Onur yürüyüşleri desteklenmeli midir?

onur yürüyüşleri desteklenmeli midir, desteklenmemeli midir? Destekliyorsanız neden destekliyorsunuz, desteklemiyorsanız neden desteklemiyorsunuz?

com-oek3wj1u3sd43lurnl9t.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
72
72 CEVAP

Süperleştirilmesine karşıyım

K

Süperleştirmek?? Ahahah inanılmaz..

Zeynep ßostancı 6 yıl

Zeynep ßostancı tekrar oku!

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Tekrar okudum. Süperleştirmek demişsiniz. Hatta ilk okuduğumda da anlayabilmek adına birden çok defa okumuştum. Doğru okumuşum. Süperleştirmek ne demek açıklayabilir misiniz?

Zeynep ßostancı 6 yıl

Zeynep ßostancı süperleştirmek kısmı kendi içinde. İşte onun için tekrar istedim

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Bakınız hanımefendi; Türkçe'de süperleştirmek diye bir kelime yok. Ben de size bunu açıklamaya çalışmak adına belirtmiştim. Zira siz de açıklayamadınız. Kimsenin kimseyi "süperleştirdiği" de yok. İnsanlar özgür iradeleri ile isyan ediyorlar ve alışılmışın aksine RENKLİLER. Bu arada, böyle bir ülkede özgürce kendilerini ifade ettikleri için, gerçekten de SÜPERler Bi isyan edin ya, çok zevkli.. Valla bak.. Siz de kendinizi SÜPER hissedeceksiniz.

Zeynep ßostancı 6 yıl

Zeynep ßostancı zira hiç anlamamışsınız ne demeye çalıştığımı.

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Anlatmak adına verdiğiniz çabayı görememişim Kömürcü Akdikmen.. Kusura bakmayın, Benim hatam..

Zeynep ßostancı 6 yıl

öncelikle ahahah gibi bir kelimeyle geldiğiniz için anlatma ihtiyacı hissetmedim. Bildiğim bilgileri vermeye çalıştınız yine etkilemediniz. Size göre yoktur ama bana göre var çünkü gözümle de gördüm izmir de, okudugum izlediğim şeylerde var. özgür iradeden bahsetmenizi de anlayamadım. Kim özgür iradeye karşı geldi? Yürüyüşlerine saygım sonsuz dediğim gibi süperleştirmek dışında. Fikrim sorulursa cevaplarım çünkü ben fikirlere saygı duyuyorum.

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Ben de size diyorum ki süperleştirmek Türkçe'de var olmayan bir kelimedir. Ve kullanmayı çabaladığınız anlamda, ne LGBTİ derneklerinde ne de bireylerinde bu gibi bir çaba yoktur. Gördüğünüz 1-2 kişi üzerinden genellemeniz yanlıştır. Eğer kastınız eylemlerdeki renklilik ve coşku ise (süperleştirmek), bu olması gereken bir şeydir. Ayrıca; Türk toplumu içerisinde eşcinselliğini açık olarak yaşayan insanlar gerçekten süperdir ve cesaretleri için tebrik edilmeli ve saygı duyulmalıdır. Ve dahası; Bu toplumda bu denli cesur olan insanlar (sizin kullandığınız anlamda) Süperleştirilmelidirler. Eşcinselliği "süperleştirmeleri" konusunda da heteroseksüel bireyler tarafından desteklenmelidirler.

Zeynep ßostancı 6 yıl

Ben türkce de var mı dedim ya taktın:)ben 1 2 kişi görmedim yalnız baya bi çok gördüm onun uzerınden konuşuyorum. Renklilik ya da coşku degil bahsettiğim sanki bir şey icat etmiş havası. Çünkü bence özel birazda özel kalmalı. Bastırılmışlıktan kaynaklı abartarak patlama olabilir belki ama doğru olan bu degil ve bir eğitimci olarak bunu soylemelıyım. Arkadasım ayrıca halen anlamıyorsun ben cesaretlerinede saygı duyuyorum zaten. Zihnini boşaltıp gel lütfen empati bu degil. Benim bahsettiğim anlamda süperleştirilmeside aşırı derecede saçma oldugu için sonuna kadar da karşıyım.

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Eğitimci olduğunuzu belirttiniz. Yani insanlara örnek olacak bir konumdasınız. Haddimi aşıyorsam kusura bakmayın ve branşınızı bilmiyorum fakat, bu durumda Türkçe'de olmayan kelimeleri kullanmamanız ve daha hassas olmanız konusunda tavsiye edebilirim. Diğer konuya gelirsek; Sizin çevrenizde kadınlara sürekli şiddet uygulandığı, taciz ve tecavüz edildiği bir durum olduğunu varsayalım, bu gibi bir durumda bütün erkekler KABA, TACİZCİ ve TECAVÜZCÜ desek doğru olur muydu? Sizin görüşünüzle doğru olurdu fakat bence olmazdı Elbette ki her toplulukta uç noktaları ve doğru olmayan şeyleri yapan kişiler var ve var olmaya devam edecekler. Biz onların davranışlarını genellememeliyiz ve dahi genelleyemeyiz. Ki eşcinsellik gibi Türkiye'de aşırı hassas bir durum için, insanlar bunca taciz ve şiddet görüyor iken daha da dikkatli olmamız gerektiği düşüncesindeyim. Hele ki, Sizler gibi eğitimci bireyler, yetişen yeni nesillerin örnek aldığı insanlar bu gibi durumlarda daha hassas ve dikkatli olmalıdır. Umarım anlatabilmişimdir kendimi..

