Neden insanlar macos bilgisayarlara para veriyor linux bilgisayarlar yerine?

Hep aklımı kurcalayan bir soru insanlar macos bilgisayara neden para veriyor? Yani linuxun bir dağıtımında ne yapılamıyor ki macos bilgisayara para veriliyor ?

Klasik gelecek cevapları şöyledir diye düşünüyorum

-Adobe programları çalışıyor render süresi kısa
- Kendi donanımıyla gayet performanslı

bana bundan fazlası lazım yani neden ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

17 yildir bilgisayar kullanirim ve bunun son 5 yili da Mac kullanarak gecti. Oncesinde 2-3 ay gibi bir ubuntu deneyimim olsa da cogunluk windowstu. Lakin merak ettigim bir soru var. Aranizda 5 yildir kullandigi Linux makinesini sorunsuz kullanip 1 kere bile formatlamamis, laptopi 5 yillik olmasina ragmen pili hala en az 1 saat dayanabilen bir makinesi olan var mi?

M

10 yıllık var hala problemsiz çalışıyor pili yok sadece o da normal, hatta bugün söküp içine raspi takmayı düşünüyorum.

Kaan Dabanca 6 yıl

Linux makinede beş yılda formatı bırak beş yıl açık çalışan makineler bile oluyor

Sinan Amukoğlu 6 yıl

Bu kullanıma bağlı. 4-5 yıl formatsız, virüs vs. Siz, performans sorunsuz olarak Windows XP kullanmışlığım var (Ki iş için de kullanıyordum, sürekli programlar kurup deniyordum, her tür riskli şeyi yapıyordum.). Linux Mint kurduğum tanıdıklarımdan (Program kurmayı hatta dosya kopyalamayı bile bilmeyen kullanıcılar.) biri 4, diğeri 2 yıldır sorunsuz olarak kullanıyor; benden yardım bile istemediler henüz. 2 yıl sorunsuz Linux kullandığım da oldu, 15 dk. İçinde kullanılamaz hale getirip (izinlerleri bilinçsizce değiştirerek) yeniden kurmak zorunda olduğum da. Özetle; özenli, dikkatli kullanır; bakımını, yağını, suyunu ihmal etmezseniz Windows'u bile yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz. Linux'u kullanılmaz hale getirmek içinse özel çaba göstermeniz (hiç/iyi bilmediğiniz şeyleri yaparak) gerekiyor.

Ergün Aron 6 yıl

2 yıldır kullanıyorum ne şişme var ne başka bir şey ondan öncede yine 2 yıl kullandım onda da şişme yoktu her şey stabildi yeni sürümü kurmak için formatlamak zorunda kaldım. Manjaro gibi yuvarlanan sürüm kullanan arkadaşım 5 yıldır kullanıyor onda da şişme vs yok. Ama pil konusunda pek iyi değil, mac'in zaten yanından geçemez.

Yavuz Aygan 6 yıl

4 yildir Kali Ubuntu be mint kullaniyorum HIC sorunsuz sadece PDF dokuman imalayamadim Linux ortaminda

Ömer Gültaş 6 yıl