Oruç tutmak sağlık için faydalı mı?

Sonuna kadar okuyun!
2016 Nobel Tıp Ödülü sahibi Japon biyolog Yoshinori Ohsumi, yaptığı çalışmayla oruç tutmanın sağlık için faydasını ortaya koydu.

Japon biyolog Yoshinori Ohsumi'nin 2016 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görüldüğü çalışma ortaya koyduğu tezle herkesi heyecanlandırdı.

Ohsumi, hücrelerin kendisini yenileme ve sindirmesine verilen isim olan otofaji alanında yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Peki hücrenin kendi kendini sindirmesi nedir?
Uzun süren açlık, sağlıklı hücreleri harekete geçirerek yaşlanmış ve yapısı bozulmuş hücreleri yemesini sağlıyor.

Bu da zararlı hücrelerin sağlıklılarla yer değiştirerek yenilenmesine zemin oluşturuyor.

Böylelikle yenilenen hücrelerle vücudun direnci artıyor ve sıhhat buluyor.

Nobel Ödüllü biyolog, 3 günlük orucun bir yaşlının dahi metabolizmasını yenileyebileceğini belirtiyor.

Nobel'in konuyla alakalı yaptığı açıklama ise şöyle:
“Ohsumi'nin keşifleri, hücrenin içeriğini nasıl ayrıştırdığını anlamamızı sağladı. Keşifler, otofajinin açlığa adapte olma ya da enfeksiyonlara verilen yanıt gibi birçok fizyolojik süreçteki temel önemini anlamamıza da yardımcı oldu.

Otofaji genlerindeki mutasyonlar, hastalıklara neden olurken otofajik süreçler, kanser ve nörolojik hastalıklar gibi bazı vakalarda önemli rol oynamaktadır.”

Bu kadar bilimsel açıklama üzerine biz de şunu eklemek isteriz;
Evet bu buluş tam 1407 yıl önce inen Kur'an tarafından bildirilmişti. Ve hatta "Oruç tutun sıhhat bulun" hadisiyle pekiştirilmişti.

Haberi okuyunca 'e biz zaten biliyorduk' tavrı ile hafif bir gurur hissetmiyor değiliz. Fakat okuyup anlayalım diye, açık bir şekilde inen bir kitabın ilk muhattapları olarak sürekli 'biz zaten biliyorduk' cümlesinden öteye geçememek sizi de üzmüyor mu?

com-i8xnaz6ca3p6srb7avz0.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

bu konuda daha ziyade aktüel olarak gerentolog prof. Valter longo nun calismalarini arastirmalisiniz. Aclik orucunun etkilerini 50li yillarin da kesfedip tedavi olarak uygulayan dr. Juri nikolajew i ve onun calismalarini sovyetler birligi saglik bakanligi icin tekrarlayan ve arastiran prof. Kokosov ve prof. Maximov u ...
aclik orucunu sovjetler birligi uzun yillar saglik sistemine dahil etmistir ve halen bu gün rusya da uygulamakta. 40 yildan fazla en uzun ve kapsamli tecrübe ve sonuclari rusyada.
elbette sadece almanyada kanser tedavisinden senede +15 milyar euro kazanan bir endüstrinin desteklemeyecegi basit bir yöntem ..

N