Petek, oğlumun astımını tetikliyor, çözümü nedir?

Arkadaşlar oğlumun astımı var. Evde önceden doğalgaz sobası vardı o zamanlar sorun yoktu ama eve petek döşendi o zamandan itibaren nefes alamıyor sürekli burnu tıkanıyor gözlerinin altı mosmor oluyor. Sizden peteklere asılan suluklar, hava nemlendiriciler ve soğuk hava makineleri hakkında önerilerinizi rica ediyorum.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Öncelikle geçmiş olsun.. Benim de annemin astımı var.. Pek çok çözümü var ama bir çocuk için içlerinde en hayırlısı en sevimlisi hangisi derseniz BENCE evinize akvaryum alın.. Suyuydu ısıtıcısıydı derken her daim eve nem sağlıyor.. Ayrıca evladınıza hem sorumluluk hem de hayvan sevgisi aşılıyor.. Hem peteklerin sebep olduğu nem sorununu çözmüş olursunuz hem belki çocuğunuzun da çok hoşuna gider bu durum.. Kabul evde 3-4 akvaryumla biz biraz abarttık olayı ama inanın akvaryumlarımız sayesinde böyle bir sorunumuz da kalmadı.. Tavsiye ederim..

S

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Evde zaten akvaryum var ama bu akvaryumun astıma iyi geldiğini hiç düşünmemiştim. Öyleyse akvaryumu biraz daha büyültüp oğlumun odasına alayım. Annenize de çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Fatih Ogut 6 yıl

Rica ederim.. Ayrıca da tşk ederim.. Akvaryumun direk olarak astım üzerine etkisi değil de astımı tetikleyen ev içerisindeki havaya bir etkisi olduğunu düşünüyorum.. İçerisinde kullanılan ısıtıcı nedeniyle her daim bir buharlaşma durumu oluyor.. Akvaryumun büyüklüğü de evinizin büyüklüğüyle orantılı aslında.. Bizim balıklar yavruladıkça yavruladılar biraz önünü alamadık o yüzden akvaryum sayımız arttı.. Ama annem üzerinde olumlu etkisini de gördük dilerim sizde de işe yarar.. Bir de küçük bir not ekliyeyim.. Astım ve koah tarzı hastalıkların kendi içinde gruplandığını biliyorum.. Öncelikle hangi gruptasınız bunu belirlerseniz uygulayacaklarınız da ona göre değişir.. Örneğin annemde astım var ve rahmetli dayımı koah'dan kaybettik.. İkisinde de dikkatimizi çeken en önemli şey oksijen kaynaklarıydı.. Yani bazı hastalara suyun, denizin sağladığı oksijen iyi gelirken bazı hastalar da orman ve bitkilerin sağladığı oksijende kendilerini iyi hissediyorlar.. Biz dayımı oksijeni bol, temiz hava, çam ormanları diye ne zaman yaylaya çıkarsak geriye ambulansla dönerdi.. Ki hastalığı süresince hep oksijen tüplerine bağlıydı.. Fakat gezmek için İstanbula geldiğinde deniz havasında rahatlıkla yürüyüşler yapıp merdiven bile çıkabiliyordu oksijen tüpleri olmadan.. Annem için de durum aynı.. Orman havasını bünyesi kaldıramıyor hemen hastalanıyor fakat deniz olan yerlerde kendisini çok iyi hissediyor.. Bazı hastalarda da durum tam tersi oluyor.. O sebeple hangi gruptasınız, çocuğunuza hangi ortam daha iyi geliyor öncelikle bunu belirlemenizi tavsiye ederim.. Sonuç olarak su yada deniz olan bir ortam ise akvaryum olayında da faydasını göreceğinizi tahmin ediyorum.. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama dilimin döndüğünce bazı önemli noktaları anlatmak istedim..

Selin Ceki 6 yıl

Selin hanım gerçekten onca öneri ve aktardığınız tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim. Buhar makinesi aldım. Şimdi akvaryumu büyültüyorum yarın da tuz lambası alacağım. Hakkınızı helal edin.

Fatih Ogut 6 yıl

Helal olsun lafı bile olmaz.. İnş tez zamanda şifasını bulur evladınız.. Geçmiş olsun tekrardan..

Selin Ceki 6 yıl

Çok sağolun çok teşekkür ederim.

Fatih Ogut 6 yıl