Neden bayan kelimesine karşı toplumda bir tepki var? Neden illa kadın demeye zorlanıyor?

Neden bayan dediğimizde ortada cinsiyet ayrımcılığı yapıyormuşuz gibi bir durum beliriyor? Neden toplum olarak bu kelimeye karşı çıkılıyor? Bayan kelimesinin yerine ısrarla neden Kadın kelimesinin kullanılması gerektiği belirtiliyor?

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

aslında bu ayrımın sebebi bir parça kadınların yaş takıntıları. Eğer bir kadına olduğundan yaşlı gibi davranırsanız size kadınların meşhur "bittin sen" bakışını atacaktır. Ama bir erkeğe olduğundan yaşlı veya genç hitap ederseniz hiçbir şey fark etmeyecektir.

O

alakası yok

Ilayda Ustundağ 5 yıl

Bazıları da diyecek ki hanım de o zaman da "yürüyon mu sen bana" bakışı yersiniz.

Ozan Kelemli 5 yıl

Var alakası siz kendinizden dem vuracaksanız istisnalar kaideyi bozmaz tabii.

Ozan Kelemli 5 yıl

Ahahlahahhah yaşımdan dolayı bana bağyan deyin

Hande Erdic 5 yıl

Olur Bağğyan

Ozan Kelemli 5 yıl

Şimdi yaşlı olunca mı bayan genç olunca mı bayan yoksa kadın bunun neresinde ben tam ortada duruyorum ben ören bayan mı oluyorum bu ne saçma çelişki

Hande Erdic 5 yıl

Anlatmak istediğim şey bu sınırları da dişi bireyler kuruyor artık adına ne derseniz.

Ozan Kelemli 5 yıl

Goygoyu geçersek bayan kadın ayrımı yaş için değil cinsiyet algısını yok etmek için kurulan bir ayrımdır. Bir dişil bireye kadın olarak seslendiğinizde yer eden cinsiyet ve kötü algısı var ve insanlar bunun yerine daha naif daha sevimli ve cinsiyetten sıyrılmış duran bayan kelimesini tercih ediyorlar gibi bir durum kadın-kız ayrımı da ha keza öyle

Hande Erdic 5 yıl

Goygoy etmemin sebebi küçümseme veya dışlama değil. Toplum eğitilmediği sürece kelime değişikliği bir şey ifade etmeyecektir. Önce toplumd değişmesi gereken daha önemli şeyler var.

Ozan Kelemli 5 yıl

Yok yok goygoya lafım yok amanın yanlış anlamayın. Zaten goygoyu ben başlattım bir yandan

Hande Erdic 5 yıl