Oblivion filmindeki yapay zeka teknolojisi günümüzde yapılabilir mi?

Tom cruise nin oynadığını oblivion bilim-kurgu filmi izleyenler bilir. Bu makineyi izlemeyen arkadaşlar için yapay zekaya sahip dost düşman ayırt edebilen havada uçarak belirli bir bölgede sürekli devriye gezerek o bölgenin güvenliğini sağlayan akıllı bir savaş makinası gerçek filmi izledikten sonra unutamadim. Gerçekten böyle bir teknoloji bu zamanın teknolojisi ile uretilebilirmi bu proje benim hayalim mühendis olursam üzerinde çalışmak istiyorum.

com-coyewtvb89kykq5alm0i.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Gerçekten yapılabilecek birşey gibi geliyor bana tek sorun yapay zeka

A

Tek sorun yapay zeka değil. Bugünkü teknolojiyle o yapay zeka yapılabilir. Ancak silah ateşlenince o uçan nesnenin aero dengesi bozulacak. Ateş edeceği an motorları tam gaz ileri itmek ateş bittiği an tekrar eski hızına getirebilmek lazım. Yoksa geri teper üstelik bu filmde otamatik silaha sahipti sen düşün nasıl bir tepme olacağını.

Seyit Maksutlar 6 yıl

Sağa sola ve arkaya. Ateş sırasında itici güç oluşturulabilir imkansız degil

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Önemli olan koordinasyonu milisaniyelerle ayarlayabilmek. İmkansız demedim zaten ancak en zor kısımlarından birisi bu ayrıca drone killerlar ile çok rahatlıkla sinayli kesilebilir. Bunun için yeni frekanslar gerek.

Seyit Maksutlar 6 yıl

Yapay zeka mevcut uzaktan kontrol edilmiyorki sinyali kesilsin?

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

Uzaktan böyle bir makineyi kontorl etmek cok zor yapay zeka ile mümkün belirli bir alanda güvenliği sağlamak maksatlı kullanilabilir

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl

EMP gunları araştırınız. Elektronik herşeye müdahale edebiliyor.

Seyit Maksutlar 6 yıl

Ancak EMP ler tüm savaş cihazları için geçerli olabilir. Ama mesela bu cihaz aldığı verileri bize gönderemeyecek duruma gelebilir. Yani birçok durum var burada amacım felaket tellalığı yapıp hevesini kırmak değil yanlış anlama sadece alman gereken önlemlerden bahsediyorum.

Seyit Maksutlar 6 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=FI--wFfipvA

Seyit Maksutlar 6 yıl

Videoyu izleyebilir misin müsaitsen.

Seyit Maksutlar 6 yıl

Hedeflere kitlenmesini çok zorlaştırıyor bu durum ve birden çoklu atışlarda yere düşme durumu olabilir. Bahsettiğin silahlı dronelar çok ince ayrıntı isteyen şeyler umarım başarılı olursun.

Seyit Maksutlar 6 yıl

Biliyorum bunu bundan bahsetmiştim zaten

Atakan Tahmazoğlu 6 yıl