Neden insanlar macos bilgisayarlara para veriyor linux bilgisayarlar yerine?

Hep aklımı kurcalayan bir soru insanlar macos bilgisayara neden para veriyor? Yani linuxun bir dağıtımında ne yapılamıyor ki macos bilgisayara para veriliyor ?

Klasik gelecek cevapları şöyledir diye düşünüyorum

-Adobe programları çalışıyor render süresi kısa
- Kendi donanımıyla gayet performanslı

bana bundan fazlası lazım yani neden ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

ios development için

Ş

Evet kurumsal bir firmada hackintosh kurarsın zaten

Şuayip Accar 6 yıl

Yurtdışında ios gamedevelopment yapıp performans sebebi ile hackintos kullanan epey firma var.

Bircan Allı 6 yıl

Mesela? Hackintosh kadar stabil olmayan birşey ile kurumsal firmalar yazilim geliştiriyor diyorsun yani. Performans yüzünden hem de?

Hakkı Civcioğlu 6 yıl

Hackintos a "stabil değil" demek macos için " stabil değil " demek ile ayni şey. Nasıl yapacağınızı biliyorsaniz harika sistemler yaparsınız. Tercih edilme sebebi de dediğim gibi oyun firmaları vb. Firmalar. Minimum bütçe ile en iyi performansı almaya çalışıyorlar.

Bircan Allı 6 yıl

Bircan Allı pardon? Öncelikle bir hackintosh'u stabil hale getirmek için baya bir uğraşman gerekiyor. Bu da uygulama geliştirmek isteyen biri için durduk yere zaman kaybıdır. 2.si ise oyun geliştiricileri çoğunlukla Unity gibi oyun motorlarını kullanmaktadırlar kimse ios'a oyun geliştirmek için macOS'a ihtiyaç duymuyor yani.

Anıl Gökcek 6 yıl

Anıl Gökcek Şimdi yanlış şu. Rastgele alınan bir donanıma Hackintosh yapılmaz. Belli standartları sunmanız gerek sorunsuz olarak çalışması için. 2. olarak Unity de PC den direct ios ve mac için derleme imkanı varsa öğrenmek isterim. Zira sürekli pc de kodla mac de built et derdinden kurtarırsınız beni de.

Bircan Allı 6 yıl

Bircan Allı build işlemleri için virtual machine kullanmanız yeterli olacaktır. Veya Travis CI tarzı toollar ile build işlemlerinizi cloud'da gerçekleştirebilirsiniz. Daha önce kullandım windows pc'de sadece commit atmanız build işlemlerinin başlaması için yeterlidir. https://www.alltechbuzz.net/install-xcode-on-windows-for-ios-sdk/

Anıl Gökcek 6 yıl

Bu yanıtıma umarım e burda da hackintosh var demezsiniz umarım hackintosh kullanılmıyor sadece build yapılıyor bunu belirtmek istedim ama Travis rocks

Anıl Gökcek 6 yıl

Bunu zati kullanıyorum. Her türlü MacOs a ihtiyacınzı var sanal çalışma da bir hackintosh.

Bircan Allı 6 yıl

Ayrıca yukarıda "2.si ise oyun geliştiricileri çoğunlukla Unity gibi oyun motorlarını kullanmaktadırlar kimse ios'a oyun geliştirmek için macOS'a ihtiyaç duymuyor yani." dediğinizin tersini gösteren bir durum bu.

Bircan Allı 6 yıl

Bircan Allı lütfen dikkatlı okuyunuz geliştirmek için demişim build etmek için değil ve ayrıca ilk mesaja da bakarsanız ios development için demişler. MacOS'ta oyun geliştirme demek Unity'i Hackintosh'a kurup orada kodları yazmak demek en azından söylediğiniz kelimelerde bu anlaşılıyor. Ama bunu yapan biri olacağını sanmıyorum. Sizin Hakkı Civcioğlu 'a sunduğunuz cevaplara yönelik bir cevap bu. Hala söylüyorum "geliştirmek" için ihtiyaç duymuyorlar. Yukarıda söylediklerimin hepsinde geliştirmeden bahsediyorum. Build işlemi için CI aracı kullanmayanlar ihtiyaç duyabilir. MacOS kullanmak istemeyenler build işlemleri için travis'i kullanın open source için ücretsiz hem de.

Anıl Gökcek 6 yıl

Anıl Gökcek Sorun şu ki siz bu tür bir şey olacağını sanmıyorsunuz. Bilgi sahibi olmadan fikri sahibisiniz bu konuda. Sakin bir zamanımda zaman ayırıp birkaç roportajı bulup atayım burada. Kendiniz görün.

Bircan Allı 6 yıl

Bana Macos gibi sürekli stabil çalışan her donanımını en verimli şekilde kullanan bir hackintosh gösteremezsin. Hackiontosh için en uygun donanımları alman lazım buna vakit ayırman lazım. Yapabilsen bile yine maliyetli, Ayrıca taşınabilir olmayacak %90. Attığın taş ürküttüğün kuşlara değebilmeli

Hakkı Civcioğlu 6 yıl

Bekleyin biraz. Yeni makine topluyorum inşallah 2 3 aya. Sonra konuşalım.

Bircan Allı 6 yıl

Ha şunu da inkar etmiyorum. İşiniz belli bir standartta ise en temizi macboook almak. Kafa rahat.

Bircan Allı 6 yıl