Ne uğruna savaş verilir? insanlar ne uğruna ölür?

Düşünerek cevap verin lütfen, amacım kimsenin savunuculuğunu yapmak asla değil. İçinizdeki ongargilar beni bir taraf olmakla suçlayacaktır belki ama düşünün lütfen;

Ne uğruna savas verilir? İnsanlar ne uğruna ölür ve neden çocukların uykulari bomba sesleri ile bölünür?

Buna verecek geçerli bir cevap var mi? Şimdi değil ne zaman bir savas görsem filler tepişiyor ve çimler eziliyor...

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
65
65 CEVAP

Bu sorunun cevabı benim açımdan kolay ama senin açından zor olabilir. Gerekçe olarak herhangi bir dine mensup insanlar dinleri uğruna can verirler. Ayrıca vatanlarına herhangi bir zeval gelmesi demek namusun gitmesi demek. Vatan sevgisinin de din ile yakından ilişkisi vardır. İslam dininde kimsenin toprağında gözümüz yoktur ama toprağımıza göz dikenin gözünü oyarız buna savaş değil vatan savunması denir buda en tabii hakkımızdır. Şunu da ek bilgi olarak geçeyim islam dininde herhangi bir savaş durumunda kadın çocuk yaşlılara dokunulmaz zarar verilmez.
Zeytindalı operasyonu savaş değil topraklarımızda gözleri olanları yok etme harekatıdır. Savaş meydanda olur. Kenarda köşede ülkeye roket atarak gözdağı vermeye çalışılmaz. Yok öyle değilse gereği de yapılır.

Z

Bahçeli konuşuyor sanki bu kadar sıkıcı bu kadar süslenmiş ama bu kadar boş bi yazı lütfen zeytin dalı gibi naif bi ismi olduğuna bakmayın yarın Abd de turkiye ye barış güvercini harekatı yapar barış getirir bize de. İşin içinde olduğunuz zaman görürsünüz bakalım tepeden yağan bombalar zeytinlere yada dallarına benziyor mu.

Aydın Macit 6 yıl

aydın yazdıklarımı anlamadığın belli Kilis'e atılan roketlerden bihabersin anlaşılan vatandaşın evi arabası iş yeri harap oldu sen hala gelmiş Abd bize barış güvercini hareketi yaparsa diyorsun adamlar zaten alttan alttan emellerine ulaşmaya çalışıyor napalim oturup izleyelim mi şiir mi yazalim?!!!!!

Zümra Sulak 6 yıl

Düşün diyorum efendim bu politikadır dikkat ettin mi seçim yaklaşıyor ve tamda acaba rte seçilmez mi soruları sorulmaya başlandığı zaman peki ya Ypg tüm sınır boyunda varken neden fıratın batısı neden doğusu değil bugün Kilis şehir merkezine 5 roket düştü sadece 1 ölü genelde boş ve dükkanlara isabet etmiş bi anda bölgeden rusya abd İran hepsi elini eteğini çekti durduk yere sebep? Soru sormak lazım efendim

Aydın Macit 6 yıl

Yeteri kadar düşündük süre verdik laftan diplomasiden anlamayana böylesi söker. Sadece düşünmekle olmaz düşün ve harekete geç Sen 5 roket düştü 1 ölü diyorsun değil beş roket 1 ağacın dalı kırılsa hesabını sorarız Rusya iran abd geri çekildi acaba Türkiye nin sınırları olduğu için olabilir mi? Pardonda 30 bin ypgliyi örgütleyen abd değil mi??? Bence kimin düşünmediği belli oluyor çok değil siyaseti katmadan biraz düşünsen her şey net aslında!!!

Zümra Sulak 6 yıl

Aslında siyaseti katmadan düşünmek sığ düşünmektir asıl amacida bu hükümetin bunun devlet millet meselesi olup siyasi olmadığını düşünmenizi istiyor sizde gayet düşünmeyi sevmeyip ver mehteri arkadan hurrra huloogg yapmayı sevdiğiniz için size gayet hoş geliyo bu durum olay bundan ibaret Herneyse ilk yorumdan itibaren anlamıştım boşa çaba olduğununda farkındaydım ama olsun bu son yorumum size düşünmeden geçen ömrünüzde mutluluklar

Aydın Macit 6 yıl

İşte sen olayın sadece siyaset tarafını düşündüğün için anlayamazsın. Mehmetçik orada tüm mazlumlar için vardır kıyıya vuran aylan bebekler, yetim öksüzler için oradadir. Tüm mazlumların ahı arşı sardı artik yeter Ok yaydan çıktı artık muhalafet olan ülkenin bekasini ne olacağını iyi düşünemeyen idrak edemeyenler yada idrak edipte işin vatan sevgisi nedir bilmeyenlerdir.Merak etme biz millet olarak düşünmeyi gayet iyi biliyoruz. Bundan sonrada mehter bolcana vericez evelallah.

Zümra Sulak 6 yıl