Neden ilk Havva sonra Adem yaratılmadı? Kaburga kemiğinden yaratılmak doğmaktan daha mı mantıklı?

Niye Allah İsayı Meryemden yaratdığı gibi ilk Havvayı yaratıp sonra da ondan Ademi yaratmadı? En azından kadının çiftleşmeden doğurması, erkeğin kaburgasından kadının yaranmasından daha inandırıcı ( gerçi o da bilime aykırı)

I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Nereden baktığınla ilgilidir. Senin dediğin senaryo gibi de olabilirdi başka türlü de olabilirdi. Yine ne olursa olsun bu durumu inandırıcı bulmayanlar olacaktı. Yani herkesi tatmin edemezsin. Ayrıca Şöyle bir düşünelim; Diyelim ki; Hz Havva ilk insan olarak yaratıldı ve Hz Adem'i doğurdu. Sonra ki senaryoları tahmin edebiliyor musun.. Kadına Tapmalar, Kadını Erkekten Üstün görmeler, Tanrı İlk insanı '' Kadın olarak yarattığı için Tanrının Kadın olabilme düşüncesi, Çoğu yetkiyi kadına verme isteği, Kadının ( İlk İnsan ) olduğu için böbürlenmesi vs.. Örnekler çoğaltılabilir. Demek ki senin dediğin senaryo daha çok Kaos ortamı yaratabilir. Çıkmaza sürükleyebilir. O yüzden Allah'ın işine karışılmaz diyorum

R

Erkek ile kadın mukayese edilemeyecek derecede farklılıklar gösterir. Kadın doğurgan ve yaratıcı özelliği taşır. Merhamet olgusu erkeğe göre daha naiftir. Dolayısıyla yönetim ve uygulama bağlamında son iki yüzyıl öncesine bakıldığında mümkün olamayacağı ortada savaş ve milliyetçilik ortamında..

Aziz Akova 6 yıl

İşte bu farklılıklara hangi açıdan baktığın önemli. Sadece kas gücü yüzünden erkekler şuan söz sahibi. Allah doğurgan ve güçlü dişiyi yaratacak, sonra da kas gücüne göre erkeği ondan üstün tutacak öylemi? Çok saçma geliyor

Ismayil Arslaner 6 yıl

Ismayil Arslaner Sence Kadın ve erkek arasındaki fark '' Kas '' gücümü ?

Ramazan Yağan 6 yıl

"Allah'ın işine karışılmaz" :))))) abi sesli güldüm ben buna.

Kazım Uylaş 6 yıl

şuan kesinlikle aradakı fark kas gücünden kaynaklı. Zaten anaerkilden ataerkile geçişin nedeni bu.

Ismayil Arslaner 6 yıl

Bizde kas gücü onlarda vajina gücü, bizdeki eziyet vajinayı geçene kadar onlarda ölene kadar, hele hele Ortadoğuda öldükten sonrada kadına rahat yok, ya memeleri tomurcuk olanlar yada kocasının süliletinde gılmanlar verilecek. Yahu Tanrı bile gülüyordur bunca saçma sapan biblikal hikayelere. Keşke akıl vermeseydim şu zavallılara diyordur. Yine sap İLE samanı karıştırdı bunlar dercesine:)

Kazım Uylaş 6 yıl