Zeynep ßostancı 6 yıl

Daha ayrıntılı anlatayım o zaman çünkü anlaşamıyoruz. Öncelikle farklı düşünmediğimi daha hassas olmak konusunda dikkat edeceğimi söyleyeyim. Aldım tavsiyenizi. Haddinizi aşmak değil bu çünkü bende size bir tavsiye vermeye uğraşıyorum. Tavsiyem şu ki empatinin zihnin boşaltılıp yapılabileceğini ve birde fikirleri anlamaya çalışıp yani saygı duyup ondan sonra yorum yapmayı. Ben bütün herkese yüklemedim durumu bunu söyleyen de sizsiniz. Büyük bir kısmını gördüğüm için bende bu fikir oluştu. Yani fikirler durduk yerde oluşmaz. Doğru olmayan şeyleri yapan dedinizya işte bende onlardan bahsediyorum burada yavaş yavaş anlaşmaya başladık aslında. Ben genellemedim onuda siz söylüyorsunuz ben azımsanamayacak bir çoğunluktan bahsettim. Gözümle gördüm dedim daha nasıl anlatabilirim. Ben tüm insanlar konusunda hassasım sizde oylesinizdir umuyorum. Ben doğru ornek olmaları için çabalıyorum işte bu kısmı da dikkatli okumadınız. Yani siz ne yazarsam yazayım eşcinselleri sadece siz koruyorsunuz. Yani sizi anlamaya calışıyorum belki bu durumları yaşadınız ama artık doğrunun farkına varılmalı diye düşünüyorum.

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Ben sizi gayet iyi anladım aslında sadece ifade ve anlatımda karşılıklı sıkıntılar yaşadık sanırım. Şu hayatta kendiniz ile alakalı en çok neye güvenirsiniz diye sorarsanız empati yeteneğim derim. Yani empati yapıyorum, yapmaya dikkat ediyorum. Bu topluluğun içerisinde olduğum için yapı ve dalları ile alakalı da bilgim ve tecrübem mevcut. Siz de tekrar bi düşünürseniz eminim ki hak vereceksinizdir, yaptığınız yorum pozitif değil negatif bir yorum konumunda. Ve konuşmalarımızın akışında anlaşılacağı gibi yaptığınız negatif yorum geneller nitelikte. Türkiye için bu kadar hassas olunan bir konuda düşünceleriniz destekler yönde ise yorumunuzu da pozitif yönde olmasını beklemek yanlış olmaz her halde. Yaptığınız yorumu neden yaptınız demiyorum ama bu kadar sert tartışılan bir grup yerine, rahatsızlığınızı lgbti dernek veya örgütünde dile getirirseniz ancak yapıcı olabilir. Bu grupta yaptığınız yorumu kastınızdan farklı şekilde anlayacak bilinçsiz bir çok insan var maalesef. Umarım şimdi anlatabilmisimdir kendimi. Amacım hiç bir zaman ve her hangi bir mecra üzerinden saldırmak olmadı. Elimden geldiğince hassas ve yapıcı yorumlar yapmaya özen gösteriyorum aksi bir şey oldu ise kusuruma bakmayın lütfen. Lgbti bireyi olarak bizim için bu konular biraz fazla hassas olabiliyor. Sevgiler

Zeynep ßostancı 6 yıl

Negatif yorum oldugunu sanmıyorum. Cunku sorulan soruyu tekrar okuyun. Soru cevap mantığı daha çok. Ama her konuda yapıcı cümleler kurma konusuna katılabilirim. Sizde de bunu göremedim ama katılıyorum. Anlamak isteseniz anlarsınız aslında aşırılıkları dışında bir seye karşı gelebilme hakkını görmüyorum kendimde anlamında. Siz daha çok kelimelere takılıyorsunuz ama anlamda bir o kadar önemli! Ki hassasiyet konusunda katıldığımı söylediğim halde halen genelleme diyorsunuz. Ben genelini oyle bulmuyorum onu siz öyle anlıyorsunuz orayı çöZemedim. Yanlış bir seyi yapıcı olarak söyleyebilirim ama destekleyemem ne olursa olsun. Yanlış örnek olan büyük bir cogunluk eğitilmeli bunu iletirseniz sevinirim o zaman. Genel değil büyük bir kısmı

Kömürcü Akdikmen 6 yıl

Ilk yorumundaki gülme kısmından dolayı ben gerildim. Ama yine sende kusura bakma

Kömürcü Akdikmen 6 yıl