derlerdiki paylaşmak ve yaşamı doyasıya yaşamak ama bu turkiyede sorulsaydı bence ilk başta para gelirdi çünkü türkiye ekonomisi tüketim açlığı ve rekabeti üzerine kurulmuş insanların sosyal bir güvencesi yok hukuk güvencesi yok gençlerin gelecek güvencesi yok kredi kartı ne kadarı çok varsa ve fazla alışveriş yapabiliyorsa okadar mutlu oluyor obur laflar fasafiso kimse kendini kandırmasın memleketimin geleceği de belli ileride belki iç savaş da çıkabilir. Onun için almanya-da yaşayan almanlar için mutluluk parada falan değildir paylaşılan küçük şeylerdedir okunan kitapda seyredilen bir filimde onlar paylaşıldıkça çoğalır vaziyetle mutluluğun sonu yoktur.

S