Neden insanlar macos bilgisayarlara para veriyor linux bilgisayarlar yerine?

Hep aklımı kurcalayan bir soru insanlar macos bilgisayara neden para veriyor? Yani linuxun bir dağıtımında ne yapılamıyor ki macos bilgisayara para veriliyor ?

Klasik gelecek cevapları şöyledir diye düşünüyorum

-Adobe programları çalışıyor render süresi kısa
- Kendi donanımıyla gayet performanslı

bana bundan fazlası lazım yani neden ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

İnsanların neden Macbook aldığı değil de, aklıma takılan daha başka şeyler var. Anlayabiliyorum bazılarının neden Mac aldığını, zira benim de "başıma şu şu gelirse Mac alırım" dediğim durumlar mevcut. Ancak Apple platformu ile ilişkili olarak benim anlamadıklarım şunlar:

1) Macbook alıp, kullanmayı beceremeyen ve Windows yükleyen bir kişi, neden hala Mac övmeye devam eder?
2) Sadece internette gezen bir kişi neden Mac alır?
3) Apple ürünleri neden insanlar arasında prestij ürünleri olarak anılır vaziyette? Bunu nasıl prestij olarak algılayabiliyor insanlar?
4) Sadece görüntüsüne bakarak neden pahalı bir bilgisayar alınır?
5) Mac topluluğundaki kişiler, bir soruna çözüm önerisinde bulunacakken, neden önce 1.5 sayfa Mac överler? Bu nasıl bir fetişizm?
Bonus) Linux'a söven Windows kullanıcıları, neden ağızlarının suyu akarak Mac'e bakarlar?
Daha çok sorularım var da, hepsini burada sormak olmaz. Bu kitleler konusunda cidden endişeliyim.

A

Genel olarak Apple ın severi çok ama sevmeyeni de çok. İnsanlar çoğu bu Apple in stratejini aptallık olarak yorumluyor. Bu Türkiye de de çok diğer ülkelerde de. Öyle ki Amerika da Applecılara "Sheeple" olarak takma ad bile takmışlar Yani Apple'da, Microsoft'ta, Google'da kendine özgü bir kitleye hitap ediyor. Ama Apple burada yüksek fiyatla sattıkları cihazlar sayesinde bu kadar isim havası kazandı. Bunu direk Apple'da çalışan biri söylemişti.

Eren Celeplii 6 yıl