Osmanlı padişahları tanıtılırken neden roma rakamı kullanılır?

Osmanli padişahları tablolarda tanitilirken roma rakam i kullanilir. Nedendir?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Devlet 600 yıl ayakta kaldı çünkü osmanlı bilinçli bir tercihle Türklük ten uzaklaştı Ortadoğulu bir imparatorluk olmayı tercih etti.

Çünkü Türk töresinde aslolan hanedan değil halktır. Töre gereği yönetici halkın hizmetkarıdır. Ülkenin sahibi hükümdar değil halktır. Hatta bu durum öyle bir noktada idi ki potlaç denen bir gelenek yönetici mal biriktirmek ve zenginleşmek için başa geçmesin diye her 4 yılda bir hükümdarın tüm mal varlığı halka dağıtılırdı. Eğer halk kötüleşiyor fakirleşiyor ise "yöneticinin kutu gitmiş" denilerek yeni yönetici bulunurdu. Aslında osmanlıya kadar türk devletleri sadece hanedan adları değişik olan tek bir devlettir. Çünkü aynı töre ile yönetilirlerdi.

Osmanlı ise bu töreyi reddederek saltanatının bekasına önem verdi. Ve halkı yöneticinin tebaası yani kölesi yaptı. Buna karşı gelebilecek Türkleri sürekli aç, fakir, işsiz ve cahil bıraktı. Sürekli savaşlara götürerek mal mülk ve iş edinmelerine engel oldu. Türk olmayı hakaret haline getirildi.

Türk töresinden bu denli kopuşu sayesinde devlet yani hanedan600 yıl yaşadı. Ancak halk iğne bile üretemez hale geldi perişan duruma düştü. Türk kendi tarihinde neredeyse hiç bu kadar zavallı bir duruma düşmemiştir.

